Bitvavo logo_Bitvavo listings
28 minuten leestijd

Bitvavo Review: Jouw digitale valuta veilig op deze exchange?

Door: vandoldermedia
6 juni 2022

Bitvavo is een populaire crypto exchange. Je kunt er digitale valuta kopen, verhandelen en staken.  Deze crypto exchange bestaat al sinds 2017 en is inmiddels toonaangevend onder crypto handelaren en investeerders in crypto. Misschien ben je nieuw in de wereld van crypto of wil je de overstap maken naar vanaf een andere crypto exchange. Lees deze Bitvavo review aandachtig door en ontdek waarom Bitvavo ook voor jou een goede keuze is, of kan zijn!


Welkomstbonus bij Bitvavo! Krijg de eerste €1000 aan transactiekosten terug van Bitvavo! Jouw eerste winst in je crypto journey! Meld je aan via deze partnerlink om jouw €1000 aan transactietegoed te claimen! Meld je HIER aan bij Bitvavo>>

Waarom zou je voor Bitvavo kiezen?

DE vraag voor veel beginnende crypto traders / beleggers. Waarom zou je voor Bitvavo kiezen en niet voor een andere Nederlandse crypto Exchange?

Deze vraag is niet moeilijk om te beantwoorden. Althans, volgens onze ervaringen! Bitvavo is naar onze mening het meest overzichtelijk en gebruiksvriendelijke platform om crypto te kopen en verkopen.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Als je inlogt bij Bitvavo opent een dashboard waar je direct een duidelijk overzicht hebt van jouw account. Je ziet daar direct je tegoeden en de waarde van de digitale valuta op je Bitvavo account. Daarnaast zie je een grafiek met het historische verloop van jouw account. Deze kun je per periode instellen: dag, week, maand of jaar. Tevens kun je vanuit dit scherm direct kiezen voor “Euro Storten of “Euro opnemen”.

Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Bitvavo Dashboard_Bitvavo Review

Dit kun tevens ook uitsplitsen per valuta. Zo kun je de ontwikkeling per valuta over tijd zien. Dat ziet er dan uit zoals op onderstaande afbeelding uit mijn account.

Bitvavo Review_Bitvavo Dashboard valuta ongegroupeerd

 

Een onderdeel van het dashboard zijn alle valuta die je bij Bitvavo kunt verhandelen. Per valuta zie je dan de koers, dagelijkse verandering (%), hoeveelheid in je account en de totale waarde in je bezit. Als je dan op de betreffende valuta klikt kun je heel eenvoudig in die betreffende valuta handelen.

Beschikbare valuta_Bitvavo review

 

Als je in de rij met beschikbare valuta op de forward icoon drukt (zie zwarte pijl) dan kom je in een apart scherm terecht waar je de betreffende valuta kunt kopen en verkopen. Je kunt eenvoudig het aantal of bedrag opgeven dat je wilt besteden. Ook zie je direct wat je handelskosten zijn. In de grafiek kun je zien waar je koopt ten opzichte van het historisch koersverloop. Hieronder zie je het scherm met de mogelijkheid om Bitcoin te kopen/verkopen.

Bitvavo Review_Crypto handelen Bitvavo

Verder kun jij je transactiehistorie zien en kun je via dit scherm doorklikken naar het geavanceerde interface voor uitgebreide koersgrafieken en geavanceerde ordertypes. Ook voor het doen van grote transacties kun je hier terecht. Dit geavanceerde gedeelte gebruik ik zelf niet veel. Dit is omdat ik niet actief trade of veel transacties doe in crypto. De strategie die ik toepas is DCA (Dollar Cost Average). Dit houdt in dat je periodiek voor een vast bedrag crypto aankoopt.

Als je een wat uitgebreidere portfolio hebt opgebouwd kun je even door de grafieken lopen en bekijken welke valuta je het beste kunt aankopen op basis van de situatie op dat moment. Omdat ik een vast bedrag per maand besteed kijk ik meestal naar de valuta die er zwak bij liggen. Op die manier krijg ik meer digitale valuta voor mijn geld.

Check hieronder het geavanceerde handelsgedeelte (grafiekenprogramma) van Bitvavo:

Bitvavo Review_Geavanceerde handelsgedeelte

Je vraagt je misschien af of dit allemaal zo bijzonder is. Nou, dat weet ik eigenlijk ook niet! (LOL) Maar wat ik wel weet is dat dit het meest gebruiksvriendelijke platform is dat ik ken. Ik heb namelijk ook een account bij Bitcoinmeester.nl. Daar vind ik het allemaal veel ingewikkelder in elkaar zitten. Het is lastig om het inzicht te krijgen in je bestaande portefeuille. Daarvoor moet je zoeken naar de valuta en vervolgens zie je jouw positie. Ik vind het allemaal wat omslachtig. Wel hebben zij een aantal valuta die Bitvavo niet heeft. Vandaar dat ik daar ook een account heb.

Bitvavo is gewoon super simpel, eenvoudig en duidelijk. Voor de beginner zou ik zeker dit platform aanraden. Dit is overigens niet alleen vanwege de interface.

Staking van Crypto bij Bitvavo

Bij Bitvavo is het mogelijk om je digitale valuta te onderwerpen aan staking. Wat is staking precies? Wel,dit hangt er vanaf of de staking off-chain danwel on-chain gebeurt.

Off-chain staking wil zeggen dat jij jouw aangekochte digitale valuta bij Bitvavo op je account laat staan. Je kunt in je account aangeven dat je bepaalde digitale valuta wilt staken. Je stelt je valuta ter beschikking en daarvoor krijg je een beloning. Dit kun je vergelijken met de rente die je bij de bank krijgt wanneer je geld spaart. Tegenwoordig niet meer zoveel 😉 Met staking is dat wel anders. Je krijgt zo’n 3% tot 8% vergoeding. Dat is toch wel lekker niet?

On-chain staking kun je vergelijken met minen en gebeurt op een proof-of-stake blockchain. Iedereen met een minimum aan een bepaalde digitale valuta kan transacties valideren en hiervoor beloond worden.

Hoe schakel je staking in?

Dit kan heel gemakkelijk via jouw account. Log-in op je account en klik rechts bovenin op je naam, en vervolgens op instellingen. Scrol naar beneden tot je accountinstellingen tegen komt. Daar zie je de optie staking. Als je die inschakelt wordt voor alle valuta waar staking mogelijk is automatisch staking toegepast. Regelmatig krijg je een mailtje dat er weer automatisch digitale valuta zijn beschreven. Lekker toch?

Let op dat je alleen van de stakingsdiensten gebruik kunt maken met digitale valuta welke je gekocht of verstuurd hebt naar je Bitvavo account.

De reward percentages kun je terugvinden in je account. De vergoeding is gebaseerd op dit percentage en de hoeveelheid digitale valuta (gemeten per dag) in je account. Er wordt dan gekeken naar de laagste hoeveelheid en waarde op die dag.

Je kunt je op ieder moment afmelden voor de stakingsdiensten van Bitvavo. Ook kun je gewoon blijven handelen met digitale valuta die meedoen aan staking.

Via deze Bitvavo review laat ik weten dat ik zelf ook gebruik maak van staking. Ik weet dus waar ik over praat. Elke maand wordt de stakingsopbrengsten verzameld en bijgeschreven bij het aantal digitale valuta in mijn account.

Hieronder zie je mijn dagelijkse opbrengsten in Bitcoin. Het lijkt niet veel, maar vele kleintjes maken ook één grote niet?!

Bitvavo review_stakingsoverzicht

Omdat Bitcoin zo hoog noteert zie je dat de hoeveelheid aan dagelijkse stakingsopbrengsten van Bitcoin niet hoog zijn maar wel degelijk als passieve inkomsten gezien kunnen worden. Dit gaat gewoon elke dag door. Zolang jij je crypto niet verkoopt natuurlijk.

Voor de volgende crypto valuta zijn op dit moment stakingsdiensten beschikbaar:

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Chainlink (LINK)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Screening nieuwe coins

Nieuwe crypto, uitgegeven via een IPO zijn niet direct beschikbaar voor de handel. Daarvoor moet een nieuwe coin eerst gelist worden op een exchange. Hier gaat een uitgebreide screening en een complex proces aan vooraf. Niet elke exchange is daarin zo streng en strikt als Bitvavo. Dit heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen.

Het grote voordeel van een uitgebreide screening op een nieuw project vind ik met name de betrouwbaarheid voor het doen van investeringen in altcoins (crypto anders dan Bitcoin). Je kunt het zo zien dat Bitvavo al een stukje vooronderzoek heeft gedaan op betrouwbaarheid, doel van het project en of het zichzelf al enigszins bewezen heeft. Dat bespaart jou val veel onderzoek en daarmee veel tijd. Je mag er dus vanuit gaan dat een gelist project niet zomaar verdwijnt. Goed om te weten want veel crypto uit 2017 zijn er al niet eens meer, of hebben nauwelijks nog waarde. Kijk bijvoorbeeld eens naar Safemoon.

Nadeel is mogelijk dat een altcoin waarin jij wilt handelen niet beschikbaar is bij Bitvavo en voor jou de voorkeur heeft om zoveel als mogelijk alles onder te brengen bij één exchange. Om die reden heb ik ook een account bij Bitcoinmeester. Ik heb daar vooralsnog enkele coins die Bitvavo (nog) niet heeft gelist.

Bitvavo geeft zelf aan dat zij strengere listing eisen hanteren dan andere exchanges. Daarom is dan ook het aantal coins wat lager dan bij andere exchanges…

Bitvavo listing 2022 (nieuwe coins)

Ondanks de strenge listing van Bitvavo blijven er nieuwe coins gelist worden bij Bitvavo. Je kunt er vanuit gaan dat dit goede en stabiele projecten zijn die niet zomaar zullen verdwijnen.

Hieronder een lijst met nieuwe listings in maart en april 2022. We zullen deze lijst up-to-date houden zover dat kan.

Nieuwe listing Bitvavo maart 2022

 1. Terra (LUNA)
 2. Cosmos (ATOM)
 3. Cronos (CRO)
 4. Near Protocol (NEAR)
 5. Hedera (HBAR)

Nieuwe listing Bitvavo april 2022

 1. BitTorrent (BTT)
 2. Gala (GALA)
 3. Celo (CELO)
 4. Amp (AMP)
 5. Convex Finance (CVX)
 6. Render Token (RNDR)
 7. WOO Network (WOO)
 8. THORChain (RUNE)
 9. ApeCoin (APE)

Het totaal aan beschikbare crypto munten is nu 176 stuks. Het team van Bitvavo blijft zoeken goede projecten en platformen die mogelijk een listing kunnen krijgen bij Bitvavo. Houdt de socials in de gaten!

Bitvavo accountgarantie

Om de risico’s van klanttegoeden te verminderen deed Bitvavo al veel. Zo heeft zij haar gebruikerstegoeden voornamelijk opgeslagen bij verzekerde Custody bedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opslaan van digitale valuta.

Per juni 2022 meldt Bitvavo dat zij de veiligheid van gebruikerstegoeden naar het volgende niveau wil brengen. Dit doen zij met de Bitvavo accountgarantie. Wat houdt dit precies in?

Wanneer iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot uw account en daarbij uw tegoeden verduistert, dan ben je verzekerd tot 100.000 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel alle gevraagde verificatiestappen hebben doorlopen. Ook moet je account minstens 30 dagen geopend zijn. Je komt slecht eenmalig in aanmerking voor terugbetaling. Voor terugbetaling is een aangifte bij de politie vereist.

Bitvavo accountgarantie: wat is precies gedekt?

Onbevoegde opname van crypto/gelden zijn gedekt. Dat wil zeggen wanneer iemand onbevoegd je crypto opneemt in een andere wallet of iemand een ongeoorloofde opname doet naar een niet gekoppelde bankrekening.

Bitvavo accountgarantie: wat is NIET gedekt?

Onjuiste transacties of onbedoelde transacties. Je stuurt bijvoorbeeld crypto naar een verkeerd adres of met een verkeerde emailadres of public key. Daarnaast kan Bitvavo geen verliezen dekken of transacties terugdraaien waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Lees meer over de Bitvavo accountgarantie op de website van Bitvavo.


Welkomstbonus bij Bitvavo! Krijg de eerste €1000 aan transactiekosten terug van Bitvavo! Jouw eerste winst in je crypto journey! Meld je aan via deze partnerlink om jouw €1000 aan transactietegoed te claimen! Meld je HIER aan bij Bitvavo>>

Handleiding om aan de slag te gaan met Bitvavo

Als je overtuigd bent van Bitvavo kun je een account gaan aanmaken. Ook dat kan bij Bitvavo simpel, gemakkelijk en snel. Het lijkt wel of dit hun formule is?! 😉 In ieder geval hoor ik van andere crypto beleggers dat het bij andere exchanges vaak een flinke opgave is om je te registeren.

Bitvavo Account Aanmaken

In 2021 heb ik zelf een account aangemaakt bij Bitvavo. Toen werkte ik nog niet met de app. Een account aanmaken bij Bitvavo is easy. En doe je dit via onze partnerlink onderaan deze pagina dan krijg je als lezer van LaptopLifestyle ook nog eens €1000 aan transactietegoed. Helemaal gratis!

 1. Ga naar bitvavo.nl en klik rechts bovenin op registeren (klik hier om naar Bitvavo te gaan)
 2. Vul je gegevens in en klik op account aanmaken
 3. Je krijgt vervolgens een mailtje van Bitvavo met een link waarop je moet klikken om je email te bevestigen
 4. Verifieer je identiteit: vul hier je NAW gegevens in en upload een identiteitsbewijs
 5. Doe een overboeking naar je Bitvavo account
 6. Optioneel maar aan te raden is een tweefactorauthenticatie. Je logt niet alleen in met je gegevens maar moet een extra code invoeren middels een app.

Je kunt meestal nog dezelfde dag gebruik maken van je Bitvavo account!

Het verifiëren van je identiteit is verplicht vanuit de Nederlandse overheid. Zij willen blijkbaar weten wie actief zijn en hoeveel crypto je bezit in verband met belasting in Box 3.

Na jouw registratie is inloggen gemakkelijk. Dit kan echter alleen wanneer al je gegevens geverifieerd zijn… Anders heb je maar beperkte mogelijkheden om te handelen.

Tot slot zou ik je willen adviseren om tocht echt 2FA (Twee-Factor Authenticatie) aan te zetten op je account. Hiermee is jouw account dubbel beveiligd. Hackers kunnen hierdoor nooit in jouw account komen. Ook als zij jouw wachtwoord hebben weten te bemachtigen.

De 2FA regel je met de Google Authenticator app of de Authy app. Ik gebruik zelf de Authy app. Eenmaal goed ingesteld zeer makkelijk in gebruik.

Bitvavo Demo Account aanmaken

Zover wij weten is het niet mogelijk een tweede account aan te maken bij Bitvavo. Waarom dat is weet ik niet precies. Als je een tweede account wil zou je wel een zakelijk account kunnen aanmaken.

Om een account aan te maken dien je 18 jaar of ouder te zijn. Het is niet mogelijk om met toestemming van je ouders alsnog een account te openen als je jonger bent dan 18 jaar.

Geld storten bij Bitvavo

Beginnen met crypto is bij Bitvavo heel eenvoudig. Nadat jij een account hebt aangemaakt kun je direct geld storten. Voor het storten van geld bij Bitvavo kun je gebruik maken van gerenommeerde betaalmethodes. De bekendste betaalmethodes zijn Bankcontact, IDEAL, Sepa Bank Transfer (bankoverschrijving). Met een IDEAL betaling betaal je tot €10.000 geen kosten.

De meest populaire betaalmethoden zijn worden door Bitvavo aanvaard. In de toekomst zullen daar nog meer mogelijkheden  bij komen.

Is er een minimum deposit bij Bitvavo? Nee die is er niet. Je kiest zelf hoeveel je wilt storten op je rekening bij Bitvavo. Maak een plan van hoeveel jij per maand wilt beleggen in crypto. Het beste kun je dan Dollar Cost Averaging (DCA) toepassen. Zo kun je op termijn een mooie portefeuille opbouwen.

Wat is het ideale instapbedrag bij Bitvavo? Het ideale instapbedrag is voor ieder persoon anders. Ik ben gestart met een paar honderd euro om te kijken of crypto wat voor mij is. Omdat dat snel meer waard werd ben ik gestart met DCA en heb inmiddels een mooie portfolio opgebouwd. Ik stort elke maand een x bedrag op een vast moment.

Als beginnende crypto belegger zou ik starten met 500 euro of minder.  Bekijk of de crypto wereld iets voor jou is. Bepaal vooraf een budget en hou je daaraan. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Geld laten uitbetalen door Bitvavo

Als je jouw crypto winsten wilt laten uitbetalen dan kan dit heel gemakkelijk bij Bitvavo. Je hebt je digitale valuta verkocht en kunt vervolgens de tegoeden op jouw Bitvavo account overmaken naar jouw bankrekening.

Je doet dit heel eenvoudig door een bankoverschrijving. Het bedrag wordt dan overgemaakt naar Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting is opgericht om de gelden van cliënten te beschermen. Als het slecht gaat met Bitvavo dan heeft dit geen invloed op jouw gelden bij Bitvavo. De stichting stuurt de gelden weer door naar jouw bankrekening. Dit duurt maximaal 1 werkdag.

Ook als je crypto verkoopt worden de gelden overgemaakt naar Stichting Bitvavo Payments. Je merkt daar zelf helemaal niets van. Jij ziet gewoon het saldo op jouw account staan. Maar achterliggend is alles juridisch goed geregeld. Jouw gelden zijn dus veilig. Koop je nieuwe digitale valuta dan zal de stichting het bedrag overmaken naar Bitvavo. Ook hier merk je niets van. Je ziet alleen je saldo lager worden door je aankoop. Maar het is goed om te weten dat er een stichting is die gelden beheert en jouw gelden daardoor veilig zijn.

Bitvavo app

Sinds 2020 heeft Bitvavo een app voor op de telefoon. Hiermee heb je overal en altijd inzicht in je portefeuille. Ook kun je heel gemakkelijk crypto kopen en verkopen.

Ook met de app blijft Bitvavo zeer gebruiksvriendelijk. En dat is toch waarom de meeste mensen kiezen voor Bitvavo. Het werkt ongelooflijk makkelijk en alles is in een oogopslag duidelijk.

Sinds 2022 is de Bitvavo app in een nieuw jasje gestoken; versie 2.0 wordt langzaam uitgerold. Daarnaast worden continue verbeteringen doorgevoerd.

De Bitvavo app is te downloaden via de Google Play Store. Na installatie van de app kun je aan de slag in drie simpele stappen.

 1. Maak een gratis bitvavo account aan en krijg 1000 gratis transactietegoed
 2. Maak Euro’s over met IDEAL, SEPA (bankoverschrijving) of andere methodes (via Binance kan dit niet meer)
 3. Koop, verkoop en bewaar jouw crypto binnen enkele minuten in een beveiligde Bitvavo wallet.

Ten opzichte van de oude versie is het nu mogelijk om te schakelen tussen jouw portfolio en het overzicht met alle munten. Ook kun je eenvoudig de munten onzichtbaar maken waarin je geen posities hebt. Tevens zijn de formaten van de grafieken aangepast en zie je gemakkelijker wat de hoogste en laagste koers was in een periode. In het opname scherm zie je nu de beschikbare valuta.

De komende tijd verwachten wij meer uitgebreide functies zoals werken met limietorders en een nieuw stakingsoverzicht. Eigenlijk betekent dit dat de geavanceerde webversie wordt geïntegreerd in de app. Heel waardevol!  Tot slot komt er een winst- en verliesrekening beschikbaar.

Mijn ervaringen met de Bitvavo app

Het installeren via de Google Play Store gaat eenvoudig en snel. Omdat ik al een account heb bij Bitvavo probeerde ik in te loggen met een bestaand email en wachtwoord. Helaas ging dit niet in één keer. Ik moest eerst contact opnemen met de helpdesk van Bitvavo. Gelukkig kreeg ik snel antwoord.

Omdat ik 2FA heb geïnstalleerd moest ik deze resetten. Dat betekende dat – uit veiligheidsoverwegingen – crypto-opnames voor 7 dagen geblokkeerd worden. Gelukkig kon ik wel onbeperkt blijven handelen. Vervolgens kon ik ook toegang krijgen en inloggen op de app.

Andere blogs schrijven hier niet over dus ik vraag mij af of zij de app hebben geïnstalleerd.

De app is verder prima in gebruik en maakt waar, daar waar Bitvavo voor staat: gemakkelijk, snel en betrouwbaar. Ik gebruik de app voornamelijk om dagelijks naar mijn portfolio en de markt te kijken. Tevens koop ik wekelijks wat crypto bij. Soms doe ik een storting. Allemaal via de app eenvoudig uit te voeren.

De app zelf is goed beveiligd. Je merkt gewoon dat er bij Bitvavo veel aandacht is voor beveiliging. Dat geeft vertrouwen.

Bitvavo Crypto versturen

Bij Bitvavo verstuur je gemakkelijk jouw digitale valuta naar een extern adres. Voordat je veilig jouw valuta kunt verzenden dien je eerst een adres toe te voegen aan je adresboek. Vervolgens moet dit adres door jouw geverifieerd worden. Daarna kun je die specifieke valuta naar dit adres verzenden. Het is niet mogelijk om valuta’s te versturen via de app of mobiele website.

Hoe verstuur je digitale valuta naar een extern adres:

 1. Log-in op je Bitvavo account
 2. Selecteer de betreffende digitale valuta
 3. Klik rechtsboven in je scherm op “opnemen”
 4. Voer het stortingsadres van de ontvanger in
 5. De hoeveelheid digitale valuta die je wilt versturen toets je in het veld “bedrag” in
 6. Controleer je transactie en klik vervolgens op doorgaan

Kosten versturen crypto bij Bitvavo

Voor het versturen van digitale valuta worden opnamekosten (blockchain fees) gerekend. Dit bedrag wordt betaald aan miners van het netwerkt voor het verwerken van de transactie. De blockchain fee is een onderdeel van een transacties en zie je terug op elke exchange.

Stortingskosten zijn meestal gratis tot €10.000 Opnamekosten variëren en zijn afhankelijk van voor welke digitale valuta jij een opname doet. Zo betaal je momenteel voor Cardano 0,2 ADA terwijl je voor Algorand helemaal niets betaald.

Bitvavo commissie: hoeveel commissie betaal je bij Bitvavo?

Bij bitvavo betaal je handelskosten bij het aan- en verkopen van digitale valuta. Hiervoor moet je het verschil weten tussen een maker fee en een taker fee.

Een makers fee wordt in rekening gebracht wanneer jij crypto aanbiedt op een exchange. Een takers fee betaal je wanneer je digitale valuta aankoopt. De actuele fees vind je op Bitvavo.com/fees. Momenteel liggen de kosten op 0,25% bij aankoop en 0,15% bij verkoop.

Bitvavo cooldown-periode

Wanneer jij digitale valuta’s koopt op een exchange geldt er meestal een cooldown-periode. Gedurende de cooldown-periode is het niet mogelijk om jouw aangekochte digitale valuta te versturen naar een externe wallet.

Een cooldown-periode is van toepassing op accounts die zojuist aangemaakt zijn en geldt 24 uur, maar kan verlengd worden naar 72 uur.

Meestal is een cooldown-periode eenmalig. Nadat je een cooldown-periode hebt ondergaan loop je hier normaal gesproken niet nogmaals tegenaan.

Ik heb zelf geen hinder ondervonden van de cooldown-periode! Overigens heeft elke Nederlandse exchange een cooldown-period.


Welkomstbonus bij Bitvavo! Krijg de eerste €1000 aan transactiekosten terug van Bitvavo! Jouw eerste winst in je crypto journey! Meld je aan via deze partnerlink om jouw €1000 aan transactietegoed te claimen! Meld je HIER aan bij Bitvavo>>

Is Bitvavo betrouwbaar?

Natuurlijk wil je weten of Bitvavo betrouwbaar is. Daarom lees je deze review. Ik werk nu ruim een jaar met Bitvavo en kan zeggen dat hun platform zeer betrouwbaar is. Zij doen in elk geval veel om ervoor te zorgen dat uw account veilig is en blijft.

Accountactiviteit

Onder andere kun je jouw accountactiviteit controleren. Hiermee ben je in staat om alle inlogpogingen te checken. Deze zijn ook te relateren aan IP-adres, tijdstip en gebruikte apparaat. Hiermee kun je zien wanneer jij hebt ingelogd of dat een andere persoon probeerde jouw account binnen te komen.

Daarnaast kun je bepaalde walletadressen whitelisten. Dit kan trouwens alleen nog voor bestaande klanten. Nieuwe klanten maken gebruik van een adresboek.

Whitelisten

Wat is whitelisten precies?

Dit houdt in dat je jouw tegoeden bij Bitvavo alleen nog naar dat adres kunt opnemen. Niet meer naar andere adressen. Stel dat je account gehackt wordt dan kunnen jouw tegoeden niet zomaar naar een onbekend adres worden overgemaakt. Per digitale valuta kun je een walletadres whitelisten. Tot slot kun je uiteraard jouw reeds geverifieerde bankrekening whitelisten.

Nieuwe klanten maken eerst een externe walletadres aan in het adresboek. Deze koppel je aan een bepaalde valuta. Tot slot moet je het adres verifiëren middels identificatie. Hierna kun je altijd je digitale valuta’s verzenden naar het gewenste adres.

Tijdelijke blokkade opnames

Om veiligheidsredenen zal Bitvavo je account tijdelijk blokkeren wanneer zich de volgende acties hebben voorgedaan:

 • Je heeft onlangs uw e-mailadres gewijzigd;
 • Je heeft onlangs uw wachtwoord gereset;
 • Je heeft onlangs uw tweefactorauthenticatie (2FA) gereset;
 • Je heeft uw telefoonnummer gewijzigd;
 • Opnames van uw account worden om andere veiligheidsredenen geblokkeerd.

Automatische blokkade vindt plaats na het resetten van bovenstaande acties. Dit duurt 7 dagen. Tijdens de blokkade kun je geen tegoed opnemen.

Veiligheid tegoeden

Bitvavo doet er alles aan om je tegoeden zo veilig mogelijk te bewaren. Dit wordt mede bereikt door de volgende juiste maatregelen:

 1. De tegoeden van een klant worden beheerd door een aparte stichting. Als Bitvavo iets overkomt blijven de tegoeden van de klant veilig.
 2. Digitale valuta die jij bij Bitvavo bewaard, worden door Bitvavo op cold wallets gezet. Dit zijn wallets die offline worden beheerd en zijn afgesloten van het internet. Dit laat zij uitvoeren door Costody Providers die hierin zijn gespecialiseerd. Deze partijen zijn ook nog eens zeer goed verzekerd.
 3. Cold wallets zijn alleen toegankelijk door een beperkt aantal medewerkers van Bitvavo wanneer zij gelijktijdig toegang willen tot deze cold wallets (i.e. multisignature wallets).

Naast bovenstaande zorg je natuurlijk dat je wachtwoord op een veilige en betrouwbare plaats is opgeslagen. Bij inloggen raden we aan een tweefactor-authenticatie te gebruiken. Je logt dan in met je wachtwoord en een gegenereerde code op je mobiel.

Tot slot is het altijd raadzaam om je digitale valuta’s naar je eigen cold wallet te versturen zodat je onafhankelijk bent van wie dan ook.

Gouden Stier Award voor Bitvavo

Op 29 maart 2022 is door IEX.nl de Gouden Stier Award van IEX uitgereikt aan Bitvavo. Bitvavo ontving deze prestigieuze prijs voor de categorie “Beste Crypto Exchange”. De moeite van het vermelden waard omdat dit een prijs is die al sinds 2007 wordt uitgereikt. Lees het gehele artikel op de website van IEX.nl

Bitvavo review Trustpilot

Ook uit de reviews op Trustpilot maak ik op dat men over het algemeen tevreden is met de diensten van Bitvavo. Uit de ruim 13.000 reviews scoren zij gemiddeld 4,2 uit 5 sterren. Ruim 85% van de mensen geeft een GOED tot UITSTEKENDE review voor Bitvavo.

Natuurlijk zijn er ook minder goede reviews van mensen. Maar als ik die zo doorlees gaat het meer om een frustratie of onduidelijkheid vanuit de klant. Toch zie ik dat Bitvavo steeds netjes reageert en met de klant naar een oplossing probeert te zoeken. Bitvavo blijft hard werken om de service nog beter te maken!

Bitvavo in de media

Dat Bitvavo een betrouwbare exchange is blijkt wel uit het feit hoe zij zich positioneren. Sinds kort zie je Bitvavo ook op de TV tijdens de reclameblok. Dit is niet voor niets. Beleggen en investeren in crypto worst steeds populairder. Daarnaast richt Bitvavo zich vooral op de Nederlandse markt. Bekijk het TV spotje hieronder maar eens:

Daytraden bij Bitvavo

Zelf koop ik op basis van een vast schema regelmatig digitale valuta. Meestal zo’n 2 keer per maand of bij dalingen van 20% of meer (ook wel Dollar Cost Averaging genoemd).

Als jij actief wilt handelen met meer uitgebreide handelsmogelijkheden (lees ordertypen) dan handel je vanuit het geavanceerde handelsplatform van Bitvavo. Het geavanceerde gedeelte kun je heel gemakkelijk bereiken door vanuit het dashboard rechtsboven op advanced te klikken. Er opent een nieuw scherm.

Hier kun je geavanceerde orders (bijvoorbeeld stopl-limiet order of limiet order) inleggen en heb je de beschikking over een koersgrafiek zodat je jouw aankoop- of verkoop kunt timen met behulp van Technische Analyse.

Wij raden het af om te gaan daytraden. De meeste mensen verliezen geld met trading. Onderzoeken laten zien dat dit zo’n 80% of meer van de mensen is. Wil je toch daytraden? Dan raden wij traden met een hefboom (leverage trading) ten strengste af. Tijdens volatiele markten zien wij dat veel posities geliquideerd worden. Dit komt door het nemen van te grote risico’s. Daardoor raak je al je coins kwijt. Veel mensen verliezen op dit soort momenten meer dan hun lief is.

Bezint eer ge begint.

Welke coins handelen bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kun je handelen in een verscheidenheid aan digitale valuta (coins). Momenteel zijn er zo’n 176 coins waarin je kunt handelen. Je kunt bij Bitvavo investeren in de meest populaire coins tot de minder bekende altcoins.

Zo kun je investeren in populaire digitale valuta als Bitcoin, Dogecoin, Ehtereum, Chainlink, Solana Avalanche en Riple. En natuurlijk ook in diverse minder bekende coins als Holo, Loopring, Zilliqa en Coti.

Bitcoin Bitvavo

Daar waar het allemaal mee begon. Bitcoin! Iedereen zou een stukje Bitcoin in zijn portfolio moeten hebben. Er worden maar 21 miljoen Bitcoins gemined. Daarvan zijn er zo’n 2 miljoen zoekgeraakt door verloren security codes etc…. We zien dat de adoptie onder grote beleggers steeds verder toeneemt. Men lijkt de beleggingen in Goud en Zilver af te bouwen en posities in Bitcoin op te bouwen. Op korte termijn is het koersdoel 150.000 en op lange termijn boven de 500.000.

Bij Bitvavo kun je jouw bitcoin veilig laten staan. Deze worden op zogenaamde cold wallets geplaatst. Je kunt jouw munten dus veilig bij Bitvavo laten staan.

Benieuwd naar wat de actuele koers is? Of wil je direct Bitcoin kopen? Ga dan direct naar deze Bitvavo Bitcoin pagina>>

Ethereum Bitvavo

Deze altcoin behoort tot de bigcaps en is de grootste onder de altcoins. Op het Ethereum netwerk is veel activiteit en wordt hard gewerkt door verschillende projecten. Zij bouwen aan het netwerkt of gebruikten het Ehtereum netwerk als basis voor hun eigen project. Vooral veel gebruikt voor projecten in de categorie Smart Contracts.

Aanstaande augustus 2022 wordt een zeer belangrijke update verwacht naar het 2.0 Mainnet. Dit kan een belangrijke impuls geven aan de huidige koers. De lange termijn verwachting is zo’n $5000 tot $10.000 dollar. De  koers op moment van schrijven is zo’n $1500 dollar.

Benieuwd naar wat de actuele koers is? Of wil je direct Ehtereum kopen? Ga dan direct naar deze Bitvavo Ethereum pagina>>

Dogecoin Bitvavo

Een echte memecoin (hypecoin). Vooral in 2021 werd de koers hiervan sterk opgedreven door de bemoeienissen van Elon Musk.  Deze coin is in 2013 gecreëerd en is gebaseerd op de principes van Litecoin.

Het voordeel van deze coin is nog steeds dat er een zeer grote en trouwe community is met langetermijn houders. Dit maakt dat Dogecoin nog steeds in de top 10 staat van grootste coins naar marketcap.

Dergelijke memecoins hebben de potentie in zich om zeer explosief te stijgen. Leuk om een aantal in portefeuille te hebben.

Benieuwd naar wat de actuele koers is? Of wil je direct Dogecoin kopen? Ga dan direct naar deze Bitvavo Dogecoin pagina>>

Shiba Inu Bitvavo

Deze altcoins is uitgebracht in 2020 met het model van Dogecoin als inspiratie. In tegenstelling tot Dogecoin, is Shiba Inu een ERC20 token gebaseerd op de Ethereum blockchain. Dit maakt deze coin een serieuzere belegging voor veel mensen. Tevens is er veel meer activiteit op dit project. Zo wordt er ook ingespeeld op de NFT hype.

Ik denk dat deze altcoin veel meer potentie heeft dan Dogecoin. Tevens is deze coin niet inflatoir en heeft dus een maximale voorraad tokens.

Benieuwd naar wat de actuele koers is? Of wil je direct SHiba tokens kopen? Ga dan direct naar deze Bitvavo Shiba Inu pagina>>

Bitvavo en de belastingdienst

Veel mensen die reeds lange tijd in crypto zijn belegd hebben er misschien wel mee te maken gehad. Belasting over winst of bezit van crypto. Hoe zit dat eigenlijk?

Het bezitten van valuta behoort tot overige bezittingen en dus in box 3. Het vermogen wat je hebt uitstaan in crypto dienst dus opgeteld te worden bij het vermogen in box 3. De waarde van je bezittingen wordt bepaald op 1 januari van het jaar waarover je belastingaangifte doet. Bij Bitvavo kun je het saldo van 1 januari gemakkelijk aflezen in je account. Bitvavo verstrekt geen jaaropgave.

Als je actief handelt in crypto kan er in sommige uitzonderlijke gevallen sprake zijn van winst uit onderneming of uit overige werkzaamheden. Deze vallen in box 1. Maar in principe kun je deze opgeven in box 3. Raadpleeg te allen tijde een fiscalist of je boekhouder voordat je aangifte doet.

Vallen tegoeden bij Bitvavo onder het garantiestelsel?

Bitvavo heeft een registratie bij de Nederlandse Bank. Dit houdt in dat er toezicht wordt gehouden op de wet ter voorkoming van witwassen. Bitvavo staat niet onder prudentieel danwel gedragstoezicht van de AFM.

De waarde van jouw digitale valuta bij een crypto exchange is dus niet gewaarborgd. Als jouw crypto waarde verliest en je veel geld kwijt raakt wordt je niet geholpen door de centrale bank. Bij een gewone bank in Nederland zijn je tegoeden tot €100.000 beschermd door het depositiegarantiestelsel. Vooral belangrijk bij het omvallen/faillissement van een bank.

Hieraan kun je zien dat crypto een nieuwe markt is. En nieuwe markten kunnen behoorlijk hard groeien. Daarom is het potentie in deze markt ook nog zo groot. En dat maakt het voor mij interessant om wat crypto te hebben. Het is voor mij een asymetrische gok. Het potentieel is op termijn te groot om geen crypto te hebben. Let wel, ik heb een horizon van 5+ jaar. Tevens is het een volatiele markt dus je moet wel tegen wat koersschommelingen kunnen.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

 • Uitgebreid aanbod van digitale valuta: Nu 176 coins beschikbaar
 • Uitstekende klantenservice en website in Nederlands
 • Overboeking met Ideal, Bancontact of bankoverschrijving
 • Zeer gebruiksvriendelijk platform en app
 • Altijd duidelijk en goed inzicht via het dashboard
 • Goedkoopste exchange van Nederland
 • Welkomstbonus van €1000 transactietegoed

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

 • Niet echt een nadeel, maar de app is nog sterk in ontwikkeling

Bitvavo review conclusie

Uit onze uitgebreide Bitvavo review en ervaringen heeft u wel kunnen opmaken dat wij positief zijn over Bitvavo. Deze crypto exchange doet er alles om om gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig te zijn.

Zo heb je kunnen lezen welke maatregelen zij treffen om de veiligheid van jouw gelden en digitale valuta te waarborgen. Dit begint al bij het selectieproces waarbij zij een strenge screening toepassing voordat een crypto gelist wordt. Maar op het gebied van veiligheid gaan zij veel verder. Onder andere door  tegoeden bij een aparte stichting onder te brengen en gebruik te maken van cold wallets.

Op jouw Bitvavo wallet kun je jouw digitale valuta veilig opslaan. Daardoor is het ook interessant om jouw digitale valuta te staken. Je krijgt dan periodiek een uitbetaling in de vorm van extra coins. Vergelijk het met rente bij de bank.

Met de Bitvavo app heb je overal en altijd inzicht in jouw portfolio en kun je snel handelen.

Het aanbod bij Bitvavo is redelijk. De meeste bekende digitale valuta kun je handelen. Helaas zijn sommige projecten die ik zelf interessant vind en volg nog niet gelist. Maar ik verwacht dat dit zeker nog gaat komen.

Bitvavo heeft het handelen in crypto valuta zeer gemakkelijk gemaakt. Ik kan deze crypto exchange iedereen aanraden!

 


Welkomstbonus bij Bitvavo! Krijg de eerste €1000 aan transactiekosten terug van Bitvavo! Jouw eerste winst in je crypto journey! Meld je aan via deze partnerlink om jouw €1000 aan transactietegoed te claimen! Meld je HIER aan bij Bitvavo>>

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden