Bitcoin munt_einde voor Bitcoin
15 minuten leestijd

Is deze crash het einde voor Bitcoin en altcoins?

Door: vandoldermedia
19 juni 2022

Veel mensen vragen zich anno 2022 af of het einde van bitcoin inzicht is. Na de enorme koersdalingen lijkt dit inderdaad het einde voor Bitcoin te zijn. Maar is dat wel zo? Dergelijke dalingen hebben wij reeds in het verleden al meermalen meegemaakt. Volgens experts is Bitcoin al 453 keer ten onder gegaan. Volgens de website 99bitcoins: “Bitcoin is Dead Declared 400+ times  Maar zoals wij het zien is de huidige daling in mei/juni 2022 iets wat hoort bij dit soort markten. Zou het deze keer écht anders zijn…? Lees snel verder!

Heeft Bitcoin gefaald als hedge tegen inflatie?

“Bitcoin is dood”, “Cryptocurrencies hebben geen toekomst” of “Bitcoin faalt als inflatiehedge” – de lijst met krantenkoppen is lang als het erom gaat de cryptocurrency-markt een mislukking te noemen.

Sinds de start van Bitcoin is Bitcoin inmiddels al 400 keer dood verklaard. Ondertussen stijgt de inflatie bijna wereldwijd tot grote hoogte. In de VS bereikte de inflatie in maart voor het laatst een recordniveau van 8,5%, in Nederland staat de inflatie nu op 8%. Dit terwijl de werkelijke inflatiecijfers meestal het dubbele zijn…

Bitcoin wordt verondersteld “digitaal goud” te zijn en beleggers te beschermen tegen dit soort inflatie. In de afgelopen zes maanden heeft Bitcoin echter al meer dan 63% van zijn waarde verloren. Kan Bitcoin beleggers eigenlijk wel beschermen tegen inflatie? Of faalt Bitcoin echt in deze functie? En betekent dit het einde voor Bitcoin?

Bitcoin als bescherming tegen inflatie – Een blik op de tijdshorizon

Bitcoin werd in het voorjaar van 2009 gepubliceerd en de white paper ging in oktober 2008 online. De wereldwijde economische crisis van 2008 bracht duidelijk de zwakheden van het financiële systeem aan het licht. Satoshi Nakamoto’s visie was om een ​​censuurbestendige wereldwijde valuta te creëren.

Tot dusver was de Amerikaanse dollar de belangrijkste valuta, met alle sterke en zwakke punten van de rest van de wereld. De individuele burger kan echter niet echt begrijpen wat er intern werkelijk gebeurt. Jarenlang nam de geldhoeveelheid snel toe.

Elke centrale bank ter wereld beheert zijn eigen valuta en kan deze naar believen beheren. Het ruime monetaire beleid van de afgelopen jaren heeft eens te meer duidelijk gemaakt in welke richting de depreciatie van fiat-valuta’s zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen. Kijkend naar het fiat valutasysteem lijkt het einde voor Bitcoin nog lang niet inzicht.

Bitcoin prijs is drastisch gedaald sinds november 2021

Voor degenen die naar de Bitcoin-prijs sinds november 2021 kijken, moet de situatie duidelijk zijn: Bitcoin is mislukt en is dood. Er worden voortdurend vergelijkingen gemaakt met de dotcom bubbel.

Velen vergeten dat bedrijven uit de dotcom bubbel zijn voortgekomen die vandaag nog steeds winstgevend zijn. Deze bedrijven handelen op dit moment nog steeds onder hun marktwaarde. Dat betekent echter niet dat degenen die toen geïnvesteerd hebben nu nog steeds in het rood staan. Als je in de loop van de tijd dividenden en een investering toevoegt dan ligt het heel anders.

Dit geldt ook voor Bitcoin. Een verlies van meer dan 50 procent in een half jaar is natuurlijk allesbehalve positief voor de simpele belegger. Maar het belangrijkste idee achter een investering mag nooit zijn om van de ene op de andere dag rijk te worden.

De kunst tot nu toe was niet om Bitcoin te kopen voor 30 cent of $30, maar om Bitcoin niet te verkopen voor $ 100 of $ 10000. Uiteindelijk zijn de meeste van degenen die Bitcoin afschrijven na een prijsdaling van 50%, ook zeer waarschijnlijk degenen die Bitcoin voor $ 30 zouden hebben verkocht in plaats van de munten vast te houden.

Bitcoin-investeringen tussen 2009 en 2020

Als we daarentegen in Bitcoin investeren en van tijd tot tijd winst maken, ziet de daling naar $ 30.000 er allesbehalve slecht uit. In plaats daarvan is het een feit dat alle beleggers die vóór 2021 Bitcoin hebben gekocht, zich niet in verliesgebied bevinden.

Als we de 13 jaar van Bitcoin als referentie nemen dan zijn alle Bitcoin aankopen tussen 2009 en 2020 tot nu toe niet minder waard wanneer ze worden afgezet tegen de Amerikaanse dollar. Toegegeven, een deel van de investeringen vanaf december 2020 zit nog maar net in het winstgebied, en die hebben het nu zwaar, dat is logisch. De enorme devaluatie van de dollar maakt dat het einde voor Bitcoin als hedge nog lang niet in zicht is.

Bitcoin aankopen uit 2017

Eenmalige aankopen uit 2017 staan ​​al heel lang in het rood. Dit geldt ook voor investeringen vanaf 2013. En nu dus ook voor investeringen vanaf 2021. Er is geen bescherming tegen inflatie als je kijkt naar een periode van 2 jaar.

Helaas heeft Bitcoin historisch gezien nog onvoldoende gegevens kunnen leveren om als een bescherming tegen inflatie te worden beschouwd, dat moet men toegeven. Evenzo kan men de potentiële status van Bitcoin als bescherming tegen inflatie op basis van de ontwikkeling tot nu toe niet ontkennen.

Maar we weten ook dat goederen met een beperkt aanbod in waarde stijgen als de vraag toeneemt. De schaarste van Bitcoin is letterlijk onvermijdelijk. Het valt niet te ontkennen dat de vraag toeneemt. Het is terecht te bekritiseren dat Bitcoin nog geen functie heeft getoond als korte termijn bescherming tegen inflatie. Dat is waar. Als we kijken naar de huidige inflatiecijfers, was een investering in Bitcoin een jaar geleden niet de moeite waard.

Maar de vraag is hier hoe lang je jezelf wilt beschermen tegen inflatie? In de regel beleg je geld in vermogenscategorieën wat je voor langere tijd niet nodig hebt om te overleven. Je dient bewust een financiële buffer op te bouwen, zodat je gedurende een bepaalde tijd stijgende prijzen kunt opvangen zonder dat je het spaargeld hoeft aan te spreken. Juist om deze reden heeft het absoluut geen zin om potentiële inflatiebescherming te beoordelen via korte termijn gebeurtenissen.

Bitcoin logo_einde voor Bitcoin

Bescherming tegen inflatie betekent niet van de ene op de andere dag rijk worden

Welke beschuldigingen kun je op dit moment over Bitcoin uiten? Alleen al het feit dat je niet van de ene op de andere dag rijk kunt worden met Bitcoin. En dat is maar goed ook. In plaats daarvan wordt naar mijn mening momenteel een echte bescherming tegen inflatie opgebouwd – ondanks de correlatie met de klassieke financiële markt.

In alle artikelen waarin Bitcoin dood wordt verklaard, is uitgegaan van een investeringshorizon van enkele maanden. We kunnen een investering niet over een korte periode beoordelen, omdat hier reserves moeten worden gespaard die voor de komende jaren uit het hart zouden moeten zijn.

Het bekritiseren van Bitcoin omdat het volatiel is of niet geschikt is als bescherming tegen inflatie voor een korte tijdshorizon, is momenteel net zo wereldvreemd als hopen van de ene op de andere dag rijk te worden met Altcoins. Ik zeg niet dat Bitcoin al dient ter bescherming tegen inflatie. Men kan de functie van Bitcoin echter niet ontkennen. Is het einde van Bitcoin toch niet nabij?

Bitcoin-prijs stagneert: hoe gaat het op de cryptomarkt?

De koers van Bitcoin stagneert, maar dat was niet het hoofdonderwerp van de afgelopen weken. De crash van Terra Luna was een feest voor degenen die graag kritiek uiten op de cryptomarkt.

Feit is dat we na maanden van zijwaartse beweging in ieder geval weer een definitieve capitulatie in de cryptomarkt hebben gezien. Of moeten we ons nog veel langer schrap zetten voor een cryptowinter?

Bitcoin-prijs op $ 30.000: hoe sterk is de ondersteuning?

De Bitcoin-prijs stuiterde tijdens de crash van de $ 26.000. Sindsdien heeft Bitcoin voornamelijk tussen 29.000 en 31.000 US dollar verhandeld. Bitcoin bevindt zich nu ongeveer twee weken op dit prijsniveau. Ondanks de 19.000+ cryptocurrencies die nu op CoinMarketCap (CMC) worden vermeld, bepaalt Bitcoin de richting voor de hele cryptomarkt.

Bitcoin is de afgelopen 2 weken consequent rond de $ 28.500 gestuiterd. Het handelsvolume kan met minder dan 30 miljard dollar als zeer laag worden beschouwd.

De dominantie van Bitcoin is recentelijk toegenomen. Dit komt neer op nu 45 procent. In eerdere fases steeg de Bitcoin-dominantie doorgaans tot ruim boven de 70 procent. Dit zou een teken kunnen zijn dat de cryptomarkt weer fors lager corrigeert. De situatie is nog steeds positief. Met name de ontmoeting van Nayib Bukele van Venezuela met tal van vertegenwoordigers uit andere staten om de voordelen van Bitcoin te benadrukken, zou een sleutelmoment kunnen zijn.

De cryptomarkt is nog sterk afhankelijk van de financiële markt. De correlatie is onmiskenbaar. De geopolitieke situatie blijft voor onzekerheid zorgen. Bovendien blijft de Amerikaanse Federal Reserve (FED) de rente maar verhogen. Het voorheen soepele monetaire beleid lijkt daarmee verleden tijd, althans op korte tot de middellange termijn. Er stroomt dus geld uit de risicoactiva. Een nieuwe prijsdaling zou daarom niet erg onwaarschijnlijk moeten zijn.

Bitcoin-prijs daalt tot $ 8.000?

Onlangs sprongen verschillende mensen en media op een mogelijke crash van de Bitcoin koers naar 8000 dollar. Deze Bitcoin koersvoorspelling komt van een Wall Street investeerder, die in een interview met CNBC uitlegde dat we eerst een crash zullen zien voordat de Bitcoin-prijs weer omhoog gaat.

“Als je consequent onder de $ 30000 blijft en steeds lager gaat, is $ 8000 de ultieme bodem. Dus ik denk dat we nog veel neerwaartse ruimte hebben, vooral omdat de FED agressief is met zijn rentebeleid”, legt hij uit.

Een negatief belangrijk punt zou de daling onder $ 20.000 kunnen zijn. Bitcoin zou dus onder de all-time high van de bull run van 2017/2018 vallen. In het verleden, na een halvering, is Bitcoin niet onder de waarde van de oude all-time high gezakt voordat de bull run na het bereiken van een nieuwe all-time high. Tot die tijd is Bitcoin echter nog nooit 8 weken op rij negatief geweest. Dit is ook een nieuwigheid die is aangekomen.

Uiteindelijk denkt men toch dat een daling van Bitcoin tot $ 8000 op de korte tot middellange termijn uiterst onwaarschijnlijk is. Dit kan natuurlijk nog steeds gebeuren, aangezien met name de geopolitieke situatie op dit moment niet te voorspellen is. De coronapandemie en het conflict tussen Rusland en Oekraïne hebben duidelijk gemaakt hoe snel de situatie en feiten kunnen veranderen.

Bitcoin; Het beste moet nog komen!

De constante turbulente koerscorrecties van Bitcoin (BTC) hebben vanaf het begin altijd aanleiding gegeven tot discussies in het crypto-universum over de toekomst en het potentieel van de cryptocurrency.

De standpunten van de deelnemers aan dergelijke debatten bewegen zich tussen twee extreme polen. Sommige waarnemers zijn van mening dat de hausse van de valuta voorlopig tot een einde is gekomen. Andere experts nemen echter een heel ander standpunt in. Sommigen van hen beschouwen de correctie van de Bitcoin-prijs in het laatste kwartaal van 2021 als een langverwachte ontwikkeling om een ​​prijsbubbel in de leidende digitale valuta en een daaropvolgende, veel grotere ineenstorting te voorkomen.

Verschillende kenmerken hebben lang aangegeven dat de munt en de markt als geheel nog een mooie toekomst voor zich kunnen hebben, ondanks alle huidige zorgen met betrekking tot wereldwijde uitdagingen.

Moeilijke situatie op de cryptomarkt

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin al 45% van zijn waarde verloren, en de consensus is dat de daling nog niet voorbij is. Een belangrijke reden voor de positieve beoordeling van ’s werelds eerste digitale valuta is minder te zien in de bevindingen van de grafiekanalyse dan in de technologische mogelijkheden.

Er zijn steeds meer use-cases voor de Bitcoin -blockchain. Het volledige potentieel van het netwerk is echter nog lang niet uitgeput. Een aantal branche-experts gaat ervan uit dat de mogelijkheden van het systeem nog niet volledig zijn onderkend en benut.

Bitcoin staat aan het einde, of aan het begin?

Tot op heden hebben gebruikers – of het nu investeerders zijn of aanbieders van cryptodiensten – nog maar slechts een klein deel gezien van waartoe de Bitcoin-blockchain in staat is.

In dit opzicht zijn er goede argumenten om aan te nemen dat de volgende fase van Bitcoin-ontwikkeling echt niet meer lang op zich laat wachten. Het heersende optimisme van veel BTC enthousiastelingen lijkt helemaal niet ongegrond.

Koersaanpassingen kunnen het volgende hoogtepunt aankondigen. Dergelijke verschijnselen kennen we ook van de klassieke beurs. Maar zelfs zonder alleen naar de koers te kijken, zijn veel leden van de cryptogemeenschap positief over de toekomst van het netwerk.

In ieder geval maakt scepsis geen deel uit van de standaardwoordenschat van de meerderheid van Bitcoin-fans. Het is precies deze mentaliteit die cryptofans onderscheidt van investeerders in andere sectoren van de financiële markt, waar nu steeds meer cryptomunten bij betrokken zijn. Dit zijn geen tekenen dat dit het einde voor Bitcoin is.

Mogelijke beeldverandering door meer ecologisch bewustzijn in het netwerk

Een knelpunt voor verdere positieve Bitcoin-trends zijn zonder twijfel de ecologische problemen.

Bitcoin-mining (zeg maar het delven van nieuwe blokken met Bitcoin) die zeer energie-intensief en allesbehalve milieuvriendelijk is, wordt momenteel beschouwd als een echt probleem op weg naar massale geschiktheid. Echter moet dit wel in perspectief worden geplaatst. De jaarlijkse kerstverlichting in de VS kost meer stroom dan de energiekosten voor het minen van Bitcoin.

Wat voor overtuigde gebruikers echter zeker is, is dat Bitcoin erin zal slagen deze stap te zetten naar de belangrijke interface tussen de traditionele financiële wereld en de crypto-industrie.

Door veranderingen en aanpassingen in technologie zal de munt waarschijnlijk ook geleidelijk zijn imago als milieubelasting kwijtraken. De toenemende verbeteringen in het consensusproces in de mijnbouw zullen op dit punt een essentiële basis vormen. De ontwikkelingen op dit punt gaan echter langzamer dan bijvoorbeeld in het Ethereum-netwerk. Ondanks alle positieve trends in het Bitcoin-systeem mag dit in deze context ook niet verborgen blijven.

Versnelde adoptie van cryptomunten

Toch zijn de huidige ontwikkelingen en plannen een belangrijk signaal. Veel toonaangevende crypto analisten verwachten een merkbare toename van de crypto adoptie in het nieuwe jaar. Gezien de zware verliezen die Bitcoin en veel altcoins de afgelopen tijd hebben moeten accepteren, zijn dergelijke positieve beoordelingen zeker niet voor elke crypto eigenaar begrijpelijk. Bitcoin verloor bijvoorbeeld meer dan 27 procent in slechts vier weken. Maar of dit het einde voor Bitcoin betekent?

China’s anti-cryptobeleid als een kans voor de VS

Terwijl China steeds strenger optreedt tegen cryptobedrijven en mijnbouw, verwachten analisten in de VS een aanzienlijk versoepeld cryptobeleid. De sector vestigt al maanden zijn hoop op minister van Financiën Janet Yellen en SEC-voorzitter Gary Gensler. Beiden worden als minder kritisch beschouwd ten aanzien van cryptomunten dan hun respectievelijke voorgangers onder president Donald Trump.

NFT’s voor cryptomunten als sleutelfactor

NFT ape_einde voor BitcoinOok zouden naast de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins (stabiele munten die 1 op 1 gelijk zijn aan de Dollar) de zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s, dus Niet Vervangbare Tokens) een belangrijk signaleringseffect kunnen hebben.

De NFT-markt bevindt zich al enige tijd in een snel groeipad. Als de VS de kans grijpt en besluit meer crypto te accepteren, kan Bitcoin de komende maanden worden geconfronteerd met een nieuwe uitbraak omhoog.

Ook de dalende rente op Amerikaanse obligaties en aandelen zou volgens analisten een positieve bijdrage kunnen leveren. Een sterkere aanpassing van digitale valuta door de VS zou belangrijk zijn, ook gezien het voorheen hoge fluctuatiebereik (volatiliteit) van Bitcoin. Sommige analisten kunnen zich zelfs een stijging van de Bitcoin koers voorstellen naar 100.000 dollar, in of na 2022.

Een wettelijke aanvaarding van Bitcoin / BTC als middel om waardemiddel zou ongetwijfeld een impact hebben op het koersverloop. Zo heeft El Salvador onlangs al besloten deze stap te zetten. Wat nou “einde voor Bitcoin..?! Andere landen zouden kunnen volgen en de Bitcoin-prijs kunnen helpen nieuwe records te vestigen. Zo ver gaan de VS natuurlijk niet. Het land zou niettemin een pionier kunnen worden op dit gebied.

Zal de volgende recordjacht van Bitcoin binnenkort op ons wachten?

Dit betekent dat de beste tijd voor Bitcoin en andere cryptomunten wel een sneller zou kunnen komen dan veel beleggers zich in de huidige gespannen marktsituatie kunnen voorstellen. En er is nog een punt dat crypto-experts aanhalen als het gaat om de volgende stap in het aanpassen van de valuta. De crypto wereld staat echt nog in de kinderschoenen.

Zelfs echte experts zijn tot nu toe nauwelijks in staat geweest om betrouwbare voorspellingen te doen. Er is echter veel dat suggereert dat blockchain-technologie en cryptomunten binnenkort naar het volgende niveau in de richting van de mainstream kunnen klimmen.

Nieuwe ontwikkelingen zullen het protocol waarschijnlijk populairder maken. Een belangrijk sleutelwoord hierbij zijn Layer 2 oplossingen, waarmee men werkt aan de optimalisatie van de schaalbaarheid van het netwerk en aan meer duurzaamheid. Dit lijkt nog maar het begin van een nieuw tijdperk. We zijn nog zo vroeg. De hele sector staat nog in de kinderschoenen. Een forse koersdaling betekent niet direct het einde voor Bitcoin.

Kunnen de ontwikkelaars de technologische doelen bereiken?

Sommige analisten sluiten zelfs prijzen in het zeven cijferige bereik tegen 2030 niet categorisch uit. Inderdaad; Een prijs van 1.000.000, — dollar, dat zijn zeven cijfers. En als men daar naar kijkt dan is koers van vandaag best laag, vooral na de huidige dalingen.

Digitale valutasystemen hebben echter sinds hun introductie herhaaldelijk bewezen dat ze zelfs voor echte insiders ook verrassingen in petto hebben.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden