affiliate marketing
11 minuten leestijd

Wat kun je verdienen met affiliate marketing?

Door: vandoldermedia
5 augustus 2022

Veel startende affiliate marketeers vragen zich dit af: Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliatie marketing? En dat is natuurlijk een terechte vraag! Want waarom zou je met affiliate marketing beginnen als de potentiele verdiensten niet bekend zijn? Anders zou je gewoon in loondienst kunnen blijven niet? Ja, en nee… Want affiliatemarketing is een verdienmodel / business model. En eigenlijk niet te vergelijken met een salaris. Waarom dat zo is en hoeveel je kunt verdienen met affiliatemarketing lees je in deze blogpost.

TIP:
Wil je direct geld verdienen op het internet? De Affiliate Marketing Revolutie is een stap voor stap video serie waarin je alles leert over internetmarketing. Van het opzetten van een website tot aan je eerste commissie! KLIK HIER als je de Affiliate Marketing Revolutie 30 dagen gratis wilt proberen !

Wat is affiliatemarketing precies?

Handig om eerst goed duidelijk te hebben wat affiliate marketing precies is. Hoe steekt het verdienmodel in elkaar? En is dit verdienmodel in de basis goed genoeg om veel te kunnen verdienen?

Affiliate marketing, is een redelijk nieuw businessmodel in opkomst. Tegenwoordig zien wij dat steeds meer mensen iets met internet willen doen. Waarschijnlijk wil jij ook veel geld verdienen via internet, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen. Wat is affiliatemarketing precies en hoe kun je een passief inkomen verdienen via internet?

Bij affiliate marketing promoot je producten van externe webshops. De advertiser(producteigenaar) en publisher (blogger – jij dus) komen met elkaar in contact via een affiliatenetwerk. Voorbeelden van affiliatenetwerken zijn Tradetacker en Daisycon en Paypro. Klik op jouw favoriete netwerk om je direct aan te melden.

De publisher meldt zich aan voor het affiliateprogramma van de advertiser  en krijgt een unieke affiliatelink. Of de publisher wordt direct affiliate bij de website waarvan hij het product wil promoten. Voordeel van een affiliatenetwerk is dat alles wordt gemonitord en dat tracking gegevens worden opgeslagen. Zo weet jij zeker dat wanneer de websitebezoeker het door jouw gepromote product/dienst afneemt, jij de commissie ontvangt waar je recht op hebt.

Kortom:
Wanneer een bezoeker op jouw website komt, op een affiliatelink klikt en vervolgens een aankoop doet, dan krijg jij hier commissie over. De commissiepercentage lopen overigens sterk uiteen. Op sommige producten krijg je 3%  commissie, terwijl je op andere producten tot wel 70% commissie krijgt. In geld betekent dit enkele tientjes tot honderden euro’s commissie. Het is aan jou om daar vooraf goed onderzoek naar te doen. Ook zou ik dan goed naar de commissiestructuur kijken.

Commissiestructuur en customer journey

De commissiestructuur laat zien welke stappen in de customer journey worden beloond. De meeste campagnes werken op basis van last-click-counts. Daarbij is alleen de laatste klik op een affiliatelink van de adverteerder belangrijk. Kwam die klik van een link op jouw website? Dan krijg je de vergoeding. Als dat iemand anders was dan krijg jij niets.

Soms kan het zo zijn dat de uiteindelijke aankoop door de klant is bepaald door het bezoeken van meerdere affiliate websites. De klant heeft dan op meerdere affiliatelinks geklikt.

Wanneer de klant als laatste via jouw website (en affiliatelink) op de website van de adverteerder terecht is gekomen en daar een product of dienst afneemt wordt de volledige commissie aan jouw toegewezen. Maar wanneer de klant op meerdere websites informatie heeft ingewonnen dan wil de advertiser/affiliatenetwerk een eerlijkere beloning. Zij kijken dan naar de customer journey; hoe is de koper van het product/dienst tot zijn aankoop gekomen? Hebben meerdere affiliatewebsites bijgedragen aan deze aankoop?

Zorg ervoor dat je de commissiestructuur begrijpt van het product dat je gaat promoten. Daarbij kun je het beste kiezen voor het “last-click” attributiemodel. De volledige commissie gaat dan naar de laatste affiliate klik. Dit is vooral gunstig voor affiliates met websites in de conversie fase. Dit betekent dat de bezoeker klaar is om te kopen, maar enkel nog de bevestiging zoekt (d.m.v. reviews etc). Je kunt dan werken met kortingscodes, review blogposts en vergelijking blogposts. Deze converteren over het algemeen goed omdat je te maken hebt met koopgerichte bezoekers.

Wat kan een affiliate verdienen?

Bij affiliate marketing is the sky the limit. Als jij het goed en serieus oppakt kun je jouw business enorm opschalen. De kracht zit bij affiliatemarketing in de schaalbaarheid. Zonder dat jij daar zelf perse veel meer uren in moet steken. Afhankelijk van de website zit er over het algemeen geen maximum aan de verdiensten.  Een .nl website zal een beperkter publiek aantrekken dan een .com website dat internationaal gericht is en in het Engels geschreven.  Maar, met een nl website kom je ook heel ver kan ik je verzekeren.

Hoe dat kan? Wel, dat kan doordat je passieve inkomsten gaat opbouwen. Sommige blogposts kunnen 5 jaar na het schrijven ervan nog steeds voor inkomsten zorgen. Daarmee kun je natuurlijk de inkomsten enorm opschalen. Weet wel dat je NU het werk moet doen om later (over langere periode) de vruchten ervan te plukken.

Kortom:
Veel is dus ook afhankelijk van de niche waarop jij je richt, de hoogte van de commissies en jouw inzet. Maar als je het dus serieus aanpakt en er zeker de eerste jaren behoorlijk wat tijd in steekt kun je al snel een bovengemiddeld inkomen uit je business halen.

Het gaat om het aantal (converterende) bezoekers

wordpress websiteWaar het uiteindelijk om gaat is het aantal bezoekers op je website. En hoe deze bezoekers converteren. Deze twee factoren bepalen hoeveel de website kan omzetten.

Besteed daarom zeker in het begin niet teveel tijd aan het design of dat je gaat aanklooien met de website code. Een domein registreren, je hosting regelen, wordpress installeren en een goed website thema installeren kan binnen een dag. Met wat basis instellingen controleren ben je vervolgens ready to go.

Als je affiliatemarketing toepast wil je vooral bezoekers krijgen via de organische resultaten van Google. Dat zijn de zoekresultaten die naar boven komen wanneer mensen een zoekopdracht ingeven. Deze bezoekers zijn gratis.

Hoe kom je daaraan? Door goede content (blogposts) te maken. Waarde leveren aan je bezoeker! Help de bezoeker met het oplossen van een probleem. Of biedt informatie waar de bezoeker op dat moment naar op zoek is. Dit kan trouwens ook op andere manieren dan alleen content publiceren; bijvoorbeeld via de verkoop van een e-book.

Als je eenmaal bezoekers krijgt moeten deze bezoekers converteren. Je wilt uiteindelijk dat die bezoekers via jouw affiliatelink een product of dienst afnemen bij de advertiser. Wanneer deze bezoekers wat kopen via jouw link, krijg je hier commissie over. Niet alle affiliatemarketing websites verdienen hetzelfde, dit is afhankelijk van het onderwerp, de hoeveelheid bezoekers, de netwerken en het commissiepercentage. Maar als je veel bezoekers krijgt waarvan maar een klein deel via jouw affiliatelink een aankoop doet, kunnen de inkomsten behoorlijk oplopen!

TIP:
Wil je direct geld verdienen op het internet? De Affiliate Marketing Revolutie is een stap voor stap video serie waarin je alles leert over internetmarketing. Van het opzetten van een website tot aan je eerste commissie! KLIK HIER als je de Affiliate Marketing Revolutie 30 dagen gratis wilt proberen!

Wat kun je verdienen met 1.000 bezoekers per maand?

Met 1.000 bezoekers per maand verdien je gemiddeld zo’n 25 euro. Dit bedrag is inclusief affiliate marketing en display-advertentie. Bij een informatieve websites zijn de inkomsten ongeveer gelijk. Dus, de ene helft affiliate marketing, de andere helft display-advertentie. Ondanks dat 25 euro gemiddeld is, zijn er websites die hoger scoren, maar ook die veel lager scoren. De hogere websites focussen zich vooral op affiliate marketing. Dit kunnen bijvoorbeeld review-websites zijn. Over het algemeen verdienen deze het meest per 1.000 bezoekers.

Heb je een informatieve blog over koken? En staan er op jouw website alleen Google AdSense? Dan kom je niet aan de 25 euro, zelf niets aan de 10 euro. Je mag dan blij zijn met 5 euro per 1.000 bezoekers. In de afgelopen jaren zijn de vergoedingen van Google Adsense enorm gedaald.

Vroeger kon je nog 40 tot 50 euro per 1.000 bezoekers verdienen. Dat is nu wel anders. Omdat de tarieven bij Google Adsense zijn gedaald, gingen veel mensen op zoek naar alternatieven. Ezoic en Mediavine zijn twee premium advertentie netwerken die tegenwoordig veel gebruikt worden. Dat is niet voor niks! Met deze twee premium advertentie netwerken, kun je meer verdienen per 1.000 bezoekers. Althans, over het algemeen.

Het is belangrijk dat je dit goed optimaliseert, zodat de website optimaal geld gaat verdienen. Wil je beginnen met affiliate marketing? Dan heb je veel doorzettingsvermogen nodig.

TIP:
Wil je gemakkelijk geld verdienen met automatische advertentieplaatsingen? Meld je dan aan bij EZOIC. Dit is een advertentienetwerk dat via speciale software automatisch target advertenties op je website plaatst die relevant zijn voor je bezoekers. Hiermee creëer je al mooie maandelijkse inkomsten. KLIK HIER om je aan te melden.

Wat kun je verdienen met 10.000 bezoekers per maand?

Met 10.000 bezoekers per maand kun je tussen 250 en 450 euro verdienen. Heeft jouw website 10.000 bezoekers per maand? Dan kun je een eigen product aanbieden. Dit kan een interessant verdienmodel zijn op de lange termijn.

Een eigen product kan in de vorm van een e-book of online cursussen. Dit maakt je één keer, maar je kunt het zo vaak mogelijk verkopen als je wilt. Hier komen geen kosten bij kijken, vandaar dat dit een erg interessant verdienmodel is op de lange termijn.

Uiteindelijk verschillende de verdienmodellen enorm. Wanneer je alleen gebruikt maar van display-advertentie, ga je de 250 euro per maand, met 10.000 bezoekers, niet halen. Zeker niet, als je gebruikt maakt van Google AdSense. Hier is de vergoeding gewoon heel laag. Doordat de verdiensten gedaald zijn, is het steeds moeilijker om van AdSense te leven. Dit is nu bijna onmogelijk geworden.

Stel: je hebt een kookblog met 50.000 pageviews per maand, dan verdien je volgens de calculator nog geen 250 dollar per maand. Je hebt dan een rpm (opbrengst per 100o bezoekers) van nog geen 5 dollar. Stel: jouw blog gaat over ‘financiën’ dan kun je met hetzelfde aantal bezoekers $11,646 verdienen. Deze bedragen zijn schatting volgens de Google AdSense calculator, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Zo belangrijk is dus de niche van je website.

Wat kun je verdienen met 50.000 bezoekers per maand?

Met 50.000 bezoekers kun je serieus geld verdienen. Afhankelijk van de niche verdien je tussen de 750 euro en 1.500 euro per maand. Dit is inclusief affiliate marketing, display-advertenties, gastartikelen en eigen producten. Wat je precies gaat verdienen, is gewoon lastig te zeggen. Het is afhankelijk van zoveel verschillende factoren.

Wanneer je een website hebt met 50.000 bezoekers per maand, kun je serieus geld verdienen met gastartikelen. Vooral als jij website actief is in een bepaalde niche. Heb je bijvoorbeeld websites in de ‘crypto’ branche? Dan kun je voor een gastartikel enkele honderden euro’s vragen. Gaat jouw website over koken? Dan zijn deze bedragen een stuk lager.

Waarom zou je beginnen met een affiliatemarketing website?

Een affiliatemarketing website kun je opbouwen naast je normale baan. Het beheren van een website kost vooral in de opbouwfase veel tijd. Je moet wekelijks nieuwe artikelen schrijven. In het begin zal je hier nog niet de hoofdprijs mee verdienen. Op de lange termijn is het een zeer interessant verdienmodel. Het is mogelijk om binnen 2 jaar volledig van je eigen websites te leven. Dan moet je er wel veel tijd instoppen.

Als je bereid bent die investering te doen dan is de kans groot dat je gaat slagen. En dat je op termijn een bovengemiddeld inkomen gaat verdienen.

Vrijheid

man in bergen met laptopEen bovengemiddeld inkomen is natuurlijk mooi, maar voor de meeste mensen zal vrijheid de grootste drijfveer zijn. Doordat je de inkomsten enorm kunt opschalen kun je steeds minder uren gaan werken. Of gewoon steeds meer gaan uitbesteden. Uiteindelijk kun je het gehele proces uitbesteden. Van zoekwoord onderzoek doen tot schrijven van content.

Wat verder ook veel vrijheid geeft is dat je niet te maken hebt met klanten en dus ook geen afspraken hebt, retouren moet verwerken of een klantenservice onderhouden. Het is één van de meest passieve inkomsten stroom die er is.

Heb je eenmaal een goedlopende website dan kun je op een dinsdagmiddag lekker naar strand als het mooi weer is. En dat terwijl iedereen gewoon aan het werk is. Je bepaalt immers zelf je werktijden. Internet staat daarnaast niet stil en gaat 24/7 door. En dus ook je inkomsten!

Tot slot

Een eenduidige antwoord op de vraag hoeveel je kunt verdienen met affiliatemarketing is er niet. Dit hangt grotendeels af van je niche, de commissies in jouw niche, concurrentie, en vooral jouw inzet.

Je zal een lange termijn visie moeten hebben. Het is zeker geen get rich quick systeem. Je moet er in het begin hard aan trekken. Als je dat doet kan het na verloop van tijd heel snel gaan. Het sneeuwbaleffect treed dan op.

Voordat het zover is moet je bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Onderweg tegenslagen overwinnen en steeds beter worden. Hoe meer bezoekers je weet aan te trekken hoe groter de kans dat je commissies gaat verdienen. Zorg ervoor dat de commissie groter dan 25 euro per keer is.

Wil jij niet alles zelf uitzoeken en direct starten met affiliatemarketing? Bekijk dan de Affiliate Marketing Revolutie en start direct nadat jij je hebt aangemeld. Aanmelden doe je door HIER TE KLIKKEN>> Waar sta jij over 2 jaar met je affiliatemarketing business?

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden