passieve inkomsten met crypto
7 minuten leestijd

Passieve inkomsten met Crypto creëren? Dit is hoe!

Door: vandoldermedia
6 juli 2022

Het opbouwen van een passieve inkomstenstromen spreekt veel mensen tot de verbeelding. Wie wil er nu niet passief geld verdienen? Bijvoorbeeld passieve inkomsten met crypto.

Een passief inkomen genereren is één van de belangrijkste tips die in de praktijk vaak wordt gegeven door gerenommeerde investeerders. De mogelijkheden die hiervoor aangeboord kunnen worden zijn tegenwoordig een stuk talrijker dan vroeger.

Zo kan je bijvoorbeeld passief geld verdienen met online advertenties, kan je investeren in dividendaandelen en ETF Beleggen. En is het mogelijk om een passieve inkomstenstroom op te zetten met crypto.

Veel mensen die investeren in crypto lopen een niet onaanzienlijk bedrag mis. En dit zonder dat zij het goed en wel beseffen. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze hun cryptomunten niet staken. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat je op een vrij eenvoudige manier periodiek geld verdient, zonder dat je daarvoor ook maar iets hoeft te ondernemen.

Benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan is het zeker interessant om even de informatie door te nemen die je op deze pagina aantreft.

Waarom passieve inkomsten met crypto creëren?

Ontzettend veel mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om een stukje van hun vermogen te investeren in crypto.

Zeg nu namelijk zelf, wie wil er nu binnen zijn portefeuille niet beschikken over een stukje blootstelling aan bijvoorbeeld Bitcoin?

Dit gezegd hebbende is er nog wel wat meer over te zeggen. Het is namelijk zo dat er maar al te vaak vanuit wordt gegaan dat er slechts één moment is waarom winsten gerealiseerd kunnen worden. En wel het verkoopmoment. Maar dat is niet geheel juist. Ook tussentijds zijn er rendementen te maken die ook daadwerkelijk te realiseren zijn. Bijvoorbeeld Crypto Staking.

Natuurlijk zal je op het moment van verkoop de kans hebben om mogelijke gerealiseerde winst te verzilveren, maar niets belet je om ook tussentijds een bepaald rendement te behalen op je crypto holdings. Passieve inkomsten met crypto bijvoorbeeld.

Sinds jaar en dag kiezen ontzettend veel traditionele investeerders ervoor om te investeren in dividendaandelen. Dit niet alleen omdat het vaak alleen ’s werelds beste en grootste ondernemingen zijn die een dergelijk dividend uitbetalen. Maar juist omdat het dividend een vorm van passief geld verdienen is.

De staking opbrengsten waar je op kan rekenen bij het staken van crypto currencies doen eigenlijk precies hetzelfde. Dit betekent concreet dat je zonder dat je verder ook maar iets hoeft te ondernemen, gewoon de periodieke uitbetalingen kan laten bijschrijven op je account. De crypto bezit je reeds, dus waarom zou je die extra winsten niet meepakken?

Passieve inkomsten met crypto creëren door te staken

Het staken van cryptomunten is eigenlijk niets anders dan het gewoon vasthouden van de tokens die je bezit. Dat hoeft geen probleem te zijn. Het merendeel van de mensen die investeren in crypto en dan vooral in Bitcoin doen dat namelijk voor de (zeer) lange termijn.

Beschik jij over een investeringshorizon van bijvoorbeeld tien jaar of langer? Dan zou het echter bijzonder jammer zijn wanneer je tijdens die tien jaar op geen enkele manier financieel voordeel zou kunnen halen uit je cryptomunten. Gelukkig is dat dus wel degelijk mogelijk. Vaak is het zelfs zo dat je een keuze kan maken uit twee verschillende manieren om passief geld te verdienen met je cryptomunten, namelijk:

  1. Door middel van flexibele crypto staking;
  2. Door middel van fixed crypto staking;

De eerste optie die bestaat en die je kan benutten is flexibele crypto staking. Voor deze vorm van staking geldt dat ze je zoals de naam reeds aangeeft de mogelijkheid biedt om op een uiterst flexibele manier te staken.

Dit betekent dat je altijd over de optie beschikt om je crypto holdings die je aan het staken bent terug op te vragen. Dit lijkt misschien soms overbodig, maar je weet maar nooit. Het kan altijd gebeuren dat je plots nood hebt aan wat extra financiële middelen.

Indien je hebt gekozen voor fixed staking is dat altijd zonder probleem te realiseren. Let echter wel op, dit gaat ten koste van het rendement. De rendementen bij deze vorm van staking zijn dan ook vrij beperkt.

Passief inkomen creëren op lange termijn met fixed crypto staking

Het staken van cryptocurrencies is zowel mogelijk op korte als op lange termijn. Ben jij sowieso vastbesloten om een bepaald gedeelte van je crypto holdings aan te houden voor de zeer lange termijn?

In dat geval kan je ervoor kiezen om deze fixed te gaan staken. Dit betekent dat je ze gaat staken voor een vastgestelde periode waar eenmaal vastgesteld niet meer van kan worden afgeweken. Deze termijn kan variëren van enkele dagen tot enkelen weken of zelfs maanden. Hoe langer de termijn, hoe hoger de staking opbrengsten zullen komen te liggen. Let wel, dit betekent uiteraard wel dat je holdings bij de partij waarbij je gaat staken aangehouden dienen te worden.

Ook gebruikmaken van een DeFi-platform kan een optie zijn

Voor het merendeel van de mensen die (voor het eerst) een passieve inkomstenstroom willen opzetten met crypto geldt dat ze daarvoor gaan staken.

Dit gezegd hebbende is het zo dat je ook de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van een zogenaamd DeFi-platform. Voor een dergelijk platform geldt dat ze je de mogelijkheid biedt om je crypto als het ware aan haar uit te lenen. In ruil daarvoor ontvang je een vaak zeer aantrekkelijke intrest die naar wens kan worden uitbetaald.

Je zou ervoor kunnen kiezen om deze intresten uit te laten betalen in dezelfde cryptomunt als degene die je hebt uitgeleend. Maar het is ook mogelijk om crypto bijvoorbeeld in een stablecoin te laten uitbetalen. Dit laatste kan interessant zijn voor mensen die geen koersrisico willen lopen.

Op een DeFi-platform is het zo dat de intresten die je hebt verworven doorgaans maandelijks worden uitbetaald. Hoeveel je precies zal ontvangen is vaak afhankelijk van de hoeveelheid aan financiële middelen die je beschikbaar stelt. En ook het soort coin die je bij de partij in kwestie gaat onderbrengen.

De risico’s die je loopt wanneer je een beroep doet op een DeFi-platform zijn doorgaans een stukje hoger, dan wanneer je ervoor zou kiezen om te gaan staken bij bijvoorbeeld de broker waar je gebruik van maakt.

Zie het vermogen dat je overmaakt naar een dergelijke partij dan ook niet zozeer als spaargeld, maar voornamelijk als durfkapitaal. Vergelijkbaar met geld dat investeerders in startende ondernemingen investeren.

Past dit binnen jouw risicoprofiel? Dan kan een stukje van je crypto portefeuille onderbrengen bij een DeFi-partij je wel een zeer aantrekkelijk rendement opleveren.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Ook na een cryptocrash? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

 

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden