Terra Luna cryptomunt
6 minuten leestijd

Terra Luna Crash: 99% verdampt. Wat is er gebeurd?

Door: vandoldermedia
20 juni 2022

Terra Luna is de afgelopen weken fors gedaald. De Terra Luna crash zorgde voor een koersdaling van ruim 90% in een paar dagen. Er zijn miljarden verdampt. Veel mensen hebben in de daling nog bijgekocht in de hoop dat het wel goed zou komen. Maar we weten inmiddels dat het inflatoire systeem en stablecoin Tether USD (UST) ten dode opgeschreven zijn. Wat is er precies gebeurd en hoe kon dit toch zo misgaan? Wat kunnen wij hiervan leren? Hoe kijken wij in het vervolg naar nieuwe coins? Je leest het alleen hier!

Terra LUNA onder de $1? – 99% crash schokt investeerders

Op 5 april 2022 bereikte de prijs van Terra LUNA een nieuw record van 119,18 dollar. Het Terra-ecosysteem werd snel omarmd, voornamelijk door de stablecoin Tether USD (UST) en het Anchor Protocol, die een rendement van meer dan 19 procent mogelijk hebben gemaakt.

Ook het feit dat de LUNA Foundation de afgelopen weken meer dan 80.000 Bitcoins als onderpand heeft gekocht, zorgde voor grote euforie bij LUNA-investeerders. Nu laat de huidige Terra LUNA crash zien welke risico’s een stablecoin en uiteindelijk ook de cryptomarkt met zich meebrengt.

Terra LUNA binnenkort onder de 1 US dollar?

Het is nu niet meer een simpele correctie bij LUNA Coin. De waarde van de cryptocurrency is met 99 procent gedaald sinds het hoogste punt ooit bereikt is en wordt nu verhandeld op ongeveer $ 1,13. Alleen al in de afgelopen 24 uur is de LUNA-prijs met 96 procent gedaald.

Door het munt- en verbrandingsproces achter de UST stablecoin (dit is noodzakelijk voor de intrinsiek gewenste prijsstabiliteit) van de stablecoin is het bedrag in omloop van Terra LUNA drastisch toegenomen. Volgens CoinMarketCap zijn er 630 miljoen LUNA-tokens in omloop. In ieder geval spelen investeerders momenteel met vuur.

De gehoopte prijsstabiliteit voor de UST is evenmin uitgekomen. Eén UST is in waarde gedaald tot slechts $ 0,30.

Een waardering onder één Amerikaanse dollar is het worstcasescenario voor een stablecoin, die verondersteld wordt de waarde van de Amerikaanse dollar te vertegenwoordigen. Op dit moment lijkt het er meer op dat LUNA de Amerikaanse dollar eerder zal bereiken dan de stablecoin. Deze staat momenteel slechts op 0,33 Amerikaanse dollars.

Er is nog steeds geen echt noodplan om Terra LUNA uit deze ellende te verlossen. Toch zou deze prijsdaling ook gevolgen moeten hebben voor de hele DeFi- en stablecoin-markt. Het vertrouwen in Terra’s nieuwe ecosysteem neemt af nu nieuwe aantijgingen tegen oprichter Do Kwon zijn opgedoken. Daarom heeft hij zijn Twitter-account nu op privé gezet.

Terra LUNA 2.0 crasht ook

Twee weken nadat de LUNA 2.0-airdrop het Terra-ecosysteem opnieuw had opgestart, is de waarde van de munt gedaald tot een nieuw dieptepunt, waarbij de prijs maar liefst 77% moest verliezen. Volgens gegevens van Coingecko wordt Terra LUNA 2.0 momenteel verhandeld voor $ 4,33.

Hoewel de algehele prestaties van de cryptomarkt een rol hebben gespeeld bij de daling, is er ook een nieuw niveau van angst rond de munt waargenomen. Het vertrouwen in het nieuwe ecosysteem was al laag. En nu is er volop gespeculeerd over de rol van Do Kwon bij de totstandkoming van het nieuwe Terra Network.

De speculatie kwam aan het licht nadat de zelfbenoemde Terra-insider FatMan beweerde dat Kwon en Terraform Labs logen over het feit dat het nieuwe netwerk mede-eigendom was. Hij beweert dat “TFL 42 miljoen LUNA bezit die meer dan $ 200 miljoen waard zijn.”

Hij beweert ook dat Kwon actief heeft deelgenomen aan de herlancering, en zijn LUNA-aandelen heeft gebruikt om op de harde vork te stemmen. Dit staat haaks op de oproep van de community om de tokens te verbranden.

Al deze claims moeten nog worden geverifieerd. Maar ze creëerden genoeg onzekerheid om een ​​massale uitverkoop van het token te veroorzaken. Het besluit van Do Kwon om zijn Twitter-account te sluiten, heeft mogelijk ook bijgedragen aan de angsten en zorgen rond het ecosysteem. Dit alles draagt niet bij om een tweede Terra Luna crash te voorkomen en het vertrouwen te herstellen.

Do Kwon: succesvol door vriendjespolitiek?

FatMan had Do Kwon eerder beschuldigd. Een paar dagen geleden beweerde hij dat Kwon’s opkomst naar de top te wijten was aan vriendjespolitiek.

Volgens FatMan werd Kwon populair na het winnen van een toegewezen beurs van $ 550.000 voor zijn eerste startup, Annify. Hij vraagt ​​zich echter af hoe hij die subsidie ​​heeft ontvangen – aangezien de startup op dat moment geen product had om te laten zien. Volgens hem ontving Kwon de financiering vanwege zijn connecties met de Infobank.

Ondertussen onderzoekt de Zuid-Koreaanse wetshandhaving naar verluidt een medewerker van Terraform Labs over mogelijke verduistering van Bitcoin die eigendom is van het bedrijf. De autoriteiten willen ook weten of Do Kwon op de hoogte was van de Terra Luna crash.

LUNA 2.0 is niet het enige token gerelateerd aan het Terra-project dat als gevolg van deze speculatie is gedaald. Terwijl LUNA Classic al 100% van zijn waarde heeft verloren, is de prijs van de munt de afgelopen tijd nog eens 40% van de restwaarde gedaald. De hoop op herstel neemt dan ook snel af en er is geen vertrouwen meer op een gunstig verloop hiervan.

Succesvol worden in de wereld van Crypto?

Wil je sneller succesvol worden in de wereld van Crypto? Dan hebben wij voor jou een aantal interessante opties ter overweging. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen zodat je een succesvolle start kunt maken!

Deel via:

Patrick Visser
Ervaringsdeskundige, online marketeer en levensgenieter

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.
Van Dolder MEDIA | 2411GE | Bodegraven - info@laptoplifestyle.nl © 2024 - Alle rechten voorbehouden