Bitcoin koopmoment_pixabay foto
17 minuten leestijd

Is dit het beste Bitcoin koopmoment, of nog wachten?

Door: vandoldermedia
28 juni 2022

Hoewel Bitcoin voor de zoveelste keer al dood verklaard wordt in de media en door diverse tegenstanders met tegenstrijdige belangen ( de centrale banken, overheden, Wall Street, effectenbeurzen en beleggers in goud en andere edelmetalen) kan dit juist de beste Bitcoin koopmoment ooit zijn.

Want met deze lage koersen is het heel verleidelijk om in te stappen. Met een lage investering kun je nu gemakkelijk veel munten kopen met een 40 procent tot zelfs 90 procent korting, aangezien veel munten flink zijn gedaald. Maar is dat nu wel zo slim? Moet men nog wachten? Of is dit juist het beste Bitcoin koopmoment?

Bitcoin onder 20.000 dollar. HET Bitcoin koopmoment?

Als je Bitcoin ziet zakken tot onder de 20.000 dollar dan is het sowieso slim om alvast onder dat niveau juist andere altcoins in te kopen of juist bij te kopen.  Want zo een kans krijg je waarschijnlijk niet meer.

Bekijk Bitcoin en andere altcoins maar eens van jaar- op – jaar. Die stijgen jaarlijks meer dan 100%. Daarbij horen ook flinke koersdalingen zoals nu het geval is. Daarvan kun je alleen maar profiteren door Dollar Cost Averaging toe te passen. Dit is op vast tijden (bij)-kopen van crypto. Vooral tijdens forse dalingen kun je jouw gemiddelde aankoopkoers sterk verlagen. Temeer wanneer je zoals vele andere crypto beleggers hebt laten meeslepen in de hype; en dus hebt gekocht wanneer je had moeten verkopen.

Ook als er een snelle daling komt (flash crash) dan moet je er snel bij zijn, want als Bitcoin met 15 procent daalt in een paar uur dan worden de andere munten nog heftiger naar beneden gezet, met bijvoorbeeld 30 procent. Als je op dat laagste punt koopt (het bitcoin koopmoment) zul je zien dat er later weer een stijging komt naar het niveau dat Bitcoin gezakt was (dus tot 15 procent), dus het niveau wat de daling had moeten zijn.Daarvoor moet je meestal vooraf orders hebben ingelegd. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk geavanceerde orders inleggen en zo gestaffeld bijkopen in een fors dalende markt.

Bitcoin schiet dus door een bepaald niveau heen en bounce dan terug naar een niveau vanwaar de prijs was doorgeschoten naar beneden. Dit komt omdat dan iedereen dan massaal in paniek verkoopt, terwijl dat achteraf wellicht niet nodig had geweest. Dan heb je op dat moment al 15 procent winst gemaakt, door enerzijds zeer laag in te kopen en anderzijds trekt de koers dan weer bij, terwijl jij de munten al in bezit hebt.

Bitcoin prijs van 50.0000 dollar?

Ondanks de huidige wisselvallige markt zijn vele investeerders er al zeker van: Bitcoin zal de komende 5 jaar 100.000 tot zelfs 500.000 dollar bereiken! Kan BTC dan zelfs goud verslaan? Voor lange termijn beleggers deed de laatste Bitcoin prijscorrectie er niet toe. De cryptocurrency heeft het potentieel om de komende vijf jaar 500.000 dollar te bereiken geven ze aan.

Bitcoin of toch liever goud?

bitcoin koopmoment_Bitcoin of goudBitcoin wordt maar al te vaak vergeleken met goud en krijgt daarom vaak de bijnaam digitaal goud. Analisten waarschuwen voor het vergelijken van de marktprijs van de twee activa. De reden hiervoor: De prijs van het edelmetaal ontwikkelde zich in de loop van duizenden jaren en stabiliseerde uiteindelijk op de huidige waarde van bijna 1.800 dollar per ounce.

Bitcoin is een veel jongere investering waarvan de waarde zich nog steeds in de ontdekkingsfase bevindt. Het toch al grote Bitcoin netwerk groeit ook nog en kan dus op termijn zelfs goud inhalen. Niets in het leven is echter zeker. Ook niet dat Bitcoin een bepaalde prijs haalt. Zijn veronderstelling is echter een realistische veronderstelling.

Bitcoin-prijs van 50.0000 dollar?

Het is belangrijk om je niet te laten leiden door overhaaste emoties in de crypto wereld. Beleggers kunnen beter een langetermijnstrategie volgen. De hoge volatiliteit van Bitcoin zal investeringen nog enige tijd mogelijk maken. Hoewel het op dit moment een goede moment is om in Bitcoin te investeren, zullen ook veel cryptobeleggers in paniek zijn. Zelfs onvoorziene gebeurtenissen zoals een Bitcoin verbod kunnen de komende jaren nog steeds voor tijdelijke nieuwe dieptepunten zorgen. Maar een Bitcoinprijs onder de 20.000 dollar is zo-ie-zo een Bitcoin koopmoment.

Crypto verbod in Amerika?

Na lange tijd al geruchten gehoord te hebben en vermoedens hiervan te hebben, onthuld een insider: Regelgeving voor cryptomunten in de VS staat voor de deur. Komt er een crypto-verbod? Dergelijke wettelijke maatregelen kunnen Bitcoin niet ernstig aantasten geven de meeste experts aan.

Bitcoin is een blijvertje, en zal alleen maar groter worden.  Experts denken dat Bitcoin een half miljoen dollar zal gaan bereiken. Het zal wel vier tot vijf jaar gaan duren en het zal een hobbelige weg daar naartoe zijn, maar het zal het uiteindelijk waard zijn. Als het waar is dat Bitoin meer dan 100.000 dollar gaat noteren dan is dit zeker het ideale bitcoin koopmoment!

Google toont stijgende interesse in Bitcoin (BTC)

Google logo_bitcoin koopmomentHet potentieel van Bitcoin en andere crypto is zo enorm dat bedrijven zoals Tesla of Apple dit en volgend jaar een deel van hun grote kasreserves in Bitcoin en andere activa zullen steken. Met als doel het zich wapenen tegen de inflatie van de Amerikaanse dollars.

De oplopende inflatie zou een nieuwe golf van investeerders teweegbrengen die bereid zijn te investeren in crypto. Beschouwen zij dit anno juni 2022 als het ideale Bitcoin koopmoment?

Ook Google zoekt nu steeds vaker programmeurs en ontwikkelaars die ervaring hebben met cryptomunten, zoals te zien is op diverse uitstaande vacatures van hen. We kunnen ervan uitgaan dat Google achter de schermen dus al flink bezig is op dat gebied.

Een andere populaire kandidaat is Blackrock, ’s werelds grootste fondsmanager. De CEO heeft Bitcoin al vergeleken met goud in een interview en het bedrijf is momenteel op zoek naar een investeringsexpert voor digitale activa. Als Blackrock Bitcoin zou kopen, zouden er nog meer miljarden in de cryptomarkt kunnen stromen.

Desalniettemin is het afwachten hoe de Bitcoin prijs zich op korte termijn gaat ontwikkelen. Theoretisch kan er op elk moment een sterke correctie optreden. De langetermijnprognose van de Bitcoin prijs is minder speculatief en geeft momenteel een duidelijke richting aan.

Google samenwerking met Bakkt

Het grote digitale activabedrijf Bakkt heeft een samenwerking aangekondigd met Google. Het project is ontworpen om het bereik en de bruikbaarheid van digitale activa uit te breiden om te voldoen aan de snel veranderende vraag en voorkeuren van de consument. De samenwerking zal miljoenen consumenten in staat stellen om digitale activa te verhandelen. Bovendien moeten op deze manier betalingen eenvoudiger worden gemaakt.

Wat is Bakkt?

Iedereen op de wereld zou Google uiteraard al moeten kennen, dus dat behoeft geen uitleg. Maar wat is Bakkt? Dit is in 2018 opgericht door de eigenaar van de New York Stock Exchange. Op de markt voor digitale activa kunnen consumenten digitale activa kopen, verkopen, verzenden en uitgeven, waaronder ook cryptomunten.

Dankzij deze samenwerking kunnen Bakkt-gebruikers hun virtuele Bakkt Visa-betaalpas toevoegen aan Google Pay. Gebruikers kunnen dan vervolgens goederen en services kopen bij elke verkoper die ook Google Pay accepteert.

Digitale activa zoals Bitcoin in de portemonnee van gebruikers worden geconverteerd naar fiat-valuta om deze betalingen mogelijk te maken. Daarnaast maakte Bakkt bekend dat het Google Cloud heeft geselecteerd als cloud hostingprovider. Het bedrijf zal zijn op Google Cloud gebaseerde oplossingen op de markt brengen aan retailers en professionals in de Verenigde Staten.

Meer opties voor loyaliteit

De markt voor digitale activa is ook van plan gebruik te maken van de toonaangevende tools van de cloud om nieuwe zakelijke inzichten te ontdekken. De nieuwe analyses zouden kunstmatige intelligentie in het platform integreren. De bevindingen zouden Bakkt-klanten uitgebreide opties bieden voor het inwisselen van loyaliteitspunten. Tegelijkertijd ontvangen de partners van Bakkt gegevens over waardevolle gedragspatronen van consumenten.

De samenwerking is een bewijs van Bakkts sterke positie op de markt voor digitale activa. Het stelt consumenten in staat om hun digitale activa op een realtime, veilige en betrouwbare manier te gebruiken. Volgens beide bedrijven stelt de samenwerking met Google Cloud Bakkt in staat om nog meer te innoveren op het platform. En om het verder te ontwikkelen en te laten voldoen aan de behoeften van miljoenen gebruikers.

De nieuwe samenwerking is een van Bakkts vele pogingen om crypto-adoptie in de VS uit te breiden. In augustus werkte Bakkt samen met een aantal restaurants om de eerste locaties te openen waar klanten hun maaltijden ook met Bitcoin kunnen betalen.

Bakkt is de nieuwste van verschillende cryptomunten platforms om Google Pay te integreren. Bitcoin betalingsverwerker Bitpay heeft in augustus ook al Google Pay voor Amerikaanse kaarthouders toegevoegd. Coinbase daarentegen biedt sinds juni al Google Pay en Apple Pay voor kaarthouders als optie aan.

Bitcoin mining in Venezuela

Venezuela vlagHet Zuid Amerikaanse land Venezuela stond in het verleden soms niet bepaald bekend als een crypto-vriendelijk land. Jarenlang probeerde de regering in Caracas harde actie te ondernemen tegen cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum, met vaak steeds vijandiger wordende regelgeving. Nu heeft de Venezolaanse leiding Bitcoin mining gelegaliseerd en zelfs onder staatscontrole gebracht.

Het nieuws uit Venezuela verspreidde zich als een lopend vuurtje. De regering van Caracas legaliseerde de mining van Bitcoin en andere cryptocurrencies, terwijl er voorheen alleen harde regelgeving was tegen Bitcoin en andere cryptocurrencies. Onder de nieuwe regelgeving is het nu echter ook verplicht voor Bitcoin miners in Venezuela om lid te worden van een nationale mining pool.

 Bitcoin mining wordt legaal in Venezuela

De legalisering van Bitcoin mining, samen met toekomstige legitieme invoer van ASIC’s mining en andere mining apparaten, is op zich al geweldig nieuws. In Venezuela is het niet anders. We verwelkomen het besluit van de Venezolaanse regering dat Bitcoin mining nu legaal is. De kwestie van het toezicht op en gecontroleerd worden door een voormalige crypto hatend land, laat echter wel een bittere smaak in de mond achter.

Met de legalisatie van Bitcoin en Bitcoin mining komt de verplichting voor alle Bitcoin miners in het land om een ​​vergunning te hebben, die is afgegeven door de autoriteit. Om dit te doen, moeten de miners zich aansluiten bij de nationale mining pool. Zonder vergunning en buiten de pool is Bitcoin mining nog steeds verboden. En natuurlijk verdient de nationale mining pool dan ook geld aan het inkomen van de miners.

Bitcoin is officieel een betaalmiddel in El Salvador

Gedwongen door de president, gesteund door de wetgevende macht en de rechterlijke macht is op 7 september in El Salvador de wet in werking getreden die van Bitcoin een officieel erkend betaalmiddel maakt. Daarmee is het Midden-Amerikaanse land met zo’n zes miljoen inwoners het eerste land ter wereld waar inwoners officieel met Bitcoin kunnen betalen.

Deze wet bepaalt dat elke retailer, elk bedrijf de belangrijkste digitale valuta als betaalmiddel moet accepteren – en natuurlijk ook de nodige technische voorwaarden daarvoor moet creëren. Naast de aan- en verkoop van goederen en diensten kan er nu ook belasting betaald worden in Bitcoin.

Nu de wet officieel van kracht is heeft president Nayib Bukele ook #BitcoinDay uitgeroepen. Hij was maar wat trots om deze stap in detail te vieren. De stap van El Salvador moedigde ook veel andere landen aan – vooral in Latijns-Amerika – om Bitcoin als wettig betaalmiddel te introduceren. Panama overweegt nu ook een lancering van Bitcoin als wettelijk betaalmiddel.  Dergelijk nieuws helpt Bitcoin vooruit. Maar of het ideale Bitcoin koopmoment daar is? Wie het weet mag het zeggen.

El Salvador koopt Bitcoin

Vooraf kondigde president Nayib Bukele op zijn favoriete communicatiemiddel, Twitter, aan dat de staat al meer dan 500 Bitcoins heeft gekocht. Zonder twijfel schrijft El Salvador geschiedenis met deze wet. Het brengt veel aandacht voor het kleine en nogal arme land. Vooral de wereldwijde Bitcoin gemeenschap viert deze stap in detail. Zozeer zelfs dat mensen zijn aangemoedigd om 30 dollar aan Bitcoin te kopen om de dag te vieren. Het bedrag van 30 dollar verwijst naar het 30 dollar Bitcoin cadeau voor alle inwoners van El Salvador die de Chivo-app installeren. Helaas beschouwen veel mensen dit nog niet als HET Bitcoin koopmoment. Wanneer gaat dit veranderen?

Bewoners tussen scepsis en terughoudendheid

Hoewel er een grootschalig ondersteuningsprogramma is dat bedoeld is om angsten en onzekerheid bij het omgaan met Bitcoin weg te nemen, is de bevolking nog steeds sceptisch en wijst het soms af. Dat blijkt uit een enquête onder bewoners.

De overheid werkt met verschillende prikkels: Zo wordt er geen vermogensbelasting geheven op het inwisselen van Bitcoin. Waarbij de belastingvermindering voor de meerderheid van de arme bevolking waarschijnlijk minder effectief is dan een startkrediet van 30 dollar. Dit wordt aan iedereen bijgeschreven wanneer ze de “officiële” portemonnee Chivo downloaden. Daarnaast komen er in het hele land ruim 200 geldautomaten van Chivo.

Overigens was de Chivo-app in het begin overbelast. Dit kwam vooral doordat veel nieuwe gebruikers de cryptomarkt zelf hebben ontdekt. Met deze stap maakt El Salvador Bitcoin openbaar aan zes miljoen mensen. Aangezien kan worden aangenomen dat slechts een fractie van de bevolking momenteel Bitcoins bezit, opent dit voor  zes miljoen mensen volledig nieuwe financiële kansen. Zelfs al is er kritiek van de bevolking, meestal waarderen  bewoners deze stap wel, vooral dankzij de gift van 30 dollar.

Historisch moment voor Bitcoin

Het duurde iets meer dan twaalf jaar voordat Bitcoin echt werd waarvoor het bedoeld was. Het feit dat cryptomunten in de massa zijn aangekomen, zou voor de meeste mensen duidelijk moeten zijn sinds Tesla ze uiteindelijk heeft geaccepteerd.

Maar zelfs al is El Salvador een relatief klein land, dan nog is deze stap met de introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel historisch gezien waarschijnlijk het grootste moment in de cryptowereld. Of het grootste Bitcoin koopmoment…?

De crypto liefhebbers vechten al jaren tegen regelgeving van de autoriteiten in tal van landen. Aan de andere kant zijn er altijd gevallen van fraude in de cryptosector. Des te meer waarschuwingen worden gegeven over Bitcoin. Cryptomunten zijn een puur object van speculatie zonder nut en met enorme risico’s. Nu is het opeens een valuta zoals de Amerikaanse dollar, de Chinese Yen en de euro. Is dit het ideale Bitcoin koopmoment?

In meer dan tien jaar hebben duizenden gebeurtenissen met betrekking tot Bitcoin plaatsgevonden. Duizenden andere valuta’s zijn ontstaan. De eerste paar jaar was Bitcoin iets dat alleen ‘nerds’ en criminelen hadden. In feite hebben de grote media zich nog niet echt gericht op cryptomunten.

Bitcoin in El Salvador brengt enorm risico met zich mee

Hoe historisch het moment ook is, hoe groter het risico dat nu is genomen. De economie van El Salvador is sowieso afhankelijk van externe factoren. Een daarvan is afhankelijk van Amerikaanse dollars en transacties uit het buitenland. 70 procent van de bewoners heeft geen eigen bankrekening. Veel werknemers werken op een niet geregistreerde basis. Dit berooft de staat van belastinginkomsten en daar kan weinig tot niks aan gedaan worden, omdat systemen ontbreken.

Zal Bitcoin de problemen van El Salvador oplossen?

Bitcoin wil hier verandering in brengen. Kan Bitcoin het zwart werken in het land bestrijden? Zelfs als dat een van de doelen is, is dit vrij onwaarschijnlijk. Iemand die ongeregistreerd werkt, kan dat met of zonder bankrekening. Dit werkt ook met en zonder Bitcoin.

In tegenstelling tot fiatgeld zijn cryptomunten niet in contanten beschikbaar. Zwart werken kan in dit geval alleen worden bestreden door de Amerikaanse dollar af te schaffen en Bitcoin als enig wettig betaalmiddel in te voeren – maar alleen als elke portemonnee is geregistreerd en betalingen niet worden gerealiseerd in buitenlandse valuta. Zelfs als de Amerikaanse dollar zou worden afgeschaft, zou er geen belemmering zijn om werknemers in Amerikaanse dollars te betalen.

Wat gebeurt er als Bitcoin faalt in El Salvador?

el salvador vlagBuitenlandse transacties gaan gepaard met hoge kosten. Bitcoin zou hier echt kunnen helpen. Maar bij nader inzien moet zelfs de grootste Bitcoin fan toegeven dat er talloze cryptomunten op de markt zijn die als echt betaalmiddel kunnen worden gebruikt. Wat betreft vergoedingen en ook qua transactiesnelheid is Bitcoin extreem ingehaald door andere, snellere cryptomunten. Bitcoin daarentegen is bij uitstek geschikt als digitaal goud.

Aan de andere kant is dit nog een reden waarom BTC toch als valuta zou kunnen werken. Bitcoin is vluchtig, maar niet zo vluchtig als andere cryptomunten. Als de Bitcoin tien procent in waarde verliest, dalen de Altcoins twee keer zo veel.

Bukele heeft werk te verrichten

Bitcoin is stabieler in waarde dan andere cryptomunten. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken over zo’n grote daling als bij altcoins. Desalniettemin zijn de zwakke punten van Bitcoin in transacties duidelijk. De markt is erg emotioneel. Wat gebeurt er als het Bitcoin-project in El Salvador mislukt? Wat als El Salvador gewoon het geduld niet heeft en het project na korte tijd schrapt? Dit kan ertoe leiden dat velen zich afvragen of Bitcoin ooit als wettig betaalmiddel zal worden beschouwd.

Sterker nog, het zal nog even duren voordat Bitcoin eindelijk in El Salvador arriveert. Volgens een onderzoek weet meer dan 90 procent van de mensen nog steeds niets van Bitcoin, ondanks de introductie als wettig betaalmiddel. Dit betekent dat het educatieve werk in dit geval erg belangrijk zal zijn. Bukele heeft dit bij voorbaat onderkend en heeft hierin stappen gezet.

In de toekomst willen Bitcoin investeerders zich ook permanent aangetrokken voelen tot het land met tal van voordelen. Dit kan op de lange termijn economisch zinvol zijn. Samen met de bouw van Bitcoin mining farms zou El Salvador zichzelf echt onafhankelijker kunnen maken van de VS. In het begin zou Bitcoin in El Salvador echter niets of nauwelijks iets moeten veranderen. Daarvoor is de infrastructuur niet ver genoeg ontwikkeld en zijn de mensen in het land ook niet op de hoogte van cryptomunten.

De tijd zal het leren

Ja, de introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel is verreweg de grootste prestatie van digitale valuta. In de afgelopen twaalf jaar zijn er talloze nieuwe projecten gestart in de cryptosector. Tot op heden is het echte voordeel bij veel projecten niet uitgekomen. Nu valt nog te bezien hoe een cryptocurrency het doet in de reële economie. Omdat Bitcoin en andere cryptomunten in het begin juist voor dit doel zijn ontworpen. Ondanks de euforie mag men de risico’s van deze stap niet vergeten. Want als het project mislukt, kan dit het vertrouwen van veel investeerders in de cryptosector verminderen. De autoritaire leiderschapsstijl van Bukele zou uiteindelijk schadelijk kunnen zijn voor Bitcoin.

Is dit het Bitcoin koopmoment? Vergaar eerst de juiste kennis!

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto?  Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken! Misschien is dit het ideale Bitcoin koopmoment?

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden