Affiliate netwerken Nederland
11 minuten leestijd

Grootste en Beste Affiliate Netwerken in Nederland

Door: vandoldermedia
10 oktober 2023

Affiliate marketing is niet onbekend meer. Er zijn tegenwoordig veel mensen die een affiliate website starten en daar ook echt online geld mee verdienen! Omdat steeds meer mensen een affiliate website starten, komen er steeds meer affiliate netwerken. Ben je benieuwd naar welke affiliate netwerken hoge commissies betalen? Welke producten je het beste kunt promoten? En hoe je snel geld kunt verdienen? Lees dan verder.

Aanmelden Awin >>
Aanmelden Daiscyon >>
Aanmelden Tradetracker>>
Aanmelden PayPro>>

Affiliate netwerken voor fysieke producten

Wanneer je jouw website aanmeld bij een affiliate netwerk, kun je verschillende bedrijven promoten. De affiliate netwerken faciliteren publishers (jij dus) in het promoten van fysieke, maar ook online producten.

Voor het promoten van fysieke producten zijn er een aantal grote spelers zoals: Daisycon, Awin, TradeTracker en TradeDoubler. Deze vier affiliate netwerken hebben een groot deel van de markt in handen. Wil je online producten promoten? Dan kom je uit bij PayPro en Plug and Pay.

Door de jaren heen hebben verschillende affiliate netwerken zich in Nederland gevestigd. De bedrijven die er als eerst bij waren, zijn nu het grootst: Daisycon, TradeTracker, Awin en TradeDoubler zijn hier goede voorbeelden van. Via deze vier netwerken kun je allemaal fysieke en online producten promoten. We bespreken deze netwerken één voor één.

Affiliate netwerk Daisycon

Het affiliate netwerk Daisycon was wereldwijd één van de eerste affiliate netwerken. Dit bedrijf werd namelijk opgericht in 2000. Daisycon is de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Het bedrijf heeft verschillende bedrijven overgenomen.

Vroeger bestond het uit meerdere merken. Online.nl en affiliate.nl zijn hier goede voorbeelden van. Via Daisycon kun je van allerlei producten promoten uit verschillende categorieën: van auto’s & motoren, financiën, sport & gezondheid tot erotiek!

Het dashboard is zeer overzichtelijk en geeft goed inzicht in transacties en kliks van een periode. Zie hieronder het dashboard overzicht.

Affiliate netwerk daisycon - dashboard

Verder zijn er uitgebreide statistiek overzichten te raadplegen. Daarmee kun je inzichtelijk maken welke website goed scoort en welke producten goed scoren en waar je misschien meer aandacht aan moet besteden.

Daisycon statistieken overzicht

 

Neem dus zeker even een kijkje! Meld je hier aan bij het Daisycon Affiliate netwerk >>

Affiliate netwerk Tradetracker

TradeTracker bestaat sinds 2004. Het bedrijf is opgericht door Paul van Doorn. De eerste versie was niet goed genoeg, dus begon hij helemaal opnieuw met bouwen. Toen hij in 2007 zijn eerste medewerker aannam, ging het opeens heel snel. Momenteel heeft TradeTracker 19 verschillende kantoren. In totaal werken er méér dan 200 mensen.

Op het platform kun je campagnes promoten uit allerlei categorieën. Aanmelden gaat gemakkelijk en er is duidelijke handleiding beschikbaar zodat je niet alles zelf moet uitzoeken. Bedenk een niche en Tradetracker heeft er advertisers actief! Meld je direct hier aan bij Tradetracker om geld te verdienen als publisher >>

affiliatenetwerk tradetracker- dashboard

Hierboven is het dashboard van Tradetracker te zien. Het is overzichtelijk en je ziet in één oogopslag wat er is gebeurd die dag. Via het menu kun je de resultaten per campagne raadplegen, waaronder kliktransacties.

Affiliate netwerk Awin

Ook Awin was één van de eerste affiliate netwerken wereldwijd. Awin werd opgericht in 2000. Het bedrijf is over de hele wereld actief. Momenteel wordt dit netwerk ook in Nederland steeds populairder. Verder focust dit bedrijf zich op nieuwe markten. Ze willen in zo veel mogelijk landen actief zijn.

Awin is één van mijn favoriete affiliate netwerken. Het platform werkt prettig en de klantservice is snel en adequaat. Zeker ook een goed netwerk voor als je internationaal wilt gaan!

Naast de goede klantenservice zijn er zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden. Deze kunnen overzichtelijk gepresenteerd worden met cirkeldiagrammen.

Affiliate netwerk Awin

Ook is er een scala aan hulpmiddelen die het voor jou als publisher gemakkelijk maken om producten te promoten op jouw website. Deze hulpmiddelen zijn meer geavanceerd dan bij Tradetracker of Daisycon.

Meld je aan bij Awin of bekijk hier het platform en start met promoten >>

Affiliate netwerk TradeDoubler

Ook TradeDoubler was er al vroeg bij. Het werd namelijk opgericht in 2000. Via TradeTracker kun je 2000 verschillende campagnes promoten.

Voordelen promoten fysieke producten

Gemiddeld, hebben fysieke producten een hoog conversiepercentage. Het conversiepercentage is een stuk hoger dan bij online producten. Promoot je fysieke producten van een bekende webshop? Dat ligt het conversiepercentage (vaak) nog hoger. Het is niet voor niks dat veel mensen affiliate marketeers producten van bol.com promoten.

Dit is namelijk een grote partij in Nederland, iedereen besteld er wel eens wat. Bestelt een personen iets via jouw link? Dan krijg je hier commissie over. Niet alleen over het product dat je aanbeveelt, maar over de gehele orderwaarde. Bij deze partij krijg je tussen de 3% en 8% commissie.

Gemiddeld gezien krijg je op fysieke producten 3% tot 11% commissie. Hierbij is 11% erg hoog en 3% erg laag. Commissie van 3% krijg je bijvoorbeeld bij hardware en telefonie, omdat op deze producten een lage winstmarge zit. Promoot je kleding of babyspullen? Dan krijg je waarschijnlijk 11% commissie. Dit komt omdat hier een relatief hoge winstmarge op zit.

Nadelen promoten fysieke producten

Er zitten uiteraard ook nadelen aan het promoten van fysieke producten. Wanneer je wil leven van affiliate marketing, heb je heel veel verkopen nodig. Zeker, als je maar 3% commissie krijgt.

Als jouw website zich volledig focust op affiliate marketing, is dit percentage erg laag. Staan er op jouw website ook display-advertenties? Dan verdien je hier ook geld mee. Je bent dan minder afhankelijk van de affiliate sales.

Het is gewoon lastig om te leven van een affiliate website, wanneer het commissiepercentage zo laag zijn. Hierdoor heb je enorm veel sales nodig om een maandinkomen te verdienen.

Promoot je online producten? Dan heb je een stuk minder sales nodig. Stel je voor: je promoot een cursus van 1.000 euro, wanneer een persoon iets koopt via jouw link, krijg jij 500 euro. Dan heb je maar weinig sales nodig, om uiteindelijk te kunnen leven van jouw website. Krijg je 5% commissie voor fysieke producten? Dan moet je voor 10.000 euro verkopen om aan de 500 euro te komen.

Uiteindelijk kopen mensen eerder wat ze nodig hebben, dan een cursus van 1.000 euro. Wanneer je geld wil verdienen met affiliate marketing ben je compleet afhankelijk van de mensen die op jouw link klikken. Als deze niks kopen, verdien je ook niks. Daarom is het belangrijk om meerdere verdienmodellen te hebben.

Affiliate netwerken voor online producten

Voor online producten zijn er in Nederland twee populaire affiliate netwerken: PayPro en Plug and Pay. Beide netwerken zijn volledig gefocust op online producten. Dit zijn voornamelijk e-books en cursussen, maar je vindt er ook software en abonnementen die je kunt promoten.

Veel mensen die geld willen verdienen met affiliate marketing, beginnen een website omtrent ‘online geld verdienen’. Dit doen de meeste, omdat de commissie hier erg hoge zijn, en er relatief veel producten zijn die je kunt promoten. Door commissies liggen hier regelmatig boven de 50%. Met één sale kun je honderden euro’s verdienen.

Er zijn cursussen die 1.000 euro kosten. Krijg je daar 50% commissie op? Dan verdien je per verkoop dus 500 euro. Doordat je een groot bedrag per sale krijgt, hoef je weinig sales te maken, om te kunnen leven van affiliate marketing. Promoot je producten via bol.com? Dan moeten jouw klanten veel meer uitgeven om op dit bedrag te komen.

Plug and Pay Affiliate netwerk

Plug and Pay is een relatief nieuwe speler op de markt. Dit affiliate netwerk staat online sinds 2021. Sindsdien zijn er steeds meer adverteerders aangesloten bij dit netwerk. Dit maakt het erg interessant voor website-eigenaren om een kijkje te nemen op hun website.

Op deze website vind je vooral cursussen en e-books. Maar je kunt ook verschillende softwarebedrijven promoten. Doe je dit? En koopt een persoon software via jouw link?  Dan krijg je hier wederkerende commissie voor. En dat is waar je uiteindelijk voor wilt gaan! Want met wederkerige inkomsten kunnen je maandelijkse inkomsten ineens sterk gaan stijgen!

Ook is het mogelijk om via Plug &Pay Checkout pagina’s te maken en te koppelen aan je website! Met een geoptimaliseerde betaalpagina converteren bezoekers beter en kan gemakkelijk betaald worden via diverse geïntegreerde betaalmogelijkheden zoals iDeal. Met dit affiliate netwerk heb ik wat minder ervaring dan de andere netwerken.

Bekijk het Plug & Play affiliate netwerk en meld je aan >>

Paypro Affiliate netwerk

PayPro, is het grootste affiliate netwerk voor online producten. Door de jaren heen zijn er steeds meer adverteerders aangesloten bij deze partij. Hierdoor kun je meer dan 300 verschillende campagnes promoten.

De onderwerp categorieën zijn zeer divers. Van een ‘puppycursus’ tot een ‘yoga-abonnement’, bij PayPro is alles mogelijk. Het grote assortiment is het grootste voordeel van deze partij. Wil je weten of een campagne goed is? Kijk dan eens naar de ‘PayPro-score’. Je kunt dan beter inschatting wat een campagne gaat doen.

Veel startende affiliates melden zich in elk geval aan bij Paypro. De aanmelding is gemakkelijk omdat er nauwelijks toelatingseisen zijn. Dat is wel het geval bij BOL.com bijvoorbeeld. De overzichten zijn echter wat beperkt en soms wat lastig te raadplegen.

Heb je een website in de gezondheidsniche of online geld verdienen? Dan moet jij je zeker hier aanmelden! Zelf ben ik ooit mijn carrière begonnen door mij aan te melden bij dit affiliate netwerk.

Meld je direct aan voor PayPro en start met promoten en verdien commissies >>

Voordelen promoten online producten

Uiteraard, zitten er een aantal voordelen aan het promoten van online producten. Zo is het commissiepercentage lekker hoog. Om deze reden krijg je veel geld wanneer een door jou verwezen bezoeker een aankoop doet.

Ook zijn er relatief veel e-books en cursussen beschikbaar die je kunt promoten. Deze gaan over verschillende onderwerpen. De meeste gaan over ‘geld verdienen’ en ‘investeren’, maar er zijn ook cursussen voor ‘puppy’s’ of andere honden.

Veel mensen denken dat ze geen online product kunnen promoten, maar vaak kan dit wel. Bij PayPro.nl krijgt de affiliate gelijk zijn commissie gestort, omdat de betaling ook via PayPro.nl gaat. Een groot voordeel.

Over het algemeen is er voor online producten veel promotiematerialen beschikbaar. Dit is vaak in de vorm van ‘banners’. Deze kun je makkelijk plaatsen in de zijbalk. Je eigen affiliate link erachter en je kunt enorm veel commissie verdienen.

Het grootste voordeel aan online producten is; dat je een hoge vergoeding kunt krijgen per verkoop. Deze is een stuk hoger dan bij fysieke producten. Vaak is het orderbedrag groter, waardoor je honderden euro’s met 1 sale kunt verdienen.

Nadelen promoten online producten

Uiteraard, zitten er ook nadelen aan het promoten van online producten. Deze zien de meeste beginnende affiliate marketeers over het hoofd. Er is namelijk extreem veel concurrentie. Veel mensen promoten dezelfde cursus. Zeker, als je meer dan 500 euro per sale kunt verdienen.

Veel publishers denken dat ze hiervan binnenlopen, het tegendeel is waar. Wanneer je online producten promoot, kun je veel verdienen per sale, maar het conversiepercentage is laag. Vooral in de gezondheidsniche is dat het geval.

Ik heb een gezondheidswebsite gehad waarbij ik honderden klik had en nauwelijks verkopen. Bij navraag over de oorzaak hiervan blijkt dat de meeste websites hiermee te maken hebben. Ook geldt daarbij dat hoe duurder de producten worden, hoe lager het conversiepercentage. Dit geldt zeker voor online producten. Want laten we eerlijk zijn, zou jij een cursus kopen van 1.000 euro op een website die je niet kent? Wij zullen dit in ieder geval niet doen.

Conclusie over beste affiliate netwerken

Het beste affiliate netwerk voor online producten is voor een startende affiliate zonder twijfel PayPro. Hier komen ook de meeste nieuwe producten op. Het assortiment is breed, je wordt goed geholpen en je krijgt over het algemeen redelijke commissies.

Het beste affiliatienetwerk voor fysieke producten is in mijn ogen Tradetracker. Daar heb ik eigenlijk ook de meeste ervaring mee. Want via mijn website in de gezondheidsniche verkocht ik veel fitness apparaten van advertisers op dit netwerk.

Momenteel werk ik echter grotendeels met Awin en zodoende krijg ik daar ook meer ervaring mee. Dit is ook een prettig werkend platform. Als je vragen hebt dien je wel Engels te beheersen of je moet de Nederlandse accountmanager kennen. Bij het product dat je gaat promoten kun je contactgegevens vinden. Betalingen worden tijdig en snel voldaan wat voor mij een pre is.

Aanmelden Awin >>
Aanmelden Daiscyon >>
Aanmelden Tradetracker>>
Aanmelden PayPro>>

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden