Bitcoin crash 2022
12 minuten leestijd

Bitcoin Crash 2022: Is een koers van 15.000 aanstaande?

Door: vandoldermedia
19 juni 2022

De Bitcoin-prijs daalt. De huidige bewegingen leiden de Bitcoin naar een nieuw dieptepunt voor het jaar. is de Bitcoin Crash 2022 al ten einde? Is het volgende doel 15000 dollar of gaan we nog veel en veel lager, zoals sommige crypto experts al aangeven?

Waarom daalt Bitcoin momenteel?

We hebben de afgelopen maanden al gezien dat de Bitcoin prijs in grote lijnen constant aan het dalen is. Hierbij boekt de Bitcoin koers steeds na een kleine opleving aanzienlijke verliezen. Zo was er op een bepaald moment zelfs binnen 24 uur een grote daling van zelfs meer dan 16,5 procent.

In de ochtend lag de marktwaarde van de oudste cryptocurrency ter wereld nog rond de 27.000 dollar, maar was later al gedaald tot maar liefst 22.000 dollar, waarna deze weer opkrabbelde tot ongeveer 23.000 dollar. Tegelijkertijd daalde ook een groot deel van de totale cryptomarkt, zoals gewoonlijk is bij dit soort heftige bewegingen. Immers; Als Bitcoin daalt trekt dit de rest van hele cryptomarkt met zich mee naar beneden, omdat Bitcoin wordt gezien als graadmeter van alle cryptomunten.

De vraag rijst: waarom daalt Bitcoin zo sterk?

De belangrijkste reden is nu toch wel de ommekeer in rentetarieven, wat meestal wel gezien wordt als een aanjager van cryptobewegingen. Immers, met een lage rente stallen beleggers en investeerders hun geld in crypto en aandelen, bij een hogere rente is het gunstiger om te kiezen voor obligaties en om te sparen.

Renteverhoging FED

Begin mei kondigde de Amerikaanse Federal Reserve Bank de tweede renteverhoging tot dusver in het lopende kalenderjaar aan. Hiermee zet de omslag in de rentetarieven die in 2022 werd ingezet, voort.

In 2020/2021 voerde de FED een nul rentebeleid, wat gerechtvaardigd was met een economische noodtoestand tijdens de Corona crisis. Het resultaat was zeer goedkoop krediet. Ze overspoelden ook de markten met ‘zeer goedkoop geld’ dat voor allerlei investeringen werd gebruikt.

De cryptomarkt is ook zeer geschikt voor dergelijke investeringen. De ommekeer van de rentetarieven dit jaar leidt tot een aanzienlijke uitstroom van geld uit veel markten, vooral uit die welke als risicovol worden beschouwd, zoals de cryptomarkt.

Dit was vooral merkbaar nadat de FED in mei de rente met 50 basispunten verhoogde. Als gevolg hiervan daalde Bitcoin tot maar liefst 30.000 US dollar. De daaropvolgende Terra Luna crash bracht de markt opnieuw een zware klap toe. Bitcoin zakte weer verder door. Dit keer zelfs tot 28.000 dollar. De prijs herstelde zich vervolgens enkele weken en stabiliseerde zich op 30.000 dollar. Nu crasht het allemaal wéér, tot zelfs de 20.000 dollar. Zitten we middenin de Bitcoin crash 2022?

Ommekeer rentetarieven

Nogmaals, de ommekeer in de rentetarieven is waarschijnlijk de belangrijkste reden. Een paar dagen geleden kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan het voorbeeld van de FED te volgen en de belangrijkste rente te verhogen. In het eurogebied is echter slechts een verhoging van 0,25 procent gepland – de helft van de Amerikaanse maatregelen.

De Bitcoin prijs was voor het laatst zo laag zo richting eind 2020. Op dit moment is er echter ook nog geen echt significante verbetering in zicht. De volgende vergadering van het FOMC komt er alweer aan en de FED-commissie beraadslaagt dan over de basisrente.

Experts vermoeden dat dit jaar ook nog een derde renteverhoging zal gaan volgen. Dat zal waarschijnlijk later in het jaar gebeuren, volgens de publieke consensus tot nu toe. In theorie zou het echter ook mogelijk zijn in de komende weken, want de Amerikaanse Overheid is op dit moment een lastig in te schatten, met vaak grillige neigingen om in korte tijd opeens iets onvoorspelbaars te gaan doen.

Dat is ook iets waar de markten nu rekening mee moeten gaan houden. Normaal bij een rente aanpassing werd dit maanden van tevoren al gecommuniceerd. Nu lijkt het een beetje korte termijn werk te zijn, dus snel bedenken en nog sneller uitvoeren. Niet gunstig voor een markt die al op is van de zenuwen en klap na klap te verwerken krijgt. Ook niet gunstig voor een eventueel herstel van de cryptomarkt. Waarschijnlijk één van de veroorzakers van deze Bitcoin crash 2022.

Terra Luna crash

Blijkbaar is echter niet alleen de omslag in de rente verantwoordelijk voor de plotseling dalende prijzen. De schok van de Terra Luna crash zit blijkbaar nog steeds diep. Dit wordt ook gesuggereerd door de huidige ontwikkelingen, die een trend laten zien ten opzichte van Tether en voor de USD-munt. In combinatie met meer negatief nieuws uit de crypto-industrie, zou dit sommige investeerders kunnen afschrikken.

Het uitleenplatform Celsius maakte ook bekend alle transacties en overboekingen stop te zetten, wat in de meeste gevallen een laatste oplossing is om nog iets te redden. Gebruikers kunnen hun cryptovaluta daar dus niet opnemen en hun crypto en geld staat muurvast, dus wat de koers ook gaat doen; Er kan niet verkocht worden…

Een soortgelijk bericht komt van de grootste cryptobeurs ter wereld. Binance stopte opeens met het kunnen opnemen en storten van Bitcoin. De functie zou even later trouwens alweer beschikbaar zijn. Binance maakte hiermee opnieuw een slechte indruk op alle beleggers. Het bedrijf wordt trouwens al langer beschuldigd van het voorkomen van geldovermakingen bij ongewenste ontwikkelingen in de markt.

Bitcoin in meedogenloze uitverkoop: hoe waarschijnlijk is een duik naar $ 13000?

bitcoin Crash 2022Bitcoin bevindt zich in een aanhoudende neerwaartse trend na een verlies van bijna 33% in slechts een week. Met recht kun je dit de Bitcoin crash 2022 noemen. In de afgelopen 24 uur heeft BTC ook alweer bijna 6% verloren en is op weg naar het volgende steunniveau. De markt was erg schokkerig, BTC stabiliseerde zich ongeveer rond het ondersteuningsniveau van $ 23000 en viel toen terug door dat niveau.

De traditionele financiële markten werden ook geraakt nadat de Amerikaanse Federal Reserve had besloten de rente met 75 basispunten te verhogen. De verkopers hebben de markt overgenomen omdat op het moment van schrijven van dit artikel alle kopers echt uit de markt hebben verdreven.

Bitcoin staat nog maar op 19.000 Dollar

Bitcoin wordt nu verhandeld op 19.000 dollar en werd voor het laatst op dit prijsniveau verhandeld in december 2020.

De prijs van Bitcoin is gestaag gedaald nadat de munt zijn belangrijke steun verloor bij $ 28.000. De onmiddellijke weerstand voor de munt was $ 22.000, en nu deze steunlijn verloren is wordt het een nog zwarter scenario, want het kan nu nog verder naar beneden.

Niemand gaat in deze markt voor 25.000 dollar kopen als je straks voor 18.000 dollar kan kopen of zelfs nog lager. De ondersteuningszone ligt nu nog tussen $ 19.000 en $ 16.000.

Een aanhoudende uitverkoop kan Bitcoin naar een dieptepunt van $ 13.000 duwen, gezien het enorme neergaande momentum dat de munt heeft vergaard.

 Kleine stijgingen gevolgd door diepere dalingen

Als je de grafieken erbij zou pakken dan zul je zien dat Bitcoin op dit moment geen echte kracht ziet van de kopers, maar juist wel druk van de verkopers. Dus Bitcoin is een speelbal geworden van kopers die laag kopen en bij een plus van 5 tot 10 % procent meteen weer dumpen. Hierdoor is de koopkracht sterk gedaald.

De cryptocurrency was enorm ondergewaardeerd op het moment van schrijven van dit rapport. De Relative Strength Index (RSI) stond onder het 20-niveau, wat een teken is van een verkopersmarkt. De RSI geeft de sterkte van de verkopers in de markt aan. Een omdraaiing van de prijs (een zogeheten reversal) vindt meestal plaats na een heftige uitverkoop. De andere indicatoren wijzen er echter op dat de neerwaartse markt de komende tijd zou kunnen voortduren.

In overeenstemming met de toenemende verkoopkracht, geven andere indicatoren ook hetzelfde beeld. Dit betekent nog meer neerwaartse druk voor Bitcoin. Als de koopkracht op de markt terugkeert dan zou Bitcoin een koers van net boven de 22000 dollar kunnen testen.

Bitcoin en de gerealiseerde winsten

De gerealiseerde winsten van Bitcoin lijken te dalen, wat ook een logisch gevolg is van het aanhoudende bloedbad in de markt.

Gerealiseerde winsten zijn het totale bedrag aan winst, dat op elke voltooide transactie is gemaakt. Hier worden gegevens van bijgehouden en alles bij elkaar dient dat als een mooi totaalbeeld hiervan.

Een daling van de gerealiseerde winsten zou de retail belegger ertoe kunnen aanzetten hun beleggingen terug te trekken, en dus nog meer te verkopen. Bij toenemende uitstroom kunnen beleggers hun vertrouwen nog verder verliezen en al hun beleggingen terugtrekken, dus eventueel ook alles dumpen op de markt, desnoods met verlies.

Komt de daling door de grote jongens van Wall Street?

Prominente leden uit de crypto wereld hebben kritiek geuit op Wall Street en beweren herhaaldelijk dat grote investeerders cryptocurrencies aanvallen. Hoe rechtvaardigt men deze stellingen? Valt Wall Street nu inderdaad de crypto-industrie aan? En is dit DE veroorzaker van de Bitcoin crash 2022?

Terra: Begin van de botsingen van de financiële werelden?

Terra Luna logoTerra mede-oprichter Do Kwon vermoedde al vroeg dat de Terra-crash werd veroorzaakt door een gerichte aanval. Andere persoonlijkheden van de scène delen zijn mening.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson legde uit wat er precies gebeurde en waar de aanval vandaan kwam. Hoskinson bekritiseerde de grotere investeerders, zoals State Street en Blackrock. Naar zijn mening dwongen ze de ineenstorting af om zodoende inkomsten te genereren door middel van short selling.

Deze winsten gaan ten koste van de particuliere beleggers, die op elk moment een systematisch nadeel ondervinden.

Nu is ook de directeur van het crypto-uitleenportaal Celsius, het eens met deze verklaring. Hij vermoedt dat zijn bedrijf in het middelpunt van de belangstelling staat van invloedrijke instellingen in de klassieke financiële wereld.

Volgens Mashinsky is de Terra crash zeker niet het eerste conflict tussen de traditionele en de nieuwe financiële wereld. In plaats daarvan is het slechts een van de vele voorbeelden, zegt hij. Het Terra incident duidt volgens de directeur op een gewijzigde marktsituatie.

CEO van Celsius vermoedt Wall Street achter aanvallen op cryptomarkt

De ineenstorting van het Terra ecosysteem is ongekend in de geschiedenis van cryptocurrency. Veel crypto enthousiastelingen vroegen zich af hoe het incident had kunnen gebeuren.

Grote Bitcointransacties kwamen al snel aan het licht. De Luna Foundation Guard (LFG) , die moet bijdragen aan de stabiliteit van de TerraUSD (UST), stuurde enorme hoeveelheden Bitcoin naar verschillende crypto exchanges.

De LFG zei vooraf dat ze de UST wilden stabiliseren door middel van verkoop- en uitleentransacties. Er deden al snel geruchten de ronde dat BlackRock en Citadel deals sloten met de LFG en vervolgens de markt overspoelden met Bitcoin en UST om winst te maken door short-selling. DE katalysator van de Bitcoin crash 2022?  Citadel en BlackRock ontkennen de geruchten.

Alex Mashinsky neemt een vergelijkbaar standpunt in. Mashinsky, die zelf in New York City woont, vermoedt aanvallen door diverse figuren op Wall Street in New York. Hij geeft aan ze “TradFi Wall Street beurshaaien” te noemen. Zij zijn nu ook verantwoordelijk voor de crash die Celsius trof en de prijs van zijn CEL-token meer dan gehalveerd heeft van 1,90 dollar tot bijna 80 cent.

Door cryptomunten te verkopen zonder deze te bezitten (oftewel short gaan) wisten de daders van de aanval $ 900 miljoen te verdienen, terwijl de cryptomarkt als geheel $ 60 miljard aan schade leed. En wat misschien wel de Bitcoin crash 2022 in gang zette…

De haaien lopen weg met de winst, de gemeenschap lijdt, en degenen die de protocollen hebben bedacht, zullen waarschijnlijk jaren van rechtszaken krijgen in plaats van degenen die echt schuldig zijn geeft hij aan.

Financiële giganten zoeken zwakke punten in de cryptowereld

Mashinsky stelt vast dat er herhaaldelijk aanslagen zijn geweest en dat er in de toekomst dan ook meer van dit soort acties zullen plaatsvinden.

Financiële moguls in de klassieke financiële sector houden zich bezig met het vinden van zwakke punten in de cryptowereld en deze gebruiken om eenvoudige winsten te realiseren.

Ze hebben LUNA kapot gemaakt. Ze hebben het al bij Tether, Maker en vele andere bedrijven geprobeerd. Hij heeft soortgelijke ontwikkelingen al waargenomen bij Tether en de uitgever van de DAI stablecoin Maker.

Zijn eigen bedrijf staat de laatste tijd nu echter ook centraal, dus vat hij dit ook op als een persoonlijke aanval en zal niet rusten voor de daders gestraft worden.

Risico’s investeren in crypto

Als je wilt investeren is het zaak de risico’s goed te kennen. Want een passief inkomen met crypto opbouwen gaat niet vanzelf. Je moet risico’s nemen. Anders kun je beter gaan sparen.

Het grootste risico volgens ons is dat je vol instapt in een crypto munt zonder eerst goed onderzoek te doen. Meestal gaan mensen investeren omdat zij worden beïnvloed door sociale media. Wil jij een goede bron van informatie en leren hoe jij de wereld van de crypto succesvol kunt betreden? Laat je dan helpen door AllesOverCrypto. Via de Crypto Masterclass informeren en leren zijn mensen hoe zij succesvol kunnen zijn in de wereld van de crypto. De meest complete cursus van de Benelux!  Ga direct naar de Crypto Masterclass of bekijk mijn Crypto Masterclass review.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden