crypto.com logo
7 minuten leestijd

Crypto exchanges Coinbase en Crypto.com in zwaar weer

Door: vandoldermedia
20 juni 2022

NU de cryptomarkt als geheel zware klappen krijgt (medio 2022) dreigt ook de industrie zelf geraakt te worden. Ook exchanges als Crypto.com en Coinbase merken dit natuurlijk in hun omzetten. Zal de crypto markt herstellen van de rake klappen die zij heeft opgelopen in mei/juni 2022? En zal de cryptomarkt uberhaupt blijven bestaan? Want grote partijen zoals Crypto.com en Coinbaise hebben het nu ook echt moeilijk in deze markt. Wat speelt er precies bij deze bedrijven?

Coinbase ontslaat personeel

coinbase logoNu ook bij Coinbase grote problemen; De crypto exchange ontslaat 1.100 werknemers om ‘gezond te kunnen blijven in recessie’, zoals ze dat zelf netjes aangeven. Ook andere crypto exchanges volgen deze weg.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft aangekondigd dat hij het personeelsbestand van zijn bedrijf met 18% zal verminderen. Volgens hem komt dat overeen met zo’n 1.100 medewerkers die nu op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Werknemers waren naar verluidt eerder een online petitie gestart waarin werd opgeroepen tot het ontslaan van senior werknemers bij de grootste Amerikaanse crypto exchange. Armstrong kondigt nu dus een inkrimping aan. Armstrong schrijft in een blogpost dat hij de afgelopen maand gesprekken heeft gevoerd met bedrijfsleiders en de raad van bestuur over recente marktontwikkelingen. Hun conclusie: Er moeten veranderingen worden aangebracht om het bedrijf te beschermen.

 Armstrong spreekt in het bijzonder over de macro-economische situatie en het begin van een recessie die volgens hem “voor een langere periode” kan duren. Ook over het belang om in deze tijden slank te blijven door kosten te besparen – en te snel moeten groeien met als gevolg een aanval van overwerk. “Hoewel we ons best hebben gedaan om alles goed te krijgen, realiseer ik me nu dat we te veel mensen hebben aangenomen.”

Betrokken werknemers ontvangen 14 weken ontslagvergoeding, plus twee weken voor elk dienstjaar na het eerste jaar, vier maanden medische verzekering en psychologische ondersteuning, evenals hulp bij het vinden van een baan bij een ander bedrijf. Hij benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor deze beslissing uitsluitend bij hem ligt.

Moreel van werknemers op historisch dieptepunt

Zelfs vóór de aankondiging was de arbeidsethos bij Coinbase op een historisch dieptepunt. Er was binnen het bedrijf bezorgdheid over de slechte prestaties van het bedrijf tot een petitie van werknemers. Het pleit voor het ontslag van senior medewerkers van het bedrijf. De petitie benoemt verschillende senior executives. Deze omvatten Chief Operating Officer Emilie Choi, Chief Product Officer Surojit Chatterjee en Chief People Officer LJ Brock.

Armstrong, aan de andere kant, noemde de petitie “echt dom op verschillende niveaus”. En dat hij, en niet de genoemde executives, het onderwerp zouden moeten zijn van het onderzoek naar de slechte prestaties van het bedrijf. “Ten eerste, als je voor wantrouwen gaat stemmen, doe het dan samen met mij, en geef de leidinggevenden niet de schuld. Wie denk je dat dit bedrijf runt?” Bovendien legt de baas van Coinbase uit : Werknemers die Coinbase niet vertrouwen, moeten maar stoppen en een baan zoeken bij een bedrijf waarin ze wel geloven.

Coinbase cryptomunten voorraad keldert

In april 2021 maakte Coinbase zijn debuut op de aandelenbeurs, en dit werd een mijlpaal voor cryptocurrencies genoemd. De aandelenkoers sloot op de eerste dag op $ 328,28, wat het bedrijf een initiële marktwaardering van $ 86 miljard opleverde.

NU, amper 13 maanden later en met het onmiskenbare begin van de crypto winter beginnen er scheuren in het bedrijf te ontstaan. In mei maakte het bedrijf zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2022 bekend. Ze rapporteren een omzetdaling van 27% op jaarbasis en een nettoverlies van $ 430 miljoen. Bovendien daalden de maandelijkse transacties van particuliere beleggers van 11,4 miljoen in het voorgaande kwartaal tot 9,2 miljoen.

Het rapport bevatte tevens een nieuwe opzet van een faillissementsverklaring. Dit leidde tot waarschuwingen om activa van de beurs te halen.

Vorige week kondigde Coinbase , in lijn met andere crypto-bedrijven, een bevriezing van de aanwerving aan – inclusief het intrekken van al geaccepteerde vacatures – te midden van de neerwaartse cryptomarkt. Het nettoresultaat van de onrust was een geleidelijke daling van de aandelenkoers van Coinbase. COIN, het aandeel van Coinbase staat nu op 56 dollar. Dat is 83% minder dan de eerste afsluiting.

Ook een andere grote crypto exchanges waarvan Crypto.com er één is, ontslaan personeel en nemen geen nieuwe medewerkers meer aan.

De crypto-bearmarkt treft crypto exchanges: Crypto.com ontslaat honderden werknemers

crypto.com logoDe bearish fase op de cryptomarkten heeft verstrekkende gevolgen, tal van cryptobedrijven (lees crypto exchanges) hebben om operationele redenen medewerkers moeten ontslaan. Nu is ook de grote crypto-uitwisseling Crypto.com geraakt.

Tal van cryptobedrijven ontslaan momenteel medewerkers om economisch te kunnen blijven werken. De grootste Amerikaanse beurs Coinbase moest bijvoorbeeld een aanwervingsstop opleggen en vacatures intrekken die waren geaccepteerd.

Coinbase in een persbericht:

“In het licht van de huidige marktomstandigheden en de voortdurende inspanningen om prioriteit te geven aan zakelijke gebieden, zullen we onze aanwervingsstop voor nieuwe en vervangende benoemingen voor de nabije toekomst verlengen en een aantal geaccepteerde aanbiedingen intrekken.”

De Amerikaanse beurs Gemini heeft ook 10% van zijn werknemers ontslagen, net als de grootste cryptobeurs van Mexico. Ook de in Argentinië gevestigde crypto exchange Buenbit werd ook hard getroffen, waardoor 45% van zijn werknemers werd ontslagen. Nieuwste bedrijf dat zich aanpast aan de crypto -winter: de in Singapore gevestigde beurs Crypto.com.

Kris Marszalek, de CEO van de populaire beurs, zegt hierover: 260 werknemers of 5% van het personeelsbestand zullen worden ontslagen.

Marszalek op Twitter over de redenen:

“Onze aanpak is om ons te concentreren op het uitvoeren van onze roadmap en tegelijkertijd de winstgevendheid te optimaliseren.” Dit betekent dat we “moeilijke en noodzakelijke beslissingen” moeten nemen om op lange termijn te zorgen voor aanhoudende en duurzame groei. Dit moet worden bereikt “door selectief ongeveer 260 banen of 5% van het personeelsbestand van ons bedrijf te schrappen”.

Productief zijn in een dalende markt is wat Crypto.com tot een van de snelst groeiende bedrijven van 2021 maakte, zei Marszalek. Inclusief het bereiken van de mijlpaal van 50 miljoen gebruikers.

De conclusie van de crypto-ondernemer: “Markten zullen veranderen en als dat gebeurt, kun je er zeker van zijn dat we klaar zijn om de volgende groeigolf in de acceptatie van cryptocurrency aan te drijven en vast te leggen.”

Crypto.com maakt enorme groei door

Eerder maakte de gecentraliseerde beurs Crypto.com een ​​enorm groeitraject door: naast het lanceren van een advertentiecampagne met Hollywood-ster Matt Damon, legde het bedrijf ook $ 700 miljoen neer voor de naamgevingsrechten op het iconische “Staples Center” in Los Angeles. Dat betekent een “Crypto.com Arena” voor de komende 20 jaar.

Het feit dat Crypto.com nu ook werknemers moet ontslaan, toont aan dat crypto-investeerders nog steeds sterke zenuwen nodig hebben – de correctie kan nog even aanslepen.

De crypto-marktkapitalisatie heeft de afgelopen maand weer meer dan 20% verloren. Bitcoin (BTC) daalt, Ethereum (ETH) daalt, en alle altcoins worden meegetrokken naar beneden – miljarden dollars verlaten de markten.

Het token van Crypto.com , CRO , verloor de afgelopen maanden ook al veel van zijn waarde. Deze kapitaalkrimp heeft ernstige gevolgen, die nu ook bij veel cryptobedrijven (crypto exchanges) te zien zijn.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden