geld verdienen met instagram
8 minuten leestijd

Geld verdienen met Instagram?

Door: Simon Groothart
31 maart 2020

Er zijn ontzettend veel mensen die een account hebben op Instagram. Het is niet voor niets een van de meest populaire platformen die je op dit moment maar kunt vinden.

geld verdienen met instagram

Door deze grote groei die het platform heeft meegemaakt zijn er veel mensen die graag geld willen verdienen met Instagram.

De kans is groot dat ook jij dit wel zou willen, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Maar waar moet je precies beginnen?

Als je er achter wilt komen op wat voor manieren je geld kunt verdienen met Instagram dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen.

We zullen je namelijk de beste methodes laten zien die je zelf kunt toepassen om geld te verdienen met behulp van Instagram!


Gesponsorde inhoud posten

Gesponsorde berichten zijn misschien wel het eerste wat in je opkomt als je de uitdrukking ‘Instagram influencer’ hoort.

Vanaf begin 2019 zijn er meer dan 500.000 actieve influencers op Instagram.

De basisvereiste is hier een groot aantal volgers en goede content. Met andere woorden, deze strategie is leuk om te volgen als je goed bent in het maken van vrienden via het internet.

De aantrekkingskracht van deze strategie is dat het gaat om marketing zonder de problemen die komen kijken bij e-commerce: het vereist niet dat je een product maakt of bestellingen uitvoert.

Je hoeft alleen maar de berichten te posten over de verschillende soorten producten. 

Natuurlijk is er een keerzijde: niet alle merken zijn gelijk geboren.

De kans is groot dat Gucci niet in eerste instantie voor je deur staat om je te benaderen voor een samenwerking.

Zelfs als je slaagt met de gesponsorde content route, zul je waarschijnlijk moeten nadenken over de balans tussen je integriteit en je omzet.

Het is tenslotte je persoonlijke merk wat je op probeert te zetten met Instagram.

En mensen vertrouwen op authenticiteit.

Je moet elk merk dat met je wil werken een strenge “past dit bij mijn merk?” test laten ondergaan. Hiervoor is het handig om de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1: Kies een niche

Als je echt betaald wilt krijgen op Instagram moet je persoonlijke content maken.

Zorg ervoor dat je er echt van houdt. En bedenk hoe je potentiële partners dit zullen zien.

Merken zullen je publiek vergelijken met hun doelgroep.

Volgens een recent onderzoek geeft 55% van de merken aan dat ze de voorkeur geven aan micro-influencers, die ze ervaren als een meer authentiek.

Dat betekent dat hoe specifieker je wordt, hoe groter de kans is dat je geld kunt verdienen met Instagram.

Veganistisch is op dit moment super populair, dus waarom probeer je niet een veganist te zijn die reizen maakt en duurzame materialen draagt? Hoe gespecialiseerder, hoe beter het is. 

Stap 2: Bouw vertrouwen op en laat je publiek groeien

81% van de Instagram influencers heeft tussen de 15.000 en 100.000 volgers.

Als je nog niet op dit niveau bent, raak dan niet in paniek.

Er zijn geen snelle manieren om je aantal volgers te laten groeien, maar er zijn wel een paar strategieën die je kunt toepassen. Beloof jezelf om consequent te posten. 

En zet je in voor het plaatsen van inhoud die precies is wat je publiek wil.

Dit is een formule die op de lange termijn  zorgt voor een hoop volgers op het platform. 

Stap 3: Werk samen met merken 

Er zijn twee belangrijke routes om met de merkpartners in contact te komen.

De eerste is om ze indirect te vinden. Neem contact op met de merken die je zelf bewondert en vertel ze wat je kunt bieden.

Je merk pitch moet veel overtuigende details geven over je doelgroep en aanpak.

De tweede is om ze direct te vinden. Er zijn veel van marktplaatsen waar je je op kunt aanmelden.

AspireIQ, Upfluence en Famebit zijn goede plekken om te beginnen. Een voordeel is dat merken graag op zoek gaan naar effectieve influencers. 

Stap 4: Post transparante content

Als influencer in ons land ben je wettelijk verplicht om duidelijk te maken wanneer je  een advertentie plaatst.

De richtlijnen rondom de reclames zeggen dat je bekendmaking duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is.

Om je aan te wet te blijven houden, gebruik je de #ad hashtag boven het bericht (d.w.z. in de eerste drie regels zodat mensen niet hoeven te klikken om het te vinden).

Mensen vinden dit helemaal niet erg. Wat ze wel erg vinden is als je gaat liegen over de producten.

Je moet altijd transparant zijn als je bepaalde advertenties op je kanaal plaatst op Instagram. 

Wordt een affiliate marketeer 

In tegenstelling tot gesponsorde content gaat het bij deze strategie minder om het verspreiden van content en meer om het daadwerkelijke verkopen.

Dit komt omdat je alleen geld verdient als je volgers het product daadwerkelijk kopen.

Aan de positieve kant hoef je je als affiliate marketeer geen zorgen te maken over het produceren van dat product of het uitvoeren van orders.

ondernemen en loondienst

Het nadeel is dat deze strategie een solide strategie vereist als je wilt groeien zonder je publiek te ergeren. Ook heeft de term ‘affiliate marketing’ een slechte reputatie.

Het kan geassocieerd worden met mensen die net doen alsof ze super rijk zijn. Toch is het een handige manier om geld te verdienen met Instagram.

Je kunt je direct aansluiten bij een merk, of je kunt je aansluiten bij een zogenaamd ‘affiliate netwerk’.

Affiliate netwerken zijn platforms tussen merken die affiliate programma’s uitvoeren. Ze bestaan omdat de grotere bedrijven hun inspanningen moeten schalen en automatiseren.

Affiliate netwerken zijn ontworpen om je een enorm scala aan producten te geven om uit te kiezen. En je bent ook niet beperkt tot één netwerk.

Affiliate marketing is een slimme vorm van marketing. Je raadt je favoriete pennen of make p aan en geeft een link om het product te kopen of anders een promo-code met een kleine korting.

Zowel de link als de promo-code zijn uniek voor jou, zodat de handelaar de verkoop kan terugleiden naar jouw acties. Je krijgt een vergoeding of percentage voor elke verkoop.

Als Instagram product tags uitrolt en Instagram Checkout eindelijk komt zijn marketeers niet langer beperkt tot het zeggen van ‘link in bio’.

Aangezien klanten het gemakkelijker vinden om op Instagram te kopen, kunnen affiliate marketeers hun verkoop zien stijgen. Dit maakt het een prima optie om zelf te kiezen.

Weet wel dat er aardig wat werk komt kijken bij het opzetten van een goede stroom aan verkopen. Het is dus minder makkelijk dan de optie van hierboven. 

Verkoop je eigen producten

De derde strategie om geld te verdienen aan Instagram gaat verder dan alleen marketing en is gericht op de daadwerkelijke e-commerce.

In plaats van je persoonlijke merk te gebruiken om producten van anderen te verkopen, verkoop je hiermee je eigen producten. Dit kan een boek zijn van je meest populaire foto’s.

Maar het kan ook je tijd en advies zijn als consultant En als je al een bedrijf hebt, is het verkopen op Instagram een vanzelfsprekende aanvulling op je marketingstrategie.

Door deze optie kan je jouw doelgroep aanzienlijk vergroten.

En met de opkomst van e-commerce platforms zoals Shopify, en print-on-demand diensten zoals Printful, wordt het steeds eenvoudiger om een online bedrijf te runnen dat real-world producten levert.

Dit zijn de beste stappen om te volgen als je zelf producten wilt gaan verkopen:

Stap 1: Denk na over het product

De belangrijkste stap is natuurlijk om na te denken over het product wat je graag wilt gaan verkopen door middel van Instagram.

Modellen verkopen kleding. ASMR slijmaccounts verkopen slijm. Marketingdeskundigen verkopen online cursussen. Dit is hoe het werkt, denk dus na over wat jij wilt. 

Stap 2: Bouw je product

Als je bedrijfsplan de verkoop van je eigen producten inhoudt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld dropshipping) dan moet je het product zelf bouwen of maken.

Zoek een leverancier die in staat is om producten te leveren of neem contact op met producenten om bepaalde producten te laten maken.

Stap 3: Stel je account zo in dat het makkelijk is om te winkelen

In de afgelopen jaren heeft Instagram allerlei winkelgerichte functies uitgerold: de Explore tab, product labels, winkelbare berichten, winkelbare verhalen en Instagram Checkout.

Om hiervan te kunnen profiteren heb u een zakelijk account nodig. Maak deze dus even aan om op deze manier geld te verdienen met Instagram.

Stap 4: Bouw je e-commerce infrastructuur uit

Zet een website op om meer informatie te verstrekken aan je klanten. Overweeg om een paar advertenties uit te voeren om bekendheid op te bouwen.

Je zult waarschijnlijk ook een landingspagina moeten bouwen om mensen te begeleiden bij de laatste aankoopstappen. 

Stap 5: Plaats je producten online

Je kunt je producten hypen met behulp van reguliere Instagram-postings of Stories.

Instagram-analysetools zullen je helpen om je succes te meten. Dit is een must om alles in de gaten te kunnen houden.

Stap 6: Vervul uw bestellingen

Afhankelijk van je product kun je zelf de voorraad beheren of het uitbesteden aan een extern logistiek bedrijf.

Hoe meer orders je hebt, hoe meer tijd je hier aan kwijt bent. Wees daarom altijd realistisch bij het opzetten van je site. 

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden