Cryptowinter 2022
8 minuten leestijd

Crypto winter 2022 een regelrecht bloedblad. Is dit de bodem?

Door: vandoldermedia
29 juni 2022

Vanaf vandaag hebben we een nieuw record omdat we vanaf vandaag de langste neergaande markt in de geschiedenis van Bitcoin hebben. Velen noemen deze tijd daarom ook wel “Crypto winter“. Het verleden van de Bitcoin & Crypto-markt kan worden onderverdeeld in drie grote cycli. Alle drie vertonen een opvallende gelijkenis met elkaar, alleen is elk volgende groter dan de vorige.

De langste Bitcoin- en crypto winter ooit

Helaas is het vanaf vandaag ook een trieste zekerheid dat we ons in de grootste en langste Bitcoin en Crypto-winter aller tijden bevinden. De winter heeft nog nooit zo lang geduurd en ook de vooruitzichten voor de komende maanden lijken niet bepaald rooskleurig. Zelfs na een kleine stijging is de stemming op de markt nogal somber en lusteloos. Net als in november beweegt de markt zijwaarts met een neerwaartse trend.

Altcoins wel een paradijs voor handelaren?

Traders zijn echter nog steeds blij. Want zelfs in deze dalende markt is er nog steeds veel te verdienen in de altcoins markt.  Zo zijn de prijzen van Holochain (HOT) of Grin (GRIN) de afgelopen weken flink gestegen.

Maar let op! Deze markt is niet voor mensen die al zenuwachtig worden bij een min van 10%. Zowel een plus van 10% als een min van 10% is heel normaal in deze markt. Niet een markt voor bangeriken dus. Het ging de laatste weken zo hard naar beneden en weer omhoog dat het op een echte achtbaan rit leek. Een paradijs voor handelaren dus. Die hebben immers volatiliteit nodig. Andere handelaren hadden hun geluk gevonden in ICO’s en maakten daar goede winsten.

2011 – de eerste Bitcoin-hype

In februari 2011 bereikte de Bitcoin cryptovaluta zijn eerste grote hindernis. Bitcoin bereikte pariteit met de Amerikaanse dollar en was dus evenveel waard als wat waarschijnlijk de meest bekende en belangrijke valuta ter wereld is.

Dit werd gevolgd door hause van een paar maanden waarin de Bitcoin prijs op 8 juli 2011 omhoogschoot tot $31, en daarmee binnen een paar maanden met een factor 30 is gestegen. Dit werd gevolgd door de eerste grote berenmarkt, die in december 2011 zijn dieptepunt van 2 dollar bereikte.

Het daaropvolgende jaar (2012) was een rustig jaar met opnieuw een snelle stijging van de Bitcoin-prijs tot meer dan $7.

2014 – Mount Gox: het einde van Bitcoin of begin crypto winter?

Het jaar 2014 was waarschijnlijk een van de moeilijkste jaren voor Bitcoin en het hele ecosysteem. Dit werd veroorzaakt door De Mt. Gox-hack waarbij maar liefst 744.000 BTC werd gestolen. Er volgde een ongekende Bitcoin winter, waarbij de grootste cryptocurrency een einde maakte aan een stijging van 57 weken voordat hij zich enigszins stabiliseerde. De langste Bitcoin en Crypto Winter tot nu toe en een grote stap terug voor de acceptatie van Bitcoin.

2016/2017 – Bitcoin wordt beroemd

Vanaf ongeveer eind 2016 kon de Bitcoin prijs en daarmee de hele cryptomarkt weer stijgen. Bovenal zal het jaar 2017 door veel Bitcoiners en Crypto-enthousiastelingen worden herinnerd. Dit jaar bereikte de Bitcoin-prijs zijn hoogste prijs tot nu toe op 17 december op $ 19.783,21 USD.

De belangrijkste reden voor deze snelle toename waren de massamedia, die de cryptocurrency hadden ontdekt en een grote run op Bitcoin hadden veroorzaakt. Blockchain en Bitcoin, evenals vele andere cryptocurrencies en crypto-startups lagen op ieders lippen en werden aangeprezen als de grote toekomst.

Een grote run wordt altijd gevolgd door een grote goAltcoins en crypto winterlf van teleurstelling en verkopen.

Veel startups konden de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Volledige blockchains van Ethereum en Bitcoin lieten de grenzen van schaalbaarheid zien en maakten al snel duidelijk dat de blockchain nog in de kinderschoenen staat.

Een les waar veel crypto-investeerders voor moesten boeten met hoge verliezen, die tot op de dag van vandaag niet zijn hersteld.

De Gartner Hype Cycle – geldt deze ook voor Bitcoin?

Naarmate de marktcycli van Bitcoin vorderden, werden er snel vergelijkingen gemaakt. Een van de bekendste vergelijkingen is die met de internetbubbel in de jaren 2000, die ook heel nauw is gebaseerd op de Gartner Hype Cycle. Volgens Gartner’s Hype Cycle kunnen technologieën worden onderverdeeld in 5 fasen:

  1. De technologische trigger
  2. -Het toppunt van overdreven verwachtingen
  3. -De Vallei der Teleurstellingen
  4. -Het pad van verlichting
  5. -Het plateau van productiviteit

Veel crypto-investeerders proberen de grafiek te gebruiken om te zien waar we zijn met Bitcoin & Blockchain. Volgens Gartner staan ​​we aan de rand van de teleurstelling.

Bitcoin en Blockchain in de vallei van teleurstelling?

Of we nu echt in het dal van de teleurstelling zijn beland, is moeilijk te zeggen, aangezien de Gartner Hype Cycle slechts als richtlijn bedoeld is. Hoelang de daling bijvoorbeeld zal gaan duren, is niet te voorspellen. Feit is echter dat we in december 2017 de piek van overdreven verwachtingen achter ons lieten.

De technologie is goed op weg om in de goede richting te gaan. We hebben gezien wat al werkt en wat niet. Bitcoin & Blockchain zullen zeker een impact hebben op onze toekomst. Het valt echter nog te bezien wanneer ook in het Bitcoin-parcours een rendement te zien is. De komende maanden zullen waarschijnlijk uitwijzen of we echt onder de door grote banken voorspelde 12.000 dollar gaan. We blijven relaxed en kijken uit naar de volgende grote rush, want elke winter komt tot een einde.

Bitcoin zou al in 2022 onder de 17.000 dollar kunnen zakken

De Bitcoin-prijs kan in 2022 onder de 17.000 dollar dalen en daarvan jarenlang niet herstellen volgens een beleggingsexpert.

Bitcoin zou al in 2022 onder de 17.000 dollar kunnen zakken. Volgens hem is dit scenario “onwaarschijnlijk, maar mogelijk”. De reden voor de forse daling zou onder meer kunnen liggen in het plan van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente in de nabije toekomst vele malen te verhogen om de dreigende inflatie tegen te gaan. Mocht de inzinking plaatsvinden, dan kunnen er donkere tijden in het verschiet liggen voor Bitcoin. De massamarketing van Bitcoin herinnert ons eraan wat effectenmakelaars deden in de aanloop naar de beurscrash van 1929.

Stijgende rentetarieven en groeiende onzekerheid kunnen leiden tot de volgende crypto winter

Mocht er een volgende “crypto winter” komen, dan zou die drastisch aansluiten bij de huidige prijsontwikkelingen van Bitcoin. Een crypto winter is een periode waarin de prijzen consolideren en dalen, maar een lange tijd niet stijgen.

De laatste zogenaamde crypto winter vond eind 2017 en begin 2018 plaats, toen Bitcoin meer dan een jaar later kelderde van ongeveer 20.000 dollar tot minder dan 4.000 dollar, waardoor veel beleggers hun interesse in digitale activa verloren.

In 2021 steeg de prijs van 33.000 dollar naar ongeveer 69.000 dollar in november. Eind vorig jaar was het echter al gedaald tot 46.000 dollar. Nu is de koers alweer hard gezakt en komt op sommige momenten zelfs onder 20.000 dollar.

Volgens beurshandelaren zijn er meerdere mogelijke oorzaken voor de naderende crash. Een daarvan is het plan van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente in 2022 minimaal te verdrievoudigen. Dit is bedoeld om de dreigende inflatie tegen te gaan.

Stijgende rentetarieven zouden op hun beurt de reputatie van Bitcoin als winstgevende investering en alternatieve betalingsmethode vernietigen. Een andere reden voor de neergang is het groeiende besef van veel beleggers dat Bitcoin niet, zoals vaak wordt beweerd, “beter geld” is. De cryptocurrency is volatiel en inflexibel vanwege het beperkte aanbod.

Het kan jaren duren voordat de prijs is hersteld van een dergelijke inzinking

Bitcoin bevindt zich in een speculatieve zeepbel, wat zou kunnen betekenen dat ernstige verliezen op handen zijn. Nadat zo’n zeepbel zijn hoogtepunt bereikt, kun je een verlies van 45 procent verwachten in de komende 12 maanden. Als Bitcoin dit patroon volgt, zou de prijs in oktober 2022 dalen tot een bereik van 14.000 dollar tot 17.000 dollar.

Hoewel dit scenario onwaarschijnlijk is, is het nog steeds mogelijk. De experts voorspellen dat het enkele jaren kan duren voordat Bitcoin hersteld is van een crash van deze omvang.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Ook na een cryptocrash? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden