Boekhoudprogramma vergelijken? Vind hier de beste! (TOP 5)

 

Vergelijk hieronder de beste boekhoudprogramma’s van 2023! Vergelijk eenvoudig op prijs p/m, beschikbare functies, extra functies, webshop koppelingen, kassa koppelingen etc.! Gebruik hieronder de keuzehulp in het linkermenu en vind snel en eenvoudig de beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf! Voor meer uitleg scrol naar beneden!

 

Waarom Boekhoudprogramma’s Vergelijken?

 

Voor mijn onderneming was ik net als jij nu, op zoek naar een goed boekhoudprogramma. Maar met de vele boekhoudprogramma’s op de markt is het niet gemakkelijk een goed boekhoudprogramma te vinden. Want wat is nu een goed boekhoudprogramma voor jouw administratie?

Door de verschillende boekhoudprogramma’s te gaan vergelijken krijg je snel antwoord op deze vraag. Want een boekhoudprogramma vergelijken doe je om verschillende redenen. Het programma moet bijvoorbeeld gebruiksvriendelijk, betaalbaar en werkbaar zijn! Daarnaast zal een ZZP’er andere eisen stellen dan de administrateur binnen een MKB onderneming.

Daarom is het mogelijk om de beschikbare boekhoudprogramma’s op de markt te vergelijken op basis van het soort bedrijf (grootte), maar ook wat betreft wensen m.b.t. aanvullende modules zoals facturatie of een bank koppeling.

Met het vergelijken van beschikbare boekhoudprogramma’s op basis van jouw wensen weet je direct welke aanbieder het goedkoopst is!

 

Beste Boekhoudprogramma 2023 vergelijken

 

De beste boekhoudprogramma’s vergelijken kan met onze accountancy vergelijker! Daarin zijn alle populaire boekhoudprogramma’s opgenomen die jou graag als klant willen verwelkomen! Maar wat is het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming?
Selecteer in de vergelijker op basis van bedrijfsgrootte en filter op prijs en functie. De beste boekhoudprogramma komt eenvoudig bovenaan te staan!
Wat zijn de best geteste boekhoudprogramma’s van 2023? Momenteel zijn dit onze top 5 boekhoudprogramma’s op basis van prijs, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid..
 

Top 5 boekhoudprogramma’s ZZP

 

Wij hebben alle aanbieders getest en vergelijken deze op onze website! Uit ons onderzoek is een aantal kwalitatief goede boekhoudprogramma’s naar voren gekomen! Uit ons onderzoek op basis van gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en prijs/kwaliteit komt deze top naar boven!

 

e-boekhouden boekhoudprogramma logoMoneyMonk boekhoudprogrammaBoekhoudprogramma SnelstartBoekhoudprogramma FiscusBoekhoudprogramma Tellow
Beste voor ZZPBevat uitstekende urenregistratieGeschikt voor ZZP'ers en MKBGoede functionaliteit en uitgebreide mogelijkhedenVoor kleine ondernemers
Veel functionaliteit & (bank) koppelingen Werkt prettig en vooral snelBelastingaangiftes (BTW, ICP)Uren- en rittenregistratie en RelatiebeheerAutomatisch BTW aangifte
Duidelijke opbouw en overzichtelijkheidProjectmatige modules zijn gratisMeest volledige programma en speciale pakketten voor ZZPAls eenvoudig ervarenBankkoppeling functie & inlezen bonnen
Gratis voor StartersEenvoudig in gebruikVeel aanvullende functies zoals factureren met IDeal snelkoppelingVoor Starters / ZZPEen app speciaal voor ZZP'ers

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>


 

Top 5 boekhoudprogramma’s voor MKB

 

Een aantal boekhoudprogramma’s is prima geschikt voor de eenmanszaak of ZZP’er. Maar er zijn ook meer geavanceerde boekhoudprogramma’s met meer functionaliteit en aanverwante modules. Deze sluiten prima aan bij meer omvangrijke administraties van kleine tot middelgrote MKB bedrijven. Met dergelijke boekhoudprogramma’s is vaak ook meer mogelijk zoals periodieke analyses.

e-boekhouden boekhoudprogramma logoBoekhoudprogramma SnelstartVisma eAccounting BoekhoudprogrammaBoekhoudprogramma Exact
Scan & Herken functie Veelzijdig pakket met aanvullende modulesDiepgaande analyses mogelijkPopulair in het MKB
Deskundige helpdeksBoekhouden & IncassoEfficiënt facturerenGeavanceerd programma
Goede Prijs / kwaliteitBelastingaangiftes (BTW, ICP)Ingericht op samenwerking met uw accountantVeel koppelingen mogelijk
Uitgebreide basisfunctionaliteit Uitgebreid MKB pakketEenvoudig aangiftes doenMinder geschikt voor ZZP

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>

Gratis Proberen >>


 

Boekhoudprogramma vergelijken met voorraadbeheer

 

De Voorraadbeheer module in een boekhoudprogramma is een onmisbare functionaliteit voor bijvoorbeeld een webshop of winkel. In beide gevallen is er behoefte aan inzicht in waarde, hoeveelheden en waardering van de voorraad. Vooral als het bestelproces automatisch gaat moet er altijd voldoende eindproduct op voorraad zijn! Goede software kan jou hierbij helpen!

Een boekhoudprogramma met voorraadbeheer neemt veel werk uit handen. Door de koppeling met kassa of webshop aan het voorraadsysteem is de voorraad(waardering) op elk moment actueel. Zo kan op tijd worden ingekocht en is inzichtelijk welke producten goed lopen, waar goede marge op te behalen is en welke producten misschien afgestoten moeten worden. Ook zijn trends en seizoenspatronen goed waar te nemen.

Via onze vergelijker is per bedrijfsgrootte inzichtelijk welke boekhoudprogramma’s een voorraadmodule aanbieden en tegen welke prijs. Klik op “meer informatie” om alle functionaliteiten te ontdekken.
 

Boekhoudprogramma vergelijken met urenregistratie

 

Een boekhoudprogramma vergelijken met urenregistratie? Dat is een slim idee! Want een boekhoudprogramma met een module voor urenregistratie gaat je veel tijd en moeite besparen.
Een goede en betrouwbare urenregistratie is van groot belang voor tijdige en juiste facturatie alsmede inzicht in de voortgang van een project en actualiteit vs budget. Daarnaast kunnen medewerkers zelf uren registreren

Een urenregistratiemodule is erg handig als onderdeel van projectadministratie. Er kan namelijk inzichtelijk worden gemaakt wat de status alsmede voortgang is van van een project.

De module urenregistratie betreft niet alleen de mogelijkheid tot invoeren van gewerkte uren, waardoor via een vast uurtarief de manuren in de boekhouding weggeschreven kunnen worden. Als er sprake is van fabricage van producten dan kan via standaardkosten en werkelijke kosten een fabricageresultaat op lonen gemaakt worden en komen efficiencyverschillen naar voren. Echter is dit vaak alleen het geval bij grotere ERP programma’s.

Naast urenregistratie alleen is het ook mogelijk om medewerkers toe te wijzen aan een categorie of groep waardoor een betere analyse mogelijk is van het project. Tegenwoordig is het ook mogelijk via de app de urenregistratiemodule te benaderen.
 

 Boekhoudprogramma vergelijken met jaarrekening

 

Wil je de boekhouding graag zelf doen? Heb je genoeg tijd en inzicht om de volledige administratie te verzorgen t/m de jaarrekening? Wil je tussentijdse rapportages kunnen maken? Dan is het niet verkeerd eens boekhoudprogramma’s te gaan vergelijken met jaarrekening module.

Meestal is de ondernemer op zoek naar periodieke rapportage en komt dan uit bij de jaarrekeningmodule met als onderdeel de winst- en verliesrekening. Daaruit wil je als ondernemer voldoende financiële informatie kunnen halen om tijdig bij te sturen. Dit is beter dan achteraf één keer jaar!

Een ander belangrijk onderdeel van de periodieke rapportage is het kasstroomoverzicht. Dit biedt inzicht in de in- en uitgaande geldstromen en geeft een goed overzicht van de liquide positie van de onderneming.

De module jaarrekening met periodieke rapportage heeft vele voordelen. Zo zijn er vroegtijdig trends te identificeren in bijvoorbeeld seizoenspatronen of teruglopende verkopen van een bepaald product. Tevens is er een betere verantwoordingsplicht waardoor financiële doelen eerder behaald zouden moeten worden.

Boekhoudprogramma’s vergelijken met jaarrekening module hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je weet misschien zelf al wel waaraan een periodieke rapportage voor jouw bedrijf moet voldoen. Wil je de resultaten van jouw bedrijf per kwartaal of zelfs per maand opgeleverd zien? Dan is de module jaarrekening onmisbaar.
 

Boekhoudprogramma vergelijken met salarisadministratie

 

Met de module salarisadministratie (loon salarissoftware) ben je zelf in staat om de complexiteit hiervan te verminderen en veel tijd te besparen. Goed om te weten dat de software in de basis dezelfde functie heeft bij verschillende aanbieders.

Belangrijk is denk ik dat het pakket alle percentages, premies en regelingen kent. En dat het daarnaast mogelijk is om loonstroken, jaaropgaven of andere overzichten uit te draaien.

Meestal zitten de verschillen in de prijs voor deze module en wat je ervoor terug krijgt. De grote verschillen zitten voornamelijk in de extra functies die soms wel noodzakelijk zijn. Daarnaast bieden sommige aanbieders standaard de boekhoudsoftware incl. salarisadministratie aan.

Wanneer de salarisadministratie voor 100% is geïntegreerd in de boekhoudsoftware kan je er zeker van zijn dat er ook geen dubbele invoer is waardoor de juistheid wordt gewaarborgd.

Maak gebruik van onze vergelijker en zie welke aanbieders de module voor salarisadministratie aanbieden!
 

Boekhoudprogramma vergelijken met projectadministratie

 

De projectadministratie is bijna een vak op zich. Een goede projectadministratie is niet eenvoudig en is tijdrovend. Het managen van projecten kan beter met de juiste projectadministratie software. Daarmee heb je alle belangrijke informatie, deadlines en taakverdelingen in een goed overzicht. Ook is soms een koppeling mogelijk met externe software.

Enkele boekhoudprogramma’s met projectadministratie module richten zich meer op de ZZP’er, terwijl andere softwareprogramma’s meer geschikt zijn voor het MKB. Boekhoudsoftware met meer geavanceerde modules maken het mogelijk om te communiceren binnen het projectteam en met het management.

Gebruik onze vergelijker en bekijk welk boekhoudprogramma met projectadministratie het beste bij de onderneming past.
 

Online Boekhoudprogramma vergelijken

Boekhoudprogramma’s vergelijken is een goed idee. Met onze vergelijker kun je het meest interessante boekhoudprogramma bepalen voor jouw bedrijf. Vervolgens kun je een top 3 onderling vergelijken (zie hieronder hoe dat moet).

Online boekhoudprogramma’s worden steeds meer gemeengoed onder ondernemers. En dat is ook niet zo gek omdat een online boekhoudprogramma vele voordelen heeft.

Eerste voordeel is de mogelijkheid om waar dan ook aan uw administratie te werken zolang er een internetverbinding mogelijk is. Een groot verschil ten opzichte van vroeger waarbij alleen lokaal gewerkt kon worden.

Tweede voordeel van online boekhouden is de integratie met je webshop. Bijna elke aanbieder heeft een webshop koppeling mogelijk gemaakt waardoor verkopen automatisch verwerkt worden in de online administratie. De koppelingen zijn efficiënt en kan voor jouw als ondernemer veel voordeel opleveren.

Derde voordeel is dat je actueel inzicht hebt in omzet, cashflow, marges etc. De betere online boekhoudprogramma’s presenteren dit in overzichtelijke dashboards met belangrijke kengetallen over afgelopen periode (maand, jaar, kwartaal of langer). Dit is essentieel voor het bepalen van de richting die je met het bedrijf op wil.

Tot slot is online boekhouden veilig omdat je in de cloud werkt op goed beveiligde servers waarbij gegevens worden versleuteld. Ook krijg je altijd de laatste updates voor het programma automatisch geïnstalleerd.
 

Vind en Vergelijk de beste boekhoudprogramma’s van 2023!

 
Hieronder kun je online boekhoudprogramma’s vergelijken. In het linkermenu kun je filteren en aangeven wat het beste aansluit bij jouw situatie. Rechts zijn de mogelijkheden van een boekhoudprogramma en de prijs per maand zichtbaar.

Toelichting op het gebruik van filters

Selectie “type boekhouding” staat op boekhouding en facturering. kleine ondernemers / ZZP’ers kunnen dit aanpassen naar bijvoorbeeld boekhouding. Kies je voor facturering dan zie je per aanbieder de factuurmodule en de kosten daarvan.

De grootte van het bedrijf kun je zelf het beste inschatten. Kies wat van toepassing is voor jouw situatie. En speel daar ook eens mee.

Het aantal gebruikers kun je desgewenst aanpassen.

In het rechtergedeelte zie je per aanbieder een aantal iconen die gebaseerd zijn op jouw selectie. De groene checks geven de extra opties aan.

Toelichting op resultaten van filtering

De vergelijkingsmodule presenteert de resultaten van je filters in het rechtergedeelte. Bovenaan ziet u de aanbieder van de maand welke blauw is uitgelicht. Bekijk zeker even de aanbieding en probeer dit programma eens uit!

Ben je tevreden over je filter? Bekijk dat de resultaten aan de rechterkant. Gebruik de meer info menu voor uitgebreide weergave per aanbieder (met o.a. extra modules).

Om een keuze te maken uit de top 3, selecteer dan per aanbieder (links onder) door vergelijken aan te vinken van de top 3. Klik vervolgens op de blauwe knop “vergelijk product”.

Is de keuze duidelijk? Klik dan op de oranje button om naar de aanbieder te gaan en krijg alle details en vraag een gratis proefperiode aan.
 

Boekhoudprogramma’s vergelijken met onze vergelijker

 
Gebruik onderstaande vergelijker om het beste boekhoudprogramma te vinden voor jouw bedrijf!


Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden