Passief inkomen crypto
11 minuten leestijd

Hoe kun je een passief inkomen verdienen met crypto?

Door: vandoldermedia
16 juni 2022

Voor veel mensen is het een droom. Een passief inkomen verdienen. Wil jij een passief inkomen verdienen met crypto? Je vraagt je af of dat mogelijk is? Wij leggen in dit artikel uit welke mogelijkheden er zijn om passieve inkomsten te verdienen met crypto. Let wel, dit is iets anders dan geld verdienen met crypto. Je wilt namelijk zo min mogelijk doen voor je inkomsten.

In dit artikel laten we een aantal manieren zien om op een relatief makkelijke manier een passief inkomen te verdienen met crypto.

Passief inkomen vs geld verdienen met crypto

Er zijn vele manieren om geld te verdienen met crypto. Maar een passief inkomen verdienen met crypto is toch net even iets anders (van opzet).

Als jij een passief inkomen wilt gaan verdienen met crypto zal je de eerste periode vooral bezig zijn met investeren van tijd en geld. Het idee is dat je eerst werkt verricht en later (langdurig) de vruchten daarvan plukt. Je tijd is dus niet direct afhankelijk van jouw inkomsten zoals bij een vast baan.

De reden dat zo weinig mensen een passief inkomen bereiken is dat zij NU de moeite niet willen doen in iets wat niet direct beloond wordt. De arbeid die je nu verricht wordt op een later moment meerdere malen beloond. Daar zit de kracht. Met als resultaat meer vrijheid op lange termijn.

Een passief inkomen met crypto kun je op verschillende manieren bereiken:

  • Investeren in cryptomunten (bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag).
  • Crypto mining: zet de computer voor jouw aan het werk (vooraf investeren in kennis en apparatuur).
  • Trading Bot: laat een geprogrammeerd handelssysteem automatisch kopen en verkopen.
  • Staking: gedurende de vergrendelingsperiode kun je niet verkopen. Je ontvangt een % van de munt.
  • Lending: jouw eerder gekochte crypto uitlenen via een peer- to- peer- transactie. Ontvang een % over de totale waarde in de betreffende munt.
  • Masternodes: opzetten van een node is een knooppunt binnen het crypto netwerk om de betrouwbaarheid van het crypto netwerk te controleren. Je draagt bij aan het valideren van van transacties en het beveiligen van de blockchain.

Naast een passief inkomen kan jij ook geld verdienen met crypto. De meest bekende vormen van geld verdienen met crypto:

  • Investeren in crypto: vooraf goed onderzoek doen is belangrijk. Maar ook dat je op de hoogte blijft.
  • Traden met crypto: gebruik van verschillende tradingstijlen. Is intensief en vraagt veel tijd.
  • Minen van crypto: laat je computer minen of transacties verwerken. Is tegenwoordig zeer competitief.

Over het algemeen is er veel tijd en kennis nodig om geld te verdienen met crypto. Daarom heeft de actieve manier niet mijn voorkeur.

Als je een passief inkomen kan bereiken met crypto zou dat geweldig zijn. Een passief inkomen met crypto betekent dat jij crypto ontvangt of rendement maakt waar je in het verleden iets voor gedaan hebt. Er staat dus niet direct werk tegenover. Dit heeft eerder, of kan op een later moment alsnog (aanvullend) plaatsvinden. Er is geen directe relatie tussen arbeid en inkomsten. Uiteindelijke doel is meer vrijheid.

Bij geld verdienen met crypto is er vaak wel een directe relatie. Als je in de toekomst op een bepaald moment inkomen wilt halen uit crypto zal je ervoor moeten werken.

Passief inkomen met crypto: ontdek de verschillende manieren

Er zijn vele manieren om een passief inkomen op te bouwen met digitale valuta. Het grote voordeel is dat je met crypto direct aan de slag kunt. Je opent een account bij een Nederlandse broker – bijvoorbeeld Bitvavo – en kunt vaak al dezelfde dag jouw favoriete crypto munten kopen.

Hieronder laten wij jouw een aantal manieren zien om te investeren in crypto. Met als doel een passief inkomen.

Investeren in digitale valuta

Investeer periodiek een vast bedrag en bouw over langere periode een mooie portefeuille winstgevende portefeuille op. Hiervoor is de methode van Dollar Cost Averaging (DCA) de beste methode.

Dit houdt in dat je periodiek een vast bedrag investeert in crypto. Eerst vooral in nieuwe munten maar later in de munten die je al in bezit hebt. Je begint met een aanvangsinvestering die meestal een X aantal keer groter is dan je periodieke investering.

Hiermee investeer je in projecten die op lange termijn gaan scoren. Daarnaast ga je periodiek investeren. Dat kan per maand, per week of om de twee weken. Wat jij prettig vindt.

Je kunt ook DCA toepassen op basis van een X percentage daling in de markt. Bijvoorbeeld vanaf een daling van 20% ga jij wekelijks porties bijkopen. Op die manier win jij op de lange termijn. Er vanuit gaande dat ook jij de markt niet kunt timen. Zeer waarschijnlijk trouwens, want zo’n 90% van de traders verliest structureel geld.

Crypto mining

Dit houdt in dat je vooraf investeert in kennis en apparatuur om de computer uiteindelijk het werk te laten doen. Crypto mining is het genereren van crypto door software op de computer transacties op de blockchain te laten verifiëren. Transacties op de blockchain zijn openbaar.

Naast een mining software pakket is een lidmaatschap bij een online mining pool en een crypto exchange van belang.

Crypto Staking

Als je wel eens digitale valuta bij een Nederlandse exchange hebt gekocht dan ben je vast wel eens de term staking tegengekomen. Bij Bitvavo kun je jouw digitale valuta ook staken. Wat houdt dit precies in?

Wel, staking is niets anders dan het vooraf opgeven bij de exchange dat jij jouw crypto voor onbepaalde tijd wilt vasthouden in jouw cryptocurrency wallet. Hiermee ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk (bron:bitcoinkoers.org)

In ruil voor het staken krijg je een vergoeding. Vergelijkbaar met ontvangen rente bij jouw spaarbank. Alleen met staking is de ROI (Return on Investment) veel groter in vergelijking tot de spaarrente.

Het grote voordeel van staking is dat je er bijna niets voor hoeft te doen. Koop gewoon een aantal goede crypto munten en houd deze vast in je wallet. Via de methode Dollar Cost Averaging koop je steeds wat bij. Jouw portefeuille groeit dan op twee manieren: door waardegroei en via staking.

Het rendement op staking is altijd in de betreffende coin. Je krijgt geen Euro’s uitgekeerd maar delen van jouw munt. Afhankelijk van het stakingspercentage.

Wat moet je doen om jouw digitale valuta te staken? Dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Maak een account aan bij Bitvavo. Koop één van jouw favoriete coins. Check of je die coin kunt staken. Gedurende de vergrendelingsperiode krijg je rente over je coins. Die rente kan oplopen tot boven de 10% per jaar. (sidenote: bij Bitvavo noemen ze het staking maar is eigenlijk lending. Vind ik ook beter).

 

Leer hieronder meer over staking:

Crypto lending

Crypto lending wil zeggen dat jij jouw digitale valuta voor een bepaalde periode uitleent via een peer-to-peer transactie. Dit is een digitale transactie zonder tussenkomst van een derde partij.

Na die periode ontvang je een rentepercentage als beloning voor het feit dat je een ander gebruikt hebt laten maken van jouw crypto. En natuurlijk ontvang jij ook jouw crypto munten weer terug. Gedurende de vergrendelingsperiode kun jij jouw crypto munten niet verkopen.

Wanneer jij investeert in crypto voor de lange termijn en deze vasthoud is dit een ideale manier om een passief inkomen met crypto op te bouwen. Vooral voor HODL’ers dus.

Wil jij jouw crypto staken bij Bitvavo? Dat kan! Maar let op! Hoewel Bitvavo de optie staking aanbiedt, is dit eigenlijk (volgens de voorwaarden) lending. Je kunt op elk moment deze optie uitzetten en direct beschikken over jouw digitale valuta. Bij Bitvavo zit je dus niet vast aan een vergrendelingsperiode.

De staking percentages zijn interessanter dan de rente die jij momenteel krijgt op je spaarrekening. Bitcoin staking levert 0,77% per jaar op. Cardano Staking levert 5,00% per jaar op.

Ontdek hier nog meer interessante stakingspercentages (lending) bij Bitvavo >>

Ontdek in onderstaande video meer over lending van crypto.

Crypto masternodes opzetten

Een andere en minder bekende manier om een passief inkomen met cypto te genereren is het opzetten van een masternode.

Een masternode is een knooppunt binnen het cryptonetwerk met als doel de betrouwbaarheid en veiligheid van transacties te vergroten. Het is als het ware een computer/server dat deelneemt aan een blockchain netwerk en de betrouwbaarheid van transacties controleert.

Wie een masternode opzet draagt bij aan het valideren van transacties en het beveiligen van blockchain. Hoewel de inkomsten uiteindelijk voor het grote deel passief zijn, is het opzetten van een masternode vrij technisch en vraagt het een grote investering.

Om een masternode op te zetten moet jij je aanmelden bij een Platform. StrongBlock is zo’n platform. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken belangrijk.

Zo is het verplicht om een aantal coins van het betreffende project te hebben. Deze zal je – zolang de masternode actief is – moeten vasthouden.

Om dit mogelijk te maken moet je een wallet online hebben staan. Verder zal je een statistisch IP-adres moeten hebben zodat iedereen binnen het netwerk kan zien dat jij het bent.

Hoe wordt jij dan beloond? Wel, de uitbetaling vindt plaats in de gelijknamige munt. Maar daarvoor zal je eerst een flinke investering moeten doen.

Neem als voorbeeld DASH. Een bekende coin in de wereld van de masternodes. Het is verplicht om minimaal 1000 Dash te kopen en deze in je wallet te bewaren. De koers ligt momenteel zo rond de 100 euro waardoor je investering 100.000 euro wordt. Daarnaast heb je ook nog VPS nodig.

De opbrengst uit deze masternode is ongeveer 10%. Wekelijks krijg je 2 Dash uitgekeerd. Dit komt neer op 104 Dash per jaar.

Wij raden aan om een masternode op te zetten bij een cryptocurrency met lange termijn goede vooruitzichten. Serieuze coins die je kunt overwegen zijn ChainCoin, Vcash, PIVX, ION en DASH.

Tot slot moet je weten dat het opzetten van een masternode een investering is. En aan investeren zitten risico’s. Zeker bij crypto zal je moeten nagaan wat de potentie is van het betreffende project. Doe goed je onderzoek. Als je de juiste projecten selecteert liggen er mega winsten in het verschiet. Wij denken dat crypto blijft en zetten daar flink op in. Wat doe jij?

Hieronder leer je meer over masternodes. Eenvoudig en snel.

Affiliate marketing toepassen op de cryptomarkt

Tot slot één van mijn favoriete onderdelen. Affiliate marketing toepassen op de crypto markt. Met affiliate marketing kun je eenvoudig een passieve inkomstenbron opbouwen. Dit kun je doen door websites op te zetten. Maar er zijn ook vele andere mogelijkheden om affiliate marketing toe te passen.

Hoe pas je dan affiliate marketing toe in de wereld van de cryptocurrency? Wel, dat kan bijvoorbeeld door het promoten van een online crypto cursus op jouw website.

Die cursus kun je promoten op je website. Meld je aan bij het affiliatenetwerk of de producteigenaar van het product dat jij wilt promoten.

Eenmaal aangemeld krijg je een affiliatelink. Dat is een stukje code dat je in de tekst plakt als een klikbare link. Wanneer bezoekers hierop klikken wordt een cookie gedropt op hun computer. Kopen zij het product waar de link naartoe verwees? Dan wordt dit herkend middels de geplaatste cookie. Wanneer de bezoeker het product koopt ontvang jij een commissie van de productaanbieder of via het affiliatenetwerk.

Je kunt dit verdienmodel eenvoudig opschalen door meer bezoekers naar jouw website te trekken.

Tevens kun je nog veel meer producten en diensten promoten die te maken hebben met crypto. Denk aan wallets, exchanges, nano ledger etc….

Een andere manier om affiliatemarketing toe te passen is met partnerprogramma’s.

Momenteel zijn er enorm veel partnerprogramma’s actief. Neem bijvoorbeeld het partnerprogramma van Bitvavo of Bitcoinmeester.

Wanneer jij een klant aandraagt wordt je daarvoor beloond. Die beloning is een klein percentage van de handelsfee’s van de door jou aangebrachte klanten. Die kan op termijn zeer lonend zijn!

Hoeveel je kunt verdienen hangt af van jou inzet. Hoe meer mensen je doorstuurt naar een product, hoe meer mensen zullen kopen. En dus hoe meer commissie jij krijgt. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s per maand!

Risico’s investeren in crypto

Als je wilt investeren is het zaak de risico’s goed te kennen. Want een passief inkomen met crypto opbouwen gaat niet vanzelf. Je moet risico’s nemen. Anders kun je beter gaan sparen.

Het grootste risico volgens ons is dat je vol instapt in een crypto munt zonder eerst goed onderzoek te doen. Meestal gaan mensen investeren omdat zij worden beïnvloed door sociale media. Wil jij een goede bron van informatie en leren hoe jij de wereld van de crypto succesvol kunt betreden? Laat je dan helpen door AllesOverCrypto. Via de Crypto Masterclass informeren en leren zijn mensen hoe zij succesvol kunnen zijn in de wereld van de crypto. De meest complete cursus van de Benelux!  Ga direct naar de Crypto Masterclass of bekijk mijn Crypto Masterclass review.

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden