De Terra Luna crash heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in stablecoins is gedaald. De stablecoin crash van UST heeft ervoor gezorgd dat de angst onder cryptobeleggers enorm toegenomen is. Hoe snel het vertrouwen terugkomt zal afhangen van de ontwikkelingen rond Terra Luna en andere cryptomunten die mogelijk nog gaan volgen… De belangrijkste vraag onder cryptobeleggers is nu of stablecoins eigenlijk wel zo veilig en stabiel zijn…
Inhoud van dit artikel
Stablecoins: Tether-populariteit daalt, USDC stijgt
Na de ineenstorting van de UST verliest Tether aan populariteit. De fondsen vloeien voornamelijk naar de belangrijkste concurrent USDC, die – mogelijk ten onrechte – een betere reputatie geniet. Tot nu toe is Tether de reus onder de stablecoins. Maar de populariteit van de cryptoreus neemt af ten gunste van de belangrijkste concurrent USDC. De makers van de USDT lijken deze ontwikkeling te merken en proberen hun slechte reputatie te verbeteren.
Vertrouwen in stablecoin Tether neemt af na UST-crash
Vanaf begin mei stortte het hele Terra-ecosysteem in. De kern van deze ontwikkeling was de algoritmische stablecoin UST. Het negatieve sentiment verspreidde zich over de cryptomarkt. Het vertrouwen in andere stablecoins nam af en hun waarde stagneerde. De eerste tekenen waren zelfs merkbaar voor Tether (USDT) en de Tether-groep nam maatregelen om de prijs te stabiliseren en een stablecoin crash te voorkomen.
Nadat de UST was ingestort, daalde de populariteit van Tether aanzienlijk. Tegelijkertijd wonnen andere stablecoins aan populariteit. Net als de prijsverliezen die USDT optekende, konden USDC en DAI prijswinsten realiseren.
Natuurlijk waren de fluctuaties in deze gevallen in absolute zin uiterst klein, maar ze gaven wel een eerste indruk van de huidige marktontwikkelingen. Na de UST staan andere stablecoins duidelijk onder druk. Tether en USDN verliezen op de dollar, waardoor de cryptomarkt in gevaar komt. Er mag echter geen reden tot paniek zijn.
Beleggers verlaten Tether
In de laatste maanden is het duidelijk geworden dat sommige investeerders ook Tether hebben verlaten en in plaats daarvan hun geld hebben omgezet in andere stablecoins, die zij duidelijk als aanzienlijk veiliger beschouwen.
Het circulerende aanbod van USDT daalt aanzienlijk na de UST-crash met 7,4 miljard.
Bijzonder is dat geen enkele nieuwe gebeurtenis van de kant van Tether tot deze ontwikkeling heeft geleid. Het is eerder de negatieve reputatie die Tether al lange tijd omringt. Daardoor stoppen sommige investeerders uiteindelijk met het gebruik van USDT.
De UST stablecoin crash deed de weegschaal doorslaan. Hij liet de markt zien hoe snel een stablecoin zijn waarde kan verliezen.
Hoewel Tether al lang 100% USD-ondersteuning heeft beloofd, werd in 2021 eindelijk onthuld dat deze dekking minder dan 3% was. Daarnaast hebben veel waarnemers kritiek op het personeel achter Tether. De verantwoordelijken worden beschuldigd van slappe deals in het verleden.
USDC is speciaal opgericht als een concurrent van USDT. De grote belofte van de USD-munt: meer transparantie, eerlijke praktijken en daadwerkelijke escrow in Amerikaanse dollars in een verhouding van 1: 1.
Parallel met de afname van het circulerende USDT-aanbod, stijgt dat van USD Coin met 2,6 miljard. Het is dus duidelijk dat sommige gebruikers rechtstreeks van Tether naar USDC zijn overgestapt. De beloften werken.
In combinatie met terugkerende transparantierapporten won USDC snel aan belang en kreeg het een reputatie in de crypto-scene als een veilig alternatief voor USDT. USDT heeft tot op heden een veel bredere acceptatie. Het token dient op veel marktplaatsen als een gestandaardiseerde handelsvaluta.
Wat is US Dollar Coin / USDC?
USD Coin (bekend onder zijn ticker USDC) is een stablecoin die op een 1:1 basis aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld. Elke eenheid van deze cryptocurrency in omloop wordt geback-upt door 1 dollar die in reserve wordt gehouden, in een mix van contant geld en kortlopende Amerikaanse schatkistobligaties.
Het Centre-consortium, dat achter dit actief zit, zegt dat USDC wordt uitgegeven door gereguleerde financiële instellingen. De stablecoin werd oorspronkelijk op beperkte basis gelanceerd in september 2018. Simpel gezegd, de mantra van USD Coin is “digitaal geld voor het digitale tijdperk” – en de stablecoin is ontworpen voor een wereld waar cashloze transacties steeds vaker voorkomen.
Verschillende use-cases zijn onthuld voor de USD Coin. Naast het bieden van een veilige haven voor cryptohandelaren in tijden van volatiliteit, zeggen degenen achter de stablecoin dat het bedrijven ook in staat kan stellen betalingen in digitale activa te accepteren en een reeks sectoren op te schudden, waaronder gedecentraliseerde financiën en gaming.
Over het algemeen is het doel om een ecosysteem te creëren waar USDC wordt geaccepteerd door zoveel mogelijk wallets, exchanges, serviceproviders en dApps.
Wie zijn de oprichters van USD Coin?
Het Centre Consortium heeft twee oprichters. Een van hen is het peer to peer payment services bedrijf Circle, terwijl de andere de Coinbase cryptocurrency exchange is. Andere crypto ondernemingen staan open om zich bij dit consortium aan te sluiten.
De medeoprichters van Circle, Jeremy Allaire en Sean Neville, legden de beweegredenen achter USDC uit: “Wij geloven dat een open internet van waarde uitwisseling de wereld dieper kan transformeren en integreren, waardoor uiteindelijk kunstmatige economische grenzen worden geëlimineerd en een efficiëntere en inclusievere wereldwijde markt mogelijk wordt die elke persoon op de planeet met elkaar verbindt.”
In 2020 kondigden Circle en Coinbase gezamenlijk een grote upgrade aan van het protocol en het slimme contract van USDC. Het doel van deze verbeteringen is om het gemakkelijker te maken voor USD Coin om te worden gebruikt voor dagelijkse betalingen, handel en peer to peer transacties.
Wat maakt USD Coin (USDC) uniek?
De stablecoin markt is de afgelopen jaren buitengewoon druk geworden – maar USD Coin heeft ernaar gestreefd om op verschillende manieren met kop en schouders over concurrenten te staan.
Één daarvan betreft transparantie – en gebruikers de zekerheid geven dat ze 1 USDC kunnen opnemen en er zonder problemen $ 1 voor terug kunnen ontvangen. Daartoe zegt het dat een groot accountantskantoor is belast met het verifiëren van de niveaus van contant geld die in reserve worden gehouden, en ervoor te zorgen dat dit overeenkomt met het aantal tokens in omloop.
In tegenstelling tot sommige crypto-ondernemingen hebben Circle en Coinbase ook naleving van de regelgeving bereikt – en dit heeft geholpen de weg vrij te maken voor internationale expansie. Beide projecten zijn ook goed gefinancierd, waardoor de stablecoin zekerheid krijgt.
Hoeveel USD munten (USDC) zijn er in omloop?
Het is een beetje moeilijk om hier een exact getal te geven – omdat in theorie het aantal USDC dat kan bestaan onbeperkt is. Nieuwe munten worden gemaakt in overeenstemming met de vraag, wanneer iemand er een wil kopen met zijn bescheiden dollar.
Dat gezegd hebbende, zijn er factoren geweest die USD Coin in de loop der jaren hebben geholpen om een explosie in populariteit te genieten – vooral in 2020. Een daarvan is de plotselinge, sterke stijging van de populariteit van gedecentraliseerde financiering. USDC is een veel voorkomend gezicht op veel DeFi-protocollen, gezien hoe het dient als een opstap naar het bredere ecosysteem.
Hoe is het USD Coin Network beveiligd?
Alle USDC’s in omloop zijn eigenlijk ERC-20 tokens, die te vinden zijn op de Ethereum blockchain. Een van de grootste voordelen hiervan is dat het vervolgens kan worden geïntegreerd met Ethereum gebaseerde applicaties. Zo wordt de veiligheid en het vertrouwen in deze stablecoin geleverd door te bewijzen dat Amerikaanse dollars veilig in reserve worden gehouden.
Waar kan men USD Coin (USDC) kopen?
Zoals je zou verwachten, is een van de meest enthousiaste beurzen die USDC biedt Coinbase, aangezien de exchange betrokken was bij de creatie van deze stablecoin. USD Coin kan ook worden gekocht en verhandeld op Poloniex, Binance, OKEx en Bitfinex, evenals gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap.
Wat is Tether / USDT ?
Tether is een op blockchain gebaseerde cryptovaluta waarvan de cryptomunten in omloop worden geback-upt door een equivalent aantal traditionele fiat-valuta’s, zoals de dollar, de euro, of de Japanse yen, die op een aangewezen bankrekening worden aangehouden. Tether-tokens, de native tokens van het Tether-netwerk, worden verhandeld onder het USDT-symbool.
Wat moet je weten over Tether / USDT?
-Tether (USDT) is een stablecoin, een soort cryptocurrency die tot doel heeft de waarderingen van cryptocurrency stabiel te houden.
–Tether wordt gebruikt door cryptobeleggers die de extreme volatiliteit van andere cryptocurrencies willen vermijden terwijl ze waarde binnen de cryptomarkt houden.
–In april 2019 beschuldigde de procureur-generaal van New York het moederbedrijf van Tether van het verbergen van een verlies van $ 850 miljoen.
-Tether tokens handelen onder het USDT-symbool.
Tether begrijpen (USDT)
Stablecoins hebben tot doel de waarderingen van cryptovaluta stabiel te houden. Ook Tether behoort tot de groep stablecoins. Dit in tegenstelling tot de brede schommelingen die waargenomen worden in de prijzen van andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum.
Dat zou het mogelijk maken om het te gebruiken als ruilmiddel en als een opslagwijze van waarde, in plaats van te worden gebruikt als een medium van speculatieve investeringen.
Tether is speciaal ontworpen om de noodzakelijke brug te slaan tussen fiat valuta’s en cryptocurrencies en stabiliteit, transparantie en minimale transactiekosten aan gebruikers te bieden. Het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en handhaaft een 1 op 1 verhouding met de Amerikaanse dollar in termen van waarde.
Er is echter geen garantie van Tether Ltd. voor enig recht op terugbetaling of omruiling van Tethers voor echt geld – met andere woorden mocht het fout aflopen met de munt is er nooit een 100 % garantie dat Tethers kunnen worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars.
Volgens een wereldwijde aanbieder van gegevens over de cryptocurrency markt, vertegenwoordigt de handel tussen Bitcoin en Tether nog steeds het grootste deel van BTC dat wordt verhandeld in fiat of stablecoin. In 2021 werd 60% van alle Bitcoin-handel gedaan in USDT. Tether blijft dus een belangrijke bron van liquiditeit voor de cryptocurrency markt.
Tether werd ooit gelanceerd als RealCoin in juli 2014 en werd in november omgedoopt tot Tether door Tether Ltd., het bedrijf dat nu verantwoordelijk is voor het handhaven van de reservebedragen van fiatvaluta. Het begon met het handelen in februari 2015.
Hacks en aanvallen
In november 2017 zou Tether zijn gehackt, en zijn er Tether munten ter waarde van $ 31 miljoen gestolen, waarna een harde vork (splitsing) werd uitgevoerd. Vervolgens werd in januari 2018 een andere hindernis genomen omdat de noodzakelijke audit om ervoor te zorgen dat de real-world reserve wordt gehandhaafd, nooit heeft plaatsgevonden.
In plaats daarvan kondigde het aan dat het afscheid zou nemen van het auditkantoor, waarna het een dagvaarding kreeg van toezichthouders. De bezorgdheid over de vraag of het bedrijf, beschuldigd van een gebrek aan transparantie, voldoende reserves heeft om de munt te steunen, is alom vertegenwoordigd geweest.
In april 2019 beschuldigde de New Yorkse procureur-generaal het moederbedrijf van Tether Ltd. en exploitant van de cryptocurrency exchange Bitfinex, van het verbergen van een verlies van 850 miljoen dollar.
Dit zou gedaan zijn door deze verliezen deels op namen van klanten en investeerders te zetten, zodat het bedrijf geen problemen zou krijgen. Dit gebeurde dan door vermenging van zowel klantenrekeningen als bedrijfsrekeningen voor investeerders.
Gerechtelijke dossiers toonden aan dat deze fondsen werden gegeven aan een Panamese entiteit genaamd Crypto Capital Corp. zonder een contract of overeenkomst, om verzoeken om terugtrekking van klanten af te handelen. Bitfinex zou minstens $700 miljoen uit Tether’s kasreserves hebben opgenomen om het gat te verbergen nadat het geld vermist was geraakt.
In een verklaring zeiden de bedrijven dat de dossiers “te kwader trouw waren geschreven en doorzeefd zijn met valse beweringen. Integendeel, we zijn geïnformeerd dat deze Crypto Capital bedragen niet verloren gaan, maar in feite in beslag zijn genomen en beschermd.
We zijn actief bezig geweest om onze rechten en rechtsmiddelen uit te oefenen en die fondsen vrij te krijgen. Helaas lijkt het kantoor van de procureur-generaal van New York van plan om die inspanningen te ondermijnen ten nadele van onze klanten.”
Tether wil reputatie verbeteren
Direct bracht Tether een nieuw persbericht uit dat ernaar streeft zijn reputatie te verbeteren. Het bedrijf kondigt aan dat de USDT volledig is gedekt. Daarnaast werd het deel geldmarktpapier verminderd en in plaats daarvan het quotum van met name Amerikaanse staatsobligaties verhoogd. De investeringen van het bedrijf worden volgens het rapport gewaardeerd op een totaal van $ 82,4 miljard.
De marktkapitalisatie van de USDT is onlangs gedaald tot 74 miljard dollar. In dit opzicht leidt de huidige stand van zaken tot overdreven bescherming. In die zin zijn de USDT voldoende gedekt. Het enige probleem is: Cash en bankdeposito’s zijn slechts 4,1 miljard dollar. Oorspronkelijk was het deze waarde waar Tether voor 100 procent onder zou vallen. Ook in het geval van de USDC wordt de belofte van volledige dekking in Amerikaanse dollars niet waargemaakt. Slechts 61 procent van het token wordt gedekt door fiat-valuta.
Stablecoins nog veilig? – Tether (USDT) en USDN verliezen ook
Na de UST staan andere stablecoins duidelijk onder druk. Tether en USDN verliezen op de dollar, waardoor de cryptomarkt in gevaar komt. Er mag echter geen reden tot paniek zijn.
Hoe veilig zijn stablecoins?
De extreme daling van de cryptomarkt zet door. Terwijl Bitcoin valt, worstelen verschillende stablecoins met hun 1 op 1 dollarverhouding. Na de UST hapert nu ook USDT en verliest al enkele centen op de Amerikaanse dollar. Hetzelfde lot overkomt de neutrino USD (USDN).
Terra (LUNA) neigt naar totaal verlies (stablecoin crash)
De grote verliezer van de cryptocrash (of stablecoin crash?) is Terra (LUNA). Een enorme uitstroom van geld uit het ecosysteem schudde de stablecoin UST en de paniek verspreidde zich. De cryptomarkt blijft in het rood staan. De prijscrash van Terra (LUNA) veroorzaakt door de Terra stablecoin crash schokt beleggers. De oorspronkelijke stablecoin UST verliest nog steeds zijn dollarkoppeling.
LUNA wordt nu voor slechts 20 cent verhandeld. De afgelopen dagen is de waarde met een absurde 99,7 procent gedaald. Eind april had de munt nog een marktkapitalisatie van 30 miljard dollar. Vandaag de dag is het ongeveer 469 miljoen.
LUNA is binnen een paar dagen gezakt van een plaats in de top 10 naar de huidige 79e plaats. TerraUSD (UST) staat momenteel op de 14e plaats. Eerst kon de algoritmische stablecoin de Amerikaanse dollar weer benaderen, maar zakte later weer onder de 60 cent.
Hoe sterk de huidige paniek op de markt werkelijk is, blijkt niet alleen uit de negatieve trend van Bitcoin. Naast de gebruikelijke, volatiele cryptocurrencies, hebben ook andere stablecoins het momenteel moeilijk. Blijven andere stablecoins bespaard van een stablecoin crash?
Blijkbaar verspreidde de paniek zich naar Tether (USDT). De grootste en oudste stablecoin is ook de cryptocurrency met het hoogste handelsvolume. Tether wordt al lang beschouwd als een van de grootste gevaren in de cryptowereld.
Tether daalde tot net onder de 95 cent
Tether’s gebrek aan escrow is een publiek geheim. Aangezien Tether nog steeds de cruciale rol speelt als liquiditeit en tussenpersoon bij het verhandelen van cryptocurrencies, is een ineenstorting van de gecentraliseerde stablecoin een enorm risico. USDT daalde op een bepaald punt in de paniek tot 95 cent. Sindsdien is de trend van de prijs stijgende richting de 1 dollar. Paolo Ardoino, technisch directeur van Tether, vestigt de aandacht op Twitter dat sommige cryptohandelaren enorm profiteren van de huidige lage prijzen.
Dus arbitreren ze, kopen USDT op crypto exchange waar de tokens voor weinig geld worden verhandeld en brengen ze naar stabielere markten of wisselen ze rechtstreeks in voor één Amerikaanse dollar op Tether.
Crypto-markt bevindt zich in een vicieuze cirkel
Grote delen van de cryptowereld zien de ketting al lang als het zwaard van Damocles. De relatief sterke prijsbeweging wordt momenteel niet genegeerd. Sommige commentatoren hopen vanwege de risico’s op een ineenstorting van de stablecoin, terwijl anderen de gevolgen van een stablecoin crash vrezen.
USDT-prijsschommelingen worden veroorzaakt door pure paniek. Toen de UST instortte, rees de vraag of USDT hetzelfde lot zou kunnen overkomen. Sommige investeerders verkochten hun stablecoin uit angst.
De marktplaatsen werden overspoeld met goedkope USDT omdat sommige investeerders snel van hun tokens af wilden. Daardoor daalde hun waarde. De lage prijs kan dan andere investeerders overhalen om ook hun USDT te verkopen. Hierdoor kan een vicieuze cirkel ontstaan. Uiteindelijk resulterend in een stablecoin crash.
Vertrouwen in USDC groeit juist hierdoor
Lange tijd werd USDC beschouwd als een betrouwbaarder alternatief voor Tether. Die reputatie staat sinds de zomer van 2021 op het spel. Op dat moment maakte een rapport van de Amerikaanse overheid duidelijk: USDC vermijdt ook een 1:1-storting met de Amerikaanse dollar – hoewel klanten dit kort voordat het rapport openbaar werd nog steeds werd beloofd.
In plaats van een volledige waarde bescherming door de Amerikaanse dollar, is er slechts een dekking van 61 procent. De reputatie van de USDC is echter nog steeds goed. De UST stablecoin crash en de terughoudendheid tegenover Tether (USDT) zorgt voor een vernieuwde populariteit van USDC. Die neemt daardoor iets toe.
Op sommige marktplaatsen, zoals KuCoin en Huobi, ligt de huidige prijs van de stablecoin een cent boven de Amerikaanse dollar. Het handelsvolume is inmiddels tweeënhalf keer zo groot geworden.
Stablecoins zijn niet bepaald immuun voor heftige prijsbewegingen. Uiteindelijk bepaalt de markt altijd de wisselkoers van de valuta. Paniekreacties na een schommeling van enkele centen zijn normaal, want er worden in korte tijd bij een stablecoin crash miljarden verschoven.
Als je terugkijkt naar de historie van de grootste stablecoins, dan zou je zien dat deze al veel grotere schommelingen hebben meegemaakt. Eerst en vooral: USDT, dat een historisch dieptepunt van 57 cent wist te overleven.
Neutrino (USDN)
Neutrino USD (USDN), de stablecoin van de Waves-blockchain, verloor begin april eveneens fors ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Oprichter Sasha Ivanov vermoedde destijds een gerichte aanval. Het incident doet sterk denken aan de actualiteit rond Terra. Waves heeft toen niet zo’n grote verliezen geleden als Terra nu. Na ongeveer een week kon de Neutrino USD zich al herstellen.
Terra Netwerk en UST
Lange tijd genoot het Terra-netwerk een groeiende populariteit. De belangrijkste reden hiervoor was de mogelijkheid om volledig passief rente te verdienen over je eigen geld – een kans die je op deze manier bij gewone valuta vaak niet meer hebt.
Dankzij Terra’s Anchor Protocol werd de interesse niet alleen passief ontvangen, maar tegelijkertijd op een algoritmische stablecoin , die bovendien buitengewoon goed werkte – althans tot dan toe.
Vanaf 8 mei had de UST moeite om de dollarkoers te behouden. Kort daarna heeft de wisselkoers helemaal afscheid genomen van de Amerikaanse dollar. Kort daarna sloeg de paniek toe, kreeg de munt een enorme verkoopgolf te verwerken, die kan worden vergeleken met paniek. De cryptomarkt en de grootste stablecoin van het Terra-netwerk TerraUSD (UST) had daarna grote moeite om zijn waarde stabiel te houden. Dit is later niet meer goed gekomen. Nu zitten we middenin een stablecoin crash.
Ook andere algoritmische stablecoins komen in de problemen
Crypto YouTuber Dennis Porter klaagde al vroeg over het loskoppelen van de UST van de waarde van de Amerikaanse dollar. Op dat moment verloor UST echter geen cent op de Amerikaanse dollar. De voortijdig aangekondigde gebeurtenis vond eindelijk plaats en de UST zakte ver onder de Amerikaanse dollar. De belangrijkste reden voor de uitbraak lijkt een vernietigd vertrouwen in het hele Terra-ecosysteem te zijn geweest.
Vergeet ook even niet waar de munt vandaan kwam, want op 5 april zette de cryptocurrency nog een nieuw record op 119 dollar. En begin mei handelde de cryptomunt nog op 85 dollar. Sindsdien is het allemaal bergafwaarts gegaan. De scherpe daling van de vraag in combinatie met de extreem lage prijs veroorzaakt aanhoudende problemen voor de native stablecoin UST, waarvan de waarde sterk afhankelijk is van arbitragehandel. Ondertussen kondigde Terra mede-oprichter Do Kwon maatregelen aan om de munt nog te redden. De LFG had al de eerste maatregelen genomen om de UST te stabiliseren.
Is er een gerichte aanval op Terra?
Het belangrijkste startpunt voor de massale uitstroom van het Terra-ecosysteem was de uitverkoop van 285 miljoen UST op Curve en Binance. Het enorme bedrag werd goed opgevangen door het UST-algoritme. Sommige marktdeelnemers vermoeden dat deze gebeurtenis een massale paniek veroorzaakte die ertoe leidde dat veel beleggers hun UST en LUNA verkochten en de prijzen instortten. Na de UST stablecoin crash er er van de oude Luna is nu niets meer over qua koers.
Het reddingsplan houdt in dat men voor de Oude Luna Nieuwe Luna terugkrijgt in een bepaalde verhouding. Alleen wat men krijgt is niet veel, de verhouding is 1 op 70.000. Dit wordt ook verdeeld over 3 periodes, dus nu bijvoorbeeld 30%, in 2023 nog eens 30 % en nog een jaar later nog een deel.
Al met al hebben vele investeerders en kleine beleggers tijdens deze stablecoin crash miljarden verloren, en dit reddingsplan is bij voorbaat al afgeschreven door bijna alle fanatieke Terra Luna aanhangers. Voorlopig is dit een cryptomunt om ver bij uit de buurt te blijven.
Veelgestelde vragen over Tether
Wanneer wordt Tether voor gebruikt?
Tether is handig voor cryptobeleggers omdat het een manier biedt om de extreme volatiliteit van andere cryptocurrencies te voorkomen. Bovendien is het kopen, verkopen en in bezit hebben van USDT (in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar) kosteloos, dus je hebt geen last van transactiekosten en vertragingen die de handelsuitvoering binnen de cryptomarkt belemmeren.
Hoe koop ik USDT?
Tether-tokens kunnen worden uitgevoerd op populaire cryptocurrency exchanges, waaronder Binance, CoinSpot, BitFinex en Kraken.
Wat is het doel van het Tether-token?
Tether (USDT) biedt beleggers een manier om de extreme volatiliteit van andere cryptocurrencies te vermijden. Door waarde te verplaatsen naar USDT, kan een handelaar zijn risico op blootstelling aan een plotselinge daling van de prijs van cryptocurrencies verminderen. Het is ook veel sneller en goedkoper om BTC over te zetten naar Tether in plaats van de Amerikaanse dollar.
Is Tether een Stablecoin?
Ja, Tether is de eerste en meest bekende stablecoin in de cryptowereld. Andere stablecoins zijn True USD (TUSD), Pazos Standard (PAX) en USD Coin (USD).
Hoe blijft Tether gekoppeld aan 1 dollar?
Hoewel Tether eerder wel eens onder de $ 1 is gedaald, kan de stablecoin zijn waarde behouden omdat deze is gekoppeld aan een bijpassende fiat-valuta en 100% wordt gesteund door de reserves van Tether.
Succesvol worden in de wereld van Crypto?
Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!
- Money Mastery: Volledig toegang tot Money Mastery Discord. Mis nooit meer kansrijke crypto’s, leer investeren in crypto en ontdekt trends waar veel geld verdiend kan worden. Dit is DE ALLES-IN-ÉÉN FORMULE om te profiteren in de cryptomarkt. Leer alles over crypto en geef de rest het nakijken! Direct naar Money Mastery>> Of bekijk eerst onze uitgebreide review! Bekijk de Crypto Masterclass Review hier >>
- Cryptoparels: Een duidelijk overzicht van cryptocurrency die wellicht x100 kunnen gaan, gevonden door experts met zeer veel ervaring! Lees hier meer over Crypto Parels >>
- Bitvavo Exchange: Naar onze mening de beste crypto Exchange van Nederland! Handel tegen zeer lage kosten. Neem nu het beste besluit wat je kunt nemen en koop een stukje Bitcoin. Als is het maar voor 10 euro! Maak een account aan bij Bitvavo >> Ik heb zelf ook een account bij Bitcoinmeester. Check daar het aanbod coins via deze link >>