13 minuten leestijd

Geld verdienen met je blog? Je inkomen verdienen met je website!

Door: Simon Groothart
21 april 2020

Wil jij beginnen met geld verdienen? Natuurlijk zou je dit willen!

Iedereen zou wel geld willen verdienen via het internet.

Daarom ben je vast een blog begonnen, wetende dat dit de makkelijkste manier is om geld te verdienen. Maar zoals je inmiddels misschien nu wel weet, is dit nog niet zo makkelijk als het in eerste instantie leek!

Het maakt niet uit of je al een blog hebt, of nog moet beginnen: het is zeker mogelijk om geld te verdienen met je blog!

Ondanks wat sommigen zullen zeggen is het geen “Get Rich Quick” optie, maar op de lange termijn kun je zeker rijk worden van je blog. Let’s dive in!


1. Geld verdienen met advertenties

Een van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen met je blog is het plaatsen van advertenties op je website.

Er zijn twee verschillende soorten advertenties die vaak worden gebruikt:

 • CPC ads – Cost per click advertenties, ook wel bekend als PPC (Pay-per-click), zijn banners die je in je content of als sidebar plaatst. Elke keer dat een lezer op jouw advertentie klikt krijg je betaald voor die click!
 • CPM ads – Cost per 1000 impressions. Hierbij krijg je betaald voor het aantal mensen die de advertentie gezien hebben. (En dus niet perse geklikt hoeven te hebben)

In het algemeen ben ik niet zo heel erg fan van dit verdienmodel.

Je hebt ongeveer een miljoen bezoekers per jaar hebben om een serieus inkomen te gaan verdienen.

Op dit gebied is affiliate marketing altijd nog meer winstgevend voor hetzelfde werk.

Wat wel genoemd moet worden: Voor sommige blogs is het nou eenmaal lastiger om op deze manier te monetizen. Denk aan recepten, fashion en nieuwswebsites. Wel trekken deze websites veel page views, dus hier zou adverteren een goeie optie zijn.

De meest bekende partij om advertenties van te plaatsen is Google Adsense. Met dit platform hoef je niet rechtstreeks in contact met je adverteerders te staan.

Je plaatst simpelweg banners op je website, en Google kiest advertenties die gerelateerd zijn aan jouw website. Er zijn meerdere soortgelijke programma’s die deze dienst ook aanbieden mocht Adsense niet bij je passen. Denk aan Cheetah, Infolinks, Propeller Ads en Media.NET.

2. Verkoop privé advertenties

Als het om advertenties draait is het aansluiten bij een platform niet je enige optie.

Als je al een boel traffic op je website hebt verzameld, komen adverteerders rechtstreeks naar je toe met aanbiedingen om op je website te adverteren

Ook kun je zelf contact opnemen met adverteerders.

Het grootste verschil tussen deze methode en de bovenstaande is dat er geen middelpersoon aanwezig is. Dit betekent dat je je eigen advertentieprijzen kunt bepalen.

Privé advertenties kunnen in de vorm van banners, buttons of links zijn. Je kan nog meer geld verdienen met het schrijven van gesponsorde posts waarbij je een review schrijft over een product of dienst.

Als voorbeeld: Je kan een eenmalig bedrag krijgen voor een link in je post. Of je kan een banner op je website gooien en maandelijks betaald krijgen door je partner.

3. Voeg affiliate links toe aan je blog

Als je een passieve inkomsten bron wil creëren met je website, is affiliate marketing een goede keuze!

Het aanbevelen van producten en diensten van andere bedrijven en als beloning een gedeelte van het aankoopbedrag ontvangen. (commissie)

Lees ook: Wat is Affiliate Marketing? of de complete handleiding hoe je geld verdiend met affiliate marketing?

Veel bedrijven bieden loterijverwijzingsprogramma’s aan om hen te helpen het woord over hun product of dienst te verspreiden. De verschillende affiliate marketing mogelijkheden zijn enorm.

Affiliate marketing is een geweldig platform om geld te verdienen met je blog. Zo werkt affiliate marketing: 

 • Een adverteerder wil iets verkopen. Als die koper van je blog komt, zijn ze bereid om jou een commissie te betalen voor elke verkoop.
 • Het geeft je een speciale link die je affiliate code volgt. Op die manier weet ze wanneer de specifieke koper jouw unieke link heeft gebruikt, maar hun product.
 • Je voegt je link toe aan je site. Je kunt dit rechtstreeks doen of met banneradvertenties die worden aangeboden door het bedrijf waarvan je het product via je blog probeert te verkopen. Als een lezer op jouw link klikt en je aanbevolen product koopt, verdien je een specifiek percentage van wat hij heeft gekocht.

 Je kunt affiliate-marketing gebruiken via een advertentienetwerk zoals Amazon Associate, of je kunt privé-partnerschappen aangaan met adverteerders en bedrijven met een affiliate-programma.

 4. Je kunt digitale producten verkopen

Als je geen reclame wilt maken voor producten van anderen op jouw site, of als je op zoek bent naar een andere inkomstenstroom, overweeg dan om digitale producten te verkopen. E-boeken zijn een voor de hand liggende keuze voor digitale producten. 

Ze zijn relatief eenvoudig te schrijven en te maken. Als je al een tijdje aan het bloggen bent, kun je een aantal van je oude blogposts verzamelen en er boekhoofdstukken van maken. 

Online cursussen verkopen meestal tegen een veel hogere prijs dan e-books. Je kunt geld verdienen met het delen van je skills.

Enkele van de meest voorkomende digitale producten zijn:

 • Online cursussen
 • Workshops
 • E -boeken
 • Afbeeldingen, video’s of muziek die mensen kunnen gebruiken in hun eigen inhoud
 • Toepassing
 • Plug-ins
 • Thema’s

 Vergeet niet dat je de routes gaat kiezen die jij relevant en nuttig vindt voor jouw lezers. Veel bloggers maken de fout om te veronderstellen dat ze een product maken dat bezoekers nodig hebben. Luister eerst naar je bezoekers van de website en bouw vervolgens een digitaal product dat voldoet aan de behoeften van jouw klant.

 5. Gebruik je blog als Content Marketing tool 

Het is ook mogelijk om fysieke producten op je blog te verkopen en zo geld te verdienen. In plaats van eraan te denken om geld te verdienen met jouw blog, kun je jouw blog beschouwen als een tool voor contentmarketing die bezoekers naar jouw bedrijfswebsite trekt. 

 Als het gaat om het maken van een zakelijke blog, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Je kunt handgemaakte producten, boeken, handgemaakte producten en meer verkopen. Of misschien ben je al bezig en besluit je een blog te starten om loyale gebruikers te bekeren.

 Stel dat je gebruikte smartphones thuis opknapt en doorverkoopt . Je kunt een blog te gebruiken om bezoekers naar jouw website te trekken, waar je een lijst van jouw bestaande telefoons te koop aanbiedt. 

Je blog kan onderwerpen bevatten die te maken hebben met DIY-verlengingen. Op een bepaald niveau lijkt dit misschien tegenstrijdig omdat je wilt dat mensen je telefoon kopen, maar het helpt je ook om een ​​merk op te bouwen en een identiteit te creëren.

 Dit idee kan ook worden toegepast op services in alle soorten organisaties. Als je bijvoorbeeld elektronische diensten aanbiedt in plaats van fysieke producten, kun je hetzelfde blogidee gebruiken om de naamsbekendheid te versterken en meer klanten te werven.

 6. Je kunt ook lidmaatschappen verkopen 

Een andere optie om geld te verdienen is om lidmaatschappen te verkopen aan exclusieve hoeken van jouw website. 

Op de blog van een koerier kunnen gebruikers bijvoorbeeld 10 euro per maand ontvangen om toegang te krijgen tot hun vacaturesite. 

Een Startup Business-blog kan lidmaatschappen verkopen op zijn forums waar mensen advies over zaken kunnen krijgen. 

 De sleutel hier is dat jouw exclusieve lidmaatschap waardevoller moet zijn dan alles wat je bezoekers gratis ergens anders kunnen krijgen. Dus zorg ervoor dat je er flinke waarde in gooit, en veel tijd en moeite aan besteedt.

 7. Optreden als spreker

Als je blog voorbij is en je je begint te identificeren als een autoriteit in jouw gebied, zul je misschien verbaasd staan ​​hoeveel uitnodigingen je voor conferenties krijgt. En het is ongelooflijk winstgevend. 

Meestal maken sprekers gewoonlijk ten minste 10.000 euro per spreekbeurt, en als je productverkopen meetelt als resultaat van de toespraak, kan dit oplopen tot 50.000 euro of zelfs meer. 

8. Verkoop van freelancediensten

Over het algemeen verdien je meer dan wat dan ook, maar het is ook een traag en tijdrovend proces. Dat gezegd hebbende, heb ik ontdekt dat bloggers zes cijfers maken zonder een paar duizend lezers op hun blog te hebben, voornamelijk omdat ze hun blog gebruiken als een belangrijke methode om klanten te werven. 

Als jij een freelance schrijver, ontwerper, fotograaf, programmeur of een andere serviceprovider bent, waar jouw product of dienst digitaal kunnen worden verkocht , wil je dit misschien vanaf dag één overwegen. 

Het enige dat je echt nodig hebt om aan de slag te gaan, is een contactformulier waarmee klanten je kunnen bereiken.

Beginnen met freelancen vanuit huis? Lees ook ons artikel: Wat is Fiverr?

 9. Consultant worden

Hoewel dit zeker niet voor iedereen geschikt is, kan een beetje coaching of telefonisch advies je tot een verrassend goed leven leiden. (zelfs als je publiek klein is.) 

Sommige bloggers met consulting kunnen voor slechts een uur consulting een knap bedrag van ongeveer 500 euro verdienen.  

 10. Verkoop gesponsorde blogberichten

sommige bloggers zijn niet geïnteresseerd in het weergeven van advertenties aan hun publiek en vragen zich af hoe ze geld kunnen verdienen zonder advertenties. 

 Met het advertentienetwerk verlies je mogelijk de controle over het artikel dat op je site wordt weergegeven. Sommige lezers zullen geïrriteerd of geïrriteerd zijn door de advertenties en steeds meer mensen gebruiken advertentieblokkers die van invloed zijn op je inkomsten.

Een alternatieve manier om geld te verdienen met een blog is sponsoring.

Sponsoring werkt op dezelfde manier als in sport, tv-shows of andere industrieën. In de eerste plaats betaalt een bedrijf jou zodat jij hun product vertegenwoordigt, erover praat en het promoot bij jouw bezoekers.

 Om te beginnen, is het het beste om een ​​mediakit van één pagina samen te stellen met details over jouw verkeersstatistieken, follow-up van sociale media, doelgroepstatistieken en alle andere gegevens die je site adverteerders te bieden heeft. 

Dit zal het dan aantrekkelijker maken en je kunt contact opnemen met de bedrijven om een ​​sponsorovereenkomst te sluiten.

 11. Krijg betaald om recensies te schrijven

Zoals hierboven vermeld, is een partnerbeoordeling een manier om wat geld te verdienen met de site. In plaats daarvan moet je gratis naar je nichegerelateerde producten kijken en zelfs betaald worden voor het schrijven van recensies. 

Dit kan vergelijkbaar zijn met het ontvangen van gesponsorde berichten. Je wilt de producten beoordelen die betrekking hebben op je niche en jouw publiek is hierin geïnteresseerd.

Je kunt zelf naar bedrijven verwijzen om naar betalingsbeoordelingen te vragen. Er zijn ook websites zoals Paper Post die je kunnen helpen contact te leggen met geïnteresseerde bedrijven.

12. Maak een privé-forum (membership)

Een optie voor het maken van een lidmaatschapssite is het maken van privéforums die moeten worden betaald om toegang te krijgen tot gebruikers. Forums zijn een geweldige manier om meer dan één advies voor jouw publiek te krijgen. Andere leden van de gemeenschap kunnen ook communiceren en elkaar helpen. 

Hoewel het modereren van een forum veel werk kan zijn, is een betaald forum een ​​geweldige manier om meer inkomsten te genereren met jouw WordPress- site.

 13. Creëer een Vraag & Antwoord-community

Vraag & Antwoord-communities zoals Stack Exchange en Quora zijn populair. Ze helpen je een online community op te bouwen die gedreven, gemotiveerd en zeer betrokken is. 

Net als forums moet je ook wat tijd besteden aan het opbouwen van een grote groep. Vervolgens kun je inkomsten genereren met door gebruikers gegenereerde inhoud op je website met behulp van advertenties, gelieerde advertenties en andere methoden.

Beroemde Q & A-websites kunnen directe advertenties en sponsorovereenkomsten krijgen van adverteerders in hun branche. Dit helpt hen te onderhandelen over hogere tarieven en extra faciliteiten.

 14. Maak een Wordpress Job board

De tweede optie is het creëren van een payroll job board. Bedrijven die jouw publiek naar een open positie willen promoten, kunnen je betalen om een ​​vermelding in te dienen. 

Het creëren van een succesvol vacaturebord is eenvoudig als je je beperkt tot een specifieke locatie. Met minimale concurrentie kun je een go-to-site worden voor iedereen die op zoek is naar een baan in deze branche.

Het werkt geweldig voor blogs in krappe niches. Zo staat Pro Blogger nu bekend om zowel hun professionele bloggers, als hun vacaturesites.

15. Maak een Wordpress- evenementenkalender

In plaats van een vacaturebank kun je een evenementenkalender maken waarin je mensen laat betalen voor het plaatsen van hun evenementen. Dit werkt nog beter als je al een publiek hebt, aangezien bedrijven bereid zijn te betalen om jouw publiek te bereiken. 

Een betaalde evenementenkalender voor lokale of industriële websites is een goede manier om geld te verdienen. Je kunt ervoor kiezen om te adverteren voor evenementen in jouw lokale stad, conferenties in een specifieke branche, of zelfs webinars of live streaming-evenementen.

 17. Gebruik je blog om je geloofwaardigheid / naam op te bouwen

Bloggen om jouw geloofwaardigheid op te bouwen, bloggen kan tot veel mogelijkheden leiden om geld te verdienen als jouw krediet goed genoeg is. Stel dat jij een blog bent begonnen in de financiële sector. Mensen beginnen jouw artikelen / inhoud te lezen en jouw blog wordt erg beroemd. Je bent nu een bekende persoonlijkheid in de financiële sector. 

Zodra je deze optie hebt, kunnen mensen contact met jou opnemen voor een co-auteur van een boek over schuldbeheer , of je kunt kosten in rekening brengen om toespraken te houden op conferenties of de financiële trainingsdag van een werknemer te leiden.

 Dit is absoluut geen directe vorm van geld verdienen met bloggen, maar het heeft voor veel bekende bloggers gewerkt en het kan ook voor jou werken. Als jij op zoek bent naar een systeem voor directe inkomsten, hebben bekende bloggers 4-7 cijfers (soms meer) verkocht door hun artikelen en inhoud te verkopen.

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is dat bloggen niet mogelijk is door je site actief te houden. Alleen een website bouwen en wat artikelen online zetten is niet genoeg.

De meeste bloggers verhogen de inkomsten maanden (soms jaren) niet na het starten van hun blog. Voordat je te diep in bloggen duikt, onthoud deze kleine adviezen:

Tips om te starten met bloggen

Inhoud van schrijfkwaliteit

Als mensen je blog niet lezen, ga je ook geen geld verdienen met je blog. Het zijn je lezers die jou geld gaan opleveren, of ze nu op jouw advertenties klikken of je producten kopen: Zet je lezers op de eerste plaats. 

Besteed uw tijd niet volledig aan de blog

Het bouwen van een succesvolle blog heeft veel te maken met het opbouwen van relaties. Dit kunnen relaties zijn met hun sponsors, gelieerde partners of andere bloggers die bezoekers naar jouw site leiden. Zorg ervoor dat je wat tijd doorbrengt op forums en andere blogs (of wat dan ook werkt voor jou) om deze relaties en je blog op te bouwen. 

Wees niet bang om te experimenteren 

Al deze tips en manieren van verdienen zullen niet voor iedereen werken. Wees niet bang om je methodes aan te passen om te zien wat voor jou en je lezers het beste werkt. 

Geld bloggen vereist veel geduld, maar als je net begint, kan het op de lange termijn zijn vruchten afwerpen. Onthoud dat je niet al deze manieren om geld te verdienen in één keer hoeft te gebruiken. Bedenk wat andere mensen in jouw niche aan het doen zijn, en begin daar!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden